Geçmiş olsun
Komşumuzun arabası dükkanımızın önünden çalındı kameralardan da yüzler vs. Açıktı polis geldi kayıtları aldı gitti. 1 hafta sonra aradılar aracı bir otoparkta bulmuşlar. Araçla bir şeyler taşımışlar bir takım alicengiz olayları dönmüş sonra da arabayı bir yere vurmuşlar önden sonra bırakıp kaçmışlar. Bu tür arabalarda aşırı pahalı parçalar yok. Evet araçlar pahalı ama bu arabayı elden birine satamaz. Şu parçası aşırı pahalı diyebileceğim bir şey yok. Ben parçalayacaklarını düşünmüyorum. Yani farklı bir şey için çalınmış olabilir.
İçinde malzeme var mıydı? Bu araçları yüklü yüksüz kasayı duvara yaslayıp bırakmak daha sağlıklı olur. İç camdan girmesi çok kolay olur çünkü
Geçmiş olsun
Komşumuzun arabası dükkanımızın önünden çalındı kameralardan da yüzler vs. Açıktı polis geldi kayıtları aldı gitti. 1 hafta sonra aradılar aracı bir otoparkta bulmuşlar. Araçla bir şeyler taşımışlar bir takım alicengiz olayları dönmüş sonra da arabayı bir yere vurmuşlar önden sonra bırakıp kaçmışlar. Bu tür arabalarda aşırı pahalı parçalar yok. Evet araçlar pahalı ama bu arabayı elden birine satamaz. Şu parçası aşırı pahalı diyebileceğim bir şey yok. Ben parçalayacaklarını düşünmüyorum. Yani farklı bir şey için çalınmış olabilir.
İçinde malzeme var mıydı? Bu araçları yüklü yüksüz kasayı duvara yaslayıp bırakmak daha sağlıklı olur. İç camdan girmesi çok kolay olur çünkü
Geçmiş olsun
Öyle bir şey olmaz.
Ülkeden aracın çıkışı için bir sürü prosedürü var. Her gümrük kapısı yol geçen hanı değil. Suriyeye de aracı uçarak götüremeyeceğine göre araç gidemez.
1)Aracın sahibi olmalı veya araç şirket adınaysa bunun adına bir belgelenmeli
2)Yeşil sigorta yaptırılmalı(araç sahibi adına)
Araçlar genelde xrayden geçiyor veya aranıyor.
Öyle kapı açık yapıştıra yapıştıra gideriz diye bir olay yok. Bu aracı parçalayacaklarını da düşünmüyorum gerçekten. Parçalamak isteseler daha pahalı araçlarla ilgilenirler. Misal bmwler. Ekranı sökmeleri 30 saniye bile sürmüyor ve ekranlar 10 15 bin liradan başlıyor sence senin arabayla mı uğraşır yoksa gidip kolay işe mi yönelir?
Komşumuzun aracıyla malzeme satmışlar ( yazmamda sorun olur mu bilmiyorum toz poşet doluydu araba)
Sonra da bir soygun (ev soygunu) yapılmış. Zaten araç o yüzden kısa sürede bulundu yoksa çok uğraşıp arayacaklarını sanmıyorum
(Motorlarda olduğu gibi) (Motorlarda dilekçe yazıyorsun çalındı diye o kadar. Aramıyorlar veya soruşturmuyorlar , görürlerse alıyorlar sadece)