Neler Yeni

Kanal istanbul nedir ? ne işe yaricak ? neden yapılıyor ?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ben anlamadım ne işe yarayacak bu kadar abartılıyor
Şu kitapçığı okumanı tavsiye ederim: https://www.kanalistanbul.gov.tr/images/uploads/50_soru_kanal_istanbul.pdf
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an Boğaz'daki gemi kazası, Kanal İstanbul'un gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Doğayı bozucak o yüzden çok seviyorlar mâlum doğanın düşmanı oldular neyse kanal istanbul çevresinde yakında yangın çıkarıp zaten yandı bari kanal yapalım demesinler de
Çorum'da, 11 Kasım'da 303 bin 150 fidan dikilerek kırılan "1 saatte en fazla fidan dikme" rekoru Guinness yetkililerince tescillendi. Aynı gün 81 ilde 2023 noktada, yaklaşık 1 milyon kişi, 11 milyon fidanı 3 saatte toprakla buluşturdu.

Doğa düşmanı iktidarın yaptıklarına bak sen...

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Şu kitapçığı okumanı tavsiye ederim: https://www.kanalistanbul.gov.tr/images/uploads/50_soru_kanal_istanbul.pdf

Şu an Boğaz'daki gemi kazası, Kanal İstanbul'un gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Çorum'da, 11 Kasım'da 303 bin 150 fidan dikilerek kırılan "1 saatte en fazla fidan dikme" rekoru Guinness yetkililerince tescillendi. Aynı gün 81 ilde 2023 noktada, yaklaşık 1 milyon kişi, 11 milyon fidanı 3 saatte toprakla buluşturdu.

Doğa düşmanı iktidarın yaptıklarına bak sen...
Bana göre doğa düşmanı iyi yapmışlar o ağaçları dikerek tebrik ederim ama kazdağları önerilerini akp ve mhp reddetti yani bu da bana göre her şeyi açıklıyor. Çok ağaç katlettiler doğruları söylemek gerekirse birçok yeri imar açarak katlettiler ben doğayı çok seven biriyim yani yeşillik olsun falan özellikle yağmurda böyle ağaçlar arasında yürümeyi severim ama her yer betona dönüştü çarpık kentleşmeyi de mevcut hükümet çoğalttı diye düşünüyorum tabi sen ne dersin bilmiyorum dediklerine saygılıyım ama bence katlettiler maalesef keşke bunlara ses çıkarılsa

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
İstanbul Boğazı'nın trafik güvenliğinin sağlanması, Seyir emniyetinin sağlanması, Yeni bir uluslararası deniz trafiğine açık bir su yolunun oluşturulması

KÖTÜ TARAFI
Kanal projesi ile, projenin inşaatıyla, 23 milyon metrekare orman alanı, 136 milyon metrekarelik çok verimli tarım ve orman alanı, sonsuza kadar ortadan kaldırılmış olacak. Kanalın inşa edilmesiyle; Küçükçekmece Lagünü'nden Sazlıdere Barajı'na kadar olan sulak ve bataklık alan, yok edilecek.
Konu açmadan önce gogle yazmalıymışım.
Yanlı haber sitelerini okuyacağına, "50 Soruda Kanal İstanbul" kitapçığını okusaydın keşke.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bu arada Küçükçekmece'de yaşıyorum ve buradaki çoğu kişi istemiyor evimin yanlarından geçicek çoğu kişi de bunu istemiyor biz ortada kalıcaz ne avrupa olcaz ne anadolu olucaz ve olası bir depremde ortada tıkalı kalıcaz zaten şu an trafik sıkıntısı çok var maalesef 16 milyonluk koca şehir sabahları 20 milyona ulaşıyor olası bir depremde gerçekten yerle bir olur yardımlar zor ulaşır bence yapılmamalı çoğu kişi istemiyor zaten madem yapılmak isteniyor referandum ile yapılıp yapılmaması kararlaştırılsın

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,599
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Çünkü devletimiz doğanın içinden geçmeyi seviyor.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Bana göre doğa düşmanı iyi yapmışlar o ağaçları dikerek tebrik ederim ama kazdağları önerilerini akp ve mhp reddetti yani bu da bana göre her şeyi açıklıyor. Çok ağaç katlettiler doğruları söylemek gerekirse birçok yeri imar açarak katlettiler ben doğayı çok seven biriyim yani yeşillik olsun falan özellikle yağmurda böyle ağaçlar arasında yürümeyi severim ama her yer betona dönüştü çarpık kentleşmeyi de mevcut hükümet çoğalttı diye düşünüyorum tabi sen ne dersin bilmiyorum dediklerine saygılıyım ama bence katlettiler maalesef keşke bunlara ses çıkarılsa
Hocam, bende yeşillik severim. Fakat böyle argüman olmaz. Taylan Yıldız konusunda güzel cevap vermişsin. Burada da aynısını beklerdim. "Bence doğa düşmanları." diyorsun. Benceyle olmaz ki, elinde argümanla gel. Ben sana yangından sonra ağaç dikilen onlarca orman gösteririm. Kanıtlarıyla atarım buraya. Sen yangından sonra otel dikilen kaç yer gösterirsin?

Çarpık kentleşmeyi Ak Parti yaptı diyorsun. Kentsel dönüşümü başlatan Ak Parti'dir. İzmir'deki depremde, depreme dayanıksız binalara izin veren CHP'dir. Kentsel Dönüşüme muhalif olan, CHP'dir. Argümanlarla gel lütfen. "Bence böyle." diyerek insanları kazanamazsın, delil sunman gerekiyor.

Yangından sonra orman dikilen yerleri görsellerle kanıtlıyorum:

1- Balıkesir, Ayvalık:
Balıkesir, Ayvalık.jpg

2- Çanakkale, Biga:
Çanakkale, Biga.jpg

3- Çanakkale, İntepe:
Çanakkale, İntepe.jpg

4- Denizli, Serinhisar:
Denizli, Serinhisar.jpg

5- Muğla, Yılanlı:
Muğla, Yılanlı.jpg

Daha fazlası için, şu hesabı takip edebilirsin:

Çünkü devletimiz doğanın içinden geçmeyi seviyor.
Hep öyle derler...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,599
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Hocam, bende yeşillik severim. Fakat böyle argüman olmaz. Taylan Yıldız konusunda güzel cevap vermişsin. Burada da aynısını beklerdim. "Bence doğa düşmanları." diyorsun. Benceyle olmaz ki, elinde argümanla gel. Ben sana yangından sonra ağaç dikilen onlarca orman gösteririm. Kanıtlarıyla atarım buraya. Sen yangından sonra otel dikilen kaç yer gösterirsin?

Çarpık kentleşmeyi Ak Parti yaptı diyorsun. Kentsel dönüşümü başlatan Ak Parti'dir. İzmir'deki depremde, depreme dayanıksız binalara izin veren CHP'dir. Kentsel Dönüşüme muhalif olan, CHP'dir. Argümanlarla gel lütfen. "Bence böyle." diyerek insanları kazanamazsın, delil sunman gerekiyor.

Yangından sonra orman dikilen yerleri görsellerle kanıtlıyorum:

1- Balıkesir, Ayvalık:
Alıntıyı görüntüle

2- Çanakkale, Biga:
Alıntıyı görüntüle

3- Çanakkale, İntepe:
Alıntıyı görüntüle

4- Denizli, Serinhisar:
Alıntıyı görüntüle

5- Muğla, Yılanlı:
Alıntıyı görüntüle

Daha fazlası için, şu hesabı takip edebilirsin:

Hep öyle derler...
keşke bunlar da haber olsa da devlet doğayı yakıp yıkıyor denmese.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
keşke bunlar da haber olsa da devlet doğayı yakıp yıkıyor denmese.
Oluyor zaten hocam. Hangi haber kaynaklarını takip ettiğinize göre değişir.

Bu arada Küçükçekmece'de yaşıyorum ve buradaki çoğu kişi istemiyor evimin yanlarından geçicek çoğu kişi de bunu istemiyor biz ortada kalıcaz ne avrupa olcaz ne anadolu olucaz ve olası bir depremde ortada tıkalı kalıcaz zaten şu an trafik sıkıntısı çok var maalesef 16 milyonluk koca şehir sabahları 20 milyona ulaşıyor olası bir depremde gerçekten yerle bir olur yardımlar zor ulaşır bence yapılmamalı çoğu kişi istemiyor zaten madem yapılmak isteniyor referandum ile yapılıp yapılmaması kararlaştırılsın
Halk bilinçli olmadığı için istemiyor. Kanal İstanbul'un neden yapıldığını, ne getireceğini, ne götüreceğini kimse bilmiyor ki... Bunda devletin de suçu var, tanıtımını güzel yapamıyor.

Son düzenleme:

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
danalar girmiş bostanaaa hoştt lan hoşttt

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Halk bilinçli olmadığı için istemiyor. Kanal İstanbul'un neden yapıldığını, ne getireceğini, ne götüreceğini kimse bilmiyor ki... Bunda devletin de suçu var, tanıtımını güzel yapamıyor.
Bilinçli olanlar istemiyor bilinçsizler ise sorgusuz sualsiz yapılsın istiyor bilinçli olan zaten doğaya zarar olacağını biliyor bilinçsizler bilmediği için kabul ediyorlar

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Bilinçli olanlar istemiyor bilinçsizler ise sorgusuz sualsiz yapılsın istiyor bilinçli olan zaten doğaya zarar olacağını biliyor bilinçsizler bilmediği için kabul ediyorlar
Bana, doğaya olacak zararını bilimsel verilerle açıklar mısın? Ben sana ÇED raporu sunarım, doğaya zarar vermediğine dâir.

Sosyal medyadaki söylemlerle cevap yazmayın şu konulara.

Top Bottom