Kaç w psu almam gerek

Sami

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
301
Arkadaşlar aşağıda verdiğim sisteme 550 w yeter mi yoksa 600w yapmalımıyım ?

8 Gb Ram
B450M S2H
XFX 5600XT ULTRA
RYZEN 3600
480 GB SSD

600 Watt yeterli olur ama yapabiliyorsanız 650 Watt yapın, daha ileriye dönük olur böylece.

• Beğen
Reaksiyonlar: Sami
Yeter ama ileriye donukluk icin 650w oneririm
600 Watt yeterli olur ama yapabiliyorsanız 650 Watt yapın, daha ileriye dönük olur böylece.
Psu ayrı almak istemiyorum birde bütçe olarak baya aştım aklımda 550w spec delta rgb vardı fakat bazı arkadaşlar yetmeyeceğini söyledi mb511 600w almaya karar verdim ileride bir upgrade yapmayı düşünmüyorum sadece hdd ve ram ekleyeceğim sizce 550w spec delta rgb mi seçmeliyim yoksa 600w mb511 mi ?

Son düzenleme:
PSU ayrı almak istemiyorum birde bütçe olarak baya aştım aklımda 550w spec delta RGB vardı fakat mb511 600w almaya karar verdim ileride bir upgrade yapmayı düşünmüyorum sadece HDD ve RAM ekleyeceğim sizce 550w spec delta RGB mi seçmeliyim yoksa 600w mb511 mi ?
MB511 daha iyi olur. Hem PSU'su daha iyi hem de kasa daha fazla hava alıyor. MB511'in RGB modeli mi yoksa kırmızı LED'li modeli mi?

• Beğen
Aynı kasayı ben de kullanıyorum ve çok iyi bir kasa, herkese öneriyorum ama stokta yok :D. Eğer kasayla ilgili sorun varsa alabilirim.
Soru olarak memnunsan hava akışı vs iyidir. Ryzen 3600 soğutucu ile mi kullanıyorsun stok fan mı ? Stok ile kullanıyorsan sıcaklık değerleri nasıldır ? Bir de kasa ile kumanda geliyor mu renkleri ayarlamak için yoksa üstünden veya yazılımsal olarak mı ayarlayabiliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Soru olarak memnunsan hava akışı vs iyidir.
Evet, gayet güzel ve memnunum.
Ryzen 3600 soğutucu ile mi kullanıyorsun stok fan mı ? Stok ile kullanıyorsan sıcaklık değerleri nasıldır ?
Evet, stok fan ile kullanıyorum. Maksimum 90 derece görüyorum yük altında, oyundayken de 75-80 derece gördüğüm oluyor.
Bir de kasa ile kumanda geliyor mu renkleri ayarlamak için yoksa üstünden veya yazılımsal olarak mı ayarlayabiliyoruz
Kasada kumanda değil de kontrolcü var, onun üstündeki tuşa bastığınız zaman efektler değişiyor. Bu kontrolcüye kasanın önündeki reset tuşunun kablosunu takarsanız reset tuşuna bastığınız zaman efekler değişiyor. Yazılımsal olarak kullanmak için anakartınızda RGB girişi olması gerekiyor, eğer RGB girişi yoksa kontrolcüyle kullanmak zorundasınız.

• Beğen
Evet, gayet güzel ve memnunum.

Evet, stok fan ile kullanıyorum. Maksimum 90 derece görüyorum yük altında, oyundayken de 75-80 derece gördüğüm oluyor.

Kasada kumanda değil de kontrolcü var, onun üstündeki tuşa bastığınız zaman efektler değişiyor. Bu kontrolcüye kasanın önündeki reset tuşunun kablosunu takarsanız reset tuşuna bastığınız zaman efekler değişiyor. Yazılımsal olarak kullanmak için anakartınızda RGB girişi olması gerekiyor, eğer RGB girişi yoksa kontrolcüyle kullanmak zorundasınız.
Anakartım B450MS2H var sanırsam üstünde rgb fusion yazıyor.

Anakartım B450MS2H var sanırsam üstünde RGB fusion yazıyor.
Yok o anakarttaki RGB girişi sadece 7 renk destekliyor o da çok stabil değil. Kontrolcüyle kontrol etmeniz daha iyi olur.

• Beğen
Geri