Neler Yeni

Kanal istanbul nedir ? ne işe yaricak ? neden yapılıyor ?

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bana, doğaya olacak zararını bilimsel verilerle açıklar mısın? Ben sana ÇED raporu sunarım, doğaya zarar vermediğine dâir.

Sosyal medyadaki söylemlerle cevap yazmayın şu konulara.
ÇED raporu şaibeli diye bilirkişi raporu çekilmişti diye biliyorum bunu tarafsız kişiler yapıyor ne karşı çıkanlar hazırlamalı ne de yapılmasını isteyenler zaten internete girip bakarsan birçok kaynakta ekolojik dengeyi bozacağı söyleniyor

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Kanal istanbulun amacını ve zararını anladım .
Yeni bir sorum var deprem ile Kanal İstanbul ne alaka ?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
ÇED raporu şaibeli diye bilirkişi raporu çekilmişti diye biliyorum bunu tarafsız kişiler yapıyor ne karşı çıkanlar hazırlamalı ne de yapılmasını isteyenler zaten internete girip bakarsan birçok kaynakta ekolojik dengeyi bozacağı söyleniyor
ÇED raporu şaibeli diyenler, muhalefete yakın isimler. Tarafsız değiller ki?

Sosyal medyada yazıp çizenler de muhalefete yakın isimler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiçbir alakası yok, bunu doğayı bozacak diyen bilim insanları bile söylüyor.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Deprem ile ilgisi depremin şiddetini arttırcak ya da azaltcak diye bir şey yok. Asıl sorun deprem sonrası başlıyor yıkılan binalara gitmek için kanal İstanbul üzerine yapılcak köprülerle geçilecek ve orası da trafik ihtimalini arttırcak yardımlar geç ulaşıcak ve ilk 72 saat için geçikilmiş olucak

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Deprem ile ilgisi depremin şiddetini arttırcak ya da azaltcak diye bir şey yok. Asıl sorun deprem sonrası başlıyor yıkılan binalara gitmek için kanal İstanbul üzerine yapılcak köprülerle geçilecek ve orası da trafik ihtimalini arttırcak yardımlar geç ulaşıcak ve ilk 72 saat için geçikilmiş olucak
Dostum zaten yerel hastaneler ve itfaiyeler deprem anında yerel bölgelerine intikal ediyorlar. Diğer illerden gelen yardımlarda anlık aksama olur sadece ki 6 köprü yapılacak en az. Merak etmeyin bunun planları zaten yapılır. Gerek İBB gerek devlet depremleri simüle ediyorlar.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Dostum zaten yerel hastaneler ve itfaiyeler deprem anında yerel bölgelerine intikal ediyorlar. Diğer illerden gelen yardımlarda anlık aksama olur sadece ki 6 köprü yapılacak en az. Merak etmeyin bunun planları zaten yapılır. Gerek İBB gerek devlet depremleri simüle ediyorlar.
Ama ikisi de önlem almıyor bu yardımları düşünmek yerine adam akıllı evler yapılsa kimse yardıma ihtiyaç duymaz ama kimse uğraşmıyor İstanbulda'ki binaların en az %60'ı kentsel dönüşüme girmeli yoksa bu deprem işi her zaman devlete zarar olur basit çözümünü yaparsak işimizi zorlaştıran kısımlarla karşılaşmayız

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Ama ikisi de önlem almıyor bu yardımları düşünmek yerine adam akıllı evler yapılsa kimse yardıma ihtiyaç duymaz ama kimse uğraşmıyor İstanbulda'ki binaların en az %60'ı kentsel dönüşüme girmeli yoksa bu deprem işi her zaman devlete zarar olur basit çözümünü yaparsak işimizi zorlaştıran kısımlarla karşılaşmayız
Bunun kanalla ilgisi yok ki dostum. Bu tamamen apayrı ve ciddi bir sorun.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bunun kanalla ilgisi yok ki dostum. Bu tamamen apayrı ve ciddi bir sorun.
Kanal İstanbul depremde sıkıntı çıkarıcak ve benim demek istediğim sadece hastane olarak değil yardım kuruluşları yardım göndericek tırlarla ve o köprülerde trafik olucak zaten yıllardır İstanbul'da trafik çözülemedi 16 milyonluk çarpık kentleşmeli bir şehir çünkü düzelmesi çok zor kentin tamamen yıkılıp yeniden düzenlenmesi gerekiyor ki anca düzelsin

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Kanal İstanbul depremde sıkıntı çıkarıcak ve benim demek istediğim sadece hastane olarak değil yardım kuruluşları yardım göndericek tırlarla ve o köprülerde trafik olucak zaten yıllardır İstanbul'da trafik çözülemedi 16 milyonluk çarpık kentleşmeli bir şehir çünkü düzelmesi çok zor kentin tamamen yıkılıp yeniden düzenlenmesi gerekiyor ki anca düzelsin
Hocam, köprü olacağı bile kesin değil. Tünel de olabilir, Marmaray gibi. Devlet yardımı gerekirse helikopterle ulaştırır, yine de yardımcı olur. Allah'a şükür, 99 Depremindeki hükümet yok. Yıkılan her yere anında ulaşıp, inşâsını yapıyor hükümetimiz. Depoda çürütmüyor yardım malzemelerini.

Ben anlamadım ne işe yarayacak bu kadar abartılıyor
İstanbul'u deprem bölgesi yapacak işte etraftaki sular girceği için toprağa daha çok su alcak durmadan toprak kaymaları onlardan dolayı çıkan seller vesaire vesaire qyrıca yapılırken kazalar için filan diyorlar boğazın genişliği en dar yerde 698 metre en geniş 3000 metre iken kanalın genişliği 125m olacak diye düşünülüyor yani karar senin

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Hocam, köprü olacağı bile kesin değil. Tünel de olabilir, Marmaray gibi. Devlet yardımı gerekirse helikopterle ulaştırır, yine de yardımcı olur. Allah'a şükür, 99 Depremindeki hükümet yok. Yıkılan her yere anında ulaşıp, inşâsını yapıyor hükümetimiz. Depoda çürütmüyor yardım malzemelerini.
Van depreminde, İzmir depreminde ben hükümet değildim ya da öncekiler hükümet değildi savunduğun Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi hükümetteydi ve hâlâ da hükümette. Evleri yeniletmeyen hükümet zaten bir ev yeniletmek için 200 bin istiyorlar çok yazık ücretsiz yapması gerekirken para alıyorlar para almasalar ve hızlıca yapılsa depremden sonra devlete olunan yük azalcak ama her deprem aynı ilk 2 3 ay her şeyi yapıcaz diyorlar çok azını yapıyorlar bizim İstanbul'da depremler oldu yapıcaz dediler evet yaptılar ama çok azını yaptılar millet yıllarca kentsel dönüşüm bekliyor yani evler yıkıldıktan sonra helikopteri de enkaza indirirler heralde hatta üstten çekim yapsınlar İstanbul'un çarpık kentleşmesini halk da görsün

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
anlamadım ne işe yarıyo bu kanal
Gemiler buradan daha hızlı geçicek ve bunun karşılığı para ödeyecekler çünkü boğazdan geçmek çok riskli ve ayrıca her gemi geçemiyor .
Büyük yük gemileri boğazdan dğeil buradan geçicek kısacana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Van depreminde, İzmir depreminde ben hükümet değildim ya da öncekiler hükümet değildi savunduğun Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi hükümetteydi ve hâlâ da hükümette. Evleri yeniletmeyen hükümet zaten bir ev yeniletmek için 200 bin istiyorlar çok yazık ücretsiz yapması gerekirken para alıyorlar para almasalar ve hızlıca yapılsa depremden sonra devlete olunan yük azalcak ama her deprem aynı ilk 2 3 ay her şeyi yapıcaz diyorlar çok azını yapıyorlar bizim İstanbul'da depremler oldu yapıcaz dediler evet yaptılar ama çok azını yaptılar millet yıllarca kentsel dönüşüm bekliyor yani evler yıkıldıktan sonra helikopteri de enkaza indirirler heralde hatta üstten çekim yapsınlar İstanbul'un çarpık kentleşmesini halk da görsün
Bildiğim kadarı ile oralarda daha da değişik işler döndü ama mesela memleketimde yangın çıkmıştı ve yandı köy baya ama ev verileceği söylendi.
Bence değişiyor ve bildiğim kadarı ile orada bi belediye başlkanı yardımları tuttmuştu.

war20anty

80+ Bronze
Kanal Istanbul sadece günümüz değil Roma İmparatorluğuna kadar dayanır. Istanbul'un böyle bir kanala ihtiyacı var çünkü. Ve ayrıca Kanuni zamanında gündem olmuş sonra Abdulhamid zamanında bile gündem olmuş. ÇED raporlarına göre olumlu bir durum. Sıkıntılar tabii ki olacak. Devlet buna hazırlıklıdır zaten.
Artıları
-Çevre tahribatının önlenmesi
-Depreme karşı 50.000 yeni konut
-Deniz ulaşımı ve marinadaki trafik sıkıntısının çözülmesi
-Boğaz ve Kanal Güvenliği
-Yıllık olarak ekonomi tasarrufu vs.
Eksileri
-Moloz sorunu
-Çevre sorunları vs
Arkadaşlar yıl 2021 şu zamanda ''Ya bu hükümet oradaki doğayı yok edecek işte ağaç kesecek yok böyle yapacak'' gibi söylemlere gerek yok. Okuyup araştırmak yeterli. Düz mantıkla ağaçlar kesiliyor diye hiçbir şey yapmamamız aptalca.

Top Bottom