Neler Yeni

Kader Hakkında Bir Soru

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
Walter White
O zaman cüzi irademiz niçin var?
cüzi iraden ile verdiğin kararları Allah biliyordu ve buna kader deniyor.
yani sen aklından sağ bakıcam deyip sola bakınca Allahı kandırmış olmuyorsun
Allah bunu önceden yapacağını biliyordu.

Flamesa

80+ Silver
kaderini değiştereceğini demiyorum
Allah yazdığı için biz yapmıyoruz, bizim yapacağımız şeyleri bilerek Allah yazıyor. İşte buna "kader" diyoruz.
eğer kaderimizde arabada ölmek var ise arabada ölürüz.
Yok hocam ben size yazmamıştım ancak benimde demek istediğim şey buydu. Kaderimizde arabada ölmek varsa arabada ölürüz. O gün uyuyakalamayız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
Walter White
Yok hocam ben size yazmamıştım ancak benimde demek istediğim şey buydu. Kaderimizde arabada ölmek varsa arabada ölürüz. O gün uyuyakalamayız.
evet kısaca benim de demek istediğim buydu ama biraz uzun yazdım karışık ve anlamsız oldu :D

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
İslam dininde kader ve kazaya iman, imanın 6 şartından biri. Benim bu konu hakkında bir sorum var ama anlatabilmem adına örneklendireceğim.
Örnek: Sabah uyanıyoruz ve hayatımızın son 15 dakikası kalıyor. İş için hazırlanıyoruz ve işe doğru arabamızla yol alıyoruz fakat vademiz doluyor ve biz de arabanın kontrolünü kaybedip hem başka birini hem de kendimizin hayatını sonlandırıyoruz. Peki eğer biz o sabah kendi irademizle işe gitmemeyi seçseydik ve uykumuzda ölseydik ne olurdu? Arabamız kaza yapılmış gibi bir hasar alır mıydı? Veya hayatını aldığımız kişi gene de bizim tarafımızdan mı öldürülecekti?
Bunda bir şey yok ki. Öteki yaşanan olay senin kaderin olmuş olurdu.

Gökhan61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Gökhan Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Allah ölecek olan kişiye o gün 3 şeyden birinde vadesini doldururmuş yani mesela verdiğin örnekde dedin ya işe gitmedim diye 1 i geçti mesela o vuracağın kişi de 1 i geçti ben böyle biliyorum. Sonuçta o gün öleceksin tabiiki. Her canlı ölümü tadacaktır..

Doğuhan

80+ Silver
İslam dininde kader ve kazaya iman, imanın 6 şartından biri. Benim bu konu hakkında bir sorum var ama anlatabilmem adına örneklendireceğim.
Örnek: Sabah uyanıyoruz ve hayatımızın son 15 dakikası kalıyor. İş için hazırlanıyoruz ve işe doğru arabamızla yol alıyoruz fakat vademiz doluyor ve biz de arabanın kontrolünü kaybedip hem başka birini hem de kendimizin hayatını sonlandırıyoruz. Peki eğer biz o sabah kendi irademizle işe gitmemeyi seçseydik ve uykumuzda ölseydik ne olurdu? Arabamız kaza yapılmış gibi bir hasar alır mıydı? Veya hayatını aldığımız kişi gene de bizim tarafımızdan mı öldürülecekti?
O zaman zaten senin kaderin o olmayacaktı

Ariseks

80+ Gold
İşte senin kaderine sen karar veriyorsun kader sabit bir şey değildir ben yüksek bir yerden aşağı atlayıp veya kendimi zehirleyio öldürebilirim bu benim kaderim olur
Veya hayatıma düzgün şekilde devam ederim bu da benim kaderim olur

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Teşekkürler arkadaşlar. Sorunun cevabı sanırım bu:
Kendimiz kaderimizi irademizle şekillendirebiliyoruz yani ölümümüzün türlü türlü şekilleri var çünkü her şey sabit bir kadere bağlı değil. Çünkü eğer bağlı olsaydı yaşamamızın bir anlamı kalmazdı.

Bir beyin fırtınası yapmak istedim çok da güzel oldu farklı fikirleri görmek, teşekkürler.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
ilk olarak kendinle çelişiyorsun kader dediğin şey senin için önceden çizilmiş bir yol ve bu değiştirilemez senin için bir hayat planı gibi ki ben buna inanmam o zaman özğün iradenin anlamı kalmaz sen o gün arabayı sürersen gidip kaza yaparsan bu olay gerçekleşir ama sen o gün evde kalır uyursan arabayı hiç sürmüyceğin ve kimseye çarpmıycağın için bu olaylar gerçekleşmez ama sen yatakta kalırken paralel evrende ki sen işe giderse o arabayla birisine çarpabilir ve orda birileri ölebilir ama burda sen yatağında uyursun.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,714
İsim
rada
Mesela kalp krizi geçirerek öldüğünü varsayalım, araba kullanırken kalbin sıkışmaya başladığında arabayı kenarda durdurursun ve kimse ölmez. Kalp krizi senin düşündüğün gibi saniyesinde öldüren bir şey değil.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,246
İsim
Taha Efe
Kader İslamda Cüzi Ve Külli İrade diye 2'ye ayrılır Ölüm Külli İradaye girer Ve Ölüm Külli İradedir Ne Yap ne et Değistiremezsin Bir Misal verecem.
Sevdiğimiz bir Aile Dostumuza Bir SMS Geliyor Checkup Hediyesi diye gidiyor 3 4 Saat Kontrol Oluyor Kalbi Tıkalı Kanaatine Varılıyor ve Ameliata giriyor. Malesef Cıkamıyor ve Akşamında Ölüyor. O SMS Her Türlü gelecekti Cünkü Vade Bukadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler arkadaşlar. Sorunun cevabı sanırım bu:
Kendimiz kaderimizi irademizle şekillendirebiliyoruz yani ölümümüzün türlü türlü şekilleri var çünkü her şey sabit bir kadere bağlı değil. Çünkü eğer bağlı olsaydı yaşamamızın bir anlamı kalmazdı.

Bir beyin fırtınası yapmak istedim çok da güzel oldu farklı fikirleri görmek, teşekkürler.
Bu Sorunun Cevabını Cüzi ve Külli iradayi öğrenirseniz Cevabını alabilirsiniz.

Bu fiziki olarak zaten imkansız ve kader herhalde olacak bir şeyin yeri ve zamanı geldiğinde olmasına deniyor kendi iradenle işe gitmesen herhalde bir hırsız o arabayı alırdı ve yine arabayı vururdu

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Şöyle diyim Allah sen doğumundan ve ölümüne kadar yapacağın her şeyi biliyor yani öleceğin zamanı sen değiştiremezsin mesela sen bugün oyun oynamak istedin ama sonradan vazgeçtin bunu Allah doğduğunda biliyor yani Allah her şeyimizi biliyor nasıl yaşayıp ne olacağımızı da.

Top Bottom