Kafam çok karışık yardım edin

Kasan olduğu gibi çok güzel inan satmanın hiçbir manası yok sadece monitör eklemesi yapsan fazlasıyla yeterli. o 15 bin TL'yi direkt ikinci monitörüne harca gerekse monitör standı falan al çok daha iyi.

Aslında şuan bana bol bol yetiyor durduk yere 17k masraf olacak o yüzden daha da yükseltmenin bir anlamı yok gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasan olduğu gibi çok güzel inan satmanın hiçbir manası yok sadece monitör eklemesi yapsan fazlasıyla yeterli. o 15 bin TL'yi direkt ikinci monitörüne harca gerekse monitör standı falan al çok daha iyi.
Sanırım bu sistemi tamamen değiştirmekten vazgeçeceğim. Aslında sadece ekran kartımı ve monitörümü satarak da yapmak istediğim yükseltmeleri gerçekleştirebilirim. Bu şekilde neredeyse aynı maliyete gelir gibi görünüyor.

Anakartımı eklemeyi unutmuşum: Asus TUF Gaming B650M-PLUS AMD AM5 DDR5 Micro ATX.
Bilgisayarımı toplarken gerçekten özen gösterip kaliteli parçalar seçmiştim. Açıkçası bu yüzden yeni sistem konusunda içim çok rahat değil, tam olarak içime sinmedi.
Hocam sisteminiz gerçekten çok güzel.
Monitörü ve ekran kartınızı satıp üzerine para ekleyerek sistemi tamamlayın.
Kullandığınız tüm ürünler kaliteli. Daha aşağısına düşmeyin.

Hocam sisteminiz gerçekten çok güzel.
Monitörü ve ekran kartınızı satıp üzerine para ekleyerek sistemi tamamlayın.
Kullandığınız tüm ürünler kaliteli. Daha aşağısına düşmeyin.
Evet, en mantıklı yol bu gibi görünüyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Sanırım bu sistemi tamamen değiştirmekten vazgeçeceğim. Aslında sadece ekran kartımı ve monitörümü satarak da yapmak istediğim yükseltmeleri gerçekleştirebilirim. Bu şekilde neredeyse aynı maliyete gelir gibi görünüyor.
Sistemin olduğu halde çok iyi ekran kartın bile trnin %70inden falan iyidir herhalde bence gerekmiyorsa değişim bile yapma oynadığın oyunda yeteri kadar akıcı olmadığını düşünüyorsan %25'lik bi fark olmuyorsa bence pek değmez ona göre değişim düşünmeni tavsiye ederim çünkü beyaz kartlar da pahalı rx10000 serisi gelecek sanırım onlara bakabilirsin o zaman değişim yapman bence daha iyi olur. Monitörünü de şimdi düşünebilirsin istiyorsan OLED ekrana bile geçersin bütçen varsa.

Arkadaşlar selamlar , elimde bir bilgisayar var ve 50.000 TL’ye satıyorum. Bu bilgisayarın garantisi kalmadı. Yeni alacağım bilgisayar sıfır olacak ve 65.000 TL’ye mal olacak. Yani arada 15.000 TL fark var.

Mevcut bilgisayarımın özellikleri:
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 6900 XT Nitro+ Se 256 Bit GDDR6 16 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X, 6 çekirdek, 4.7 GHz
  • Kasa: Corsair 5000D Airflow beyaz, E-ATX oyuncu kasası
  • Soğutma: Corsair iCUE H150 RGB 360 mm sıvı soğutma
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5
  • Depolama: Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCIe 4.0, 1 TB M.2 SSD
  • Monitör: Asus TUF Gaming VG27VQM, 27", 1 ms, Full HD, curved, 240 Hz
  • Güç Kaynağı: Corsair RM850 White CP-9020232-EU, 850 W
  • Ekstralar: 4 adet Corsair fan
Almayı planladığım sistem:
Ek olarak yaptığım değişiklikler:
  • SSD’yi Lexar NM790 1 TB NVMe PCIe Gen4 x4 model ile (+800 TL) değiştirdim.
  • RAM’i Lexar Thor RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL38 model ile (+1700 TL) yükselttim.
  • Monitörü Asus TUF Gaming VG27AQM1A 27" 260 Hz 2K WQHD model ile ekledim.
Sonuç olarak:
  • 2K monitör ve daha güçlü bir ekran kartına geçiyorum.
  • Ürünlerin tamamı sıfır olacak.
  • Bunun karşılığında 15.000 TL fark ödeyeceğim.
Kötüleşen taraflar:
  • Kasa, eski kasam kadar kaliteli değil.
  • Güç kaynağı daha düşük.
  • RAM ve SSD kalitesi bir tık daha düşük.
  • Sıvı soğutma olmayacak (birkaç ay içinde 360 mm almayı düşünüyorum).
  • İşlemci bir seviye düştü (ama ihtiyaçlarım için yeterli olduğunu düşünüyorum).

Sizce bu değişim mantıklı mı, verdiğim fark değer mi?
Elindeki kartı satıp 9070XT al kalan parçaları neden değiştiriyorsun ki sendekiler genel olarak daha iyi zaten.

Hatta kartı değiştirmeye bile gerek yok bence ama illa değiştirmek istiyorsan değiştirebilirsin.

bir iki kişi yazmış harbiden kardeşim para saçmaya ne gerek var mis gibi kasan var ekran kartın da gayet güzel kasan da güncel bence bütün parçalarının kalitesi de gayet yerinde niye şuan maliyet ediyosun ki. Ben olsam geçmezdim. Ha arkadaşların dediği gibi belki ekran kartını değişirsin o kadar ben onu da değişmezdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,102
Üyeler
183,521
Son üye
Hiweth
Geri