Neler Yeni

Kanal istanbul nedir ? ne işe yaricak ? neden yapılıyor ?

HüseyinG

80+ Bronze
Ben anlamadım ne işe yarayacak bu kadar abartılıyor
Hocam istanbul boğazı 12 adet keskin viraja sahip ve bundan kaynaklı gemi kazaları gerçekleşiyor. Kanal istanbul projeside tarihi yarım adayı tamamen bir adaya çevirecek şekilde düz bir kanal açılıyor. Bırayı daha güvenli bulan gemiler ücret karşılığında geçirilmesi planlanıyor. Üstelik bu proje II. Abdülhamit e ait.

war20anty

80+ Bronze
Hocam istanbul boğazı 12 adet keskin viraja sahip ve bundan kaynaklı gemi kazaları gerçekleşiyor. Kanal istanbul projeside tarihi yarım adayı tamamen bir adaya çevirecek şekilde düz bir kanal açılıyor. Bırayı daha güvenli bulan gemiler ücret karşılığında geçirilmesi planlanıyor. Üstelik bu proje II. Abdülhamit e ait.
Sadece II.Abdülhamit değil çok daha öncesi var.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Van depreminde, İzmir depreminde ben hükümet değildim ya da öncekiler hükümet değildi savunduğun Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi hükümetteydi ve hâlâ da hükümette. Evleri yeniletmeyen hükümet zaten bir ev yeniletmek için 200 bin istiyorlar çok yazık ücretsiz yapması gerekirken para alıyorlar para almasalar ve hızlıca yapılsa depremden sonra devlete olunan yük azalcak ama her deprem aynı ilk 2 3 ay her şeyi yapıcaz diyorlar çok azını yapıyorlar bizim İstanbul'da depremler oldu yapıcaz dediler evet yaptılar ama çok azını yaptılar millet yıllarca kentsel dönüşüm bekliyor yani evler yıkıldıktan sonra helikopteri de enkaza indirirler heralde hatta üstten çekim yapsınlar İstanbul'un çarpık kentleşmesini halk da görsün
Van Depreminden sonra, şehri yeniden kurdu hükümet. Nice yardımlar yaptı. Kimse mağdur olmadı.

Bak bakalım, İzmir depremiyle ilgili CHP'li depremzede ne demiş:

99 depreminde hükümette olanların yaptıklarına bak. Deprem için toplanan yardım parasıyla memur maaşı ödemek zorunda kaldılar. Kasa o kadar boştu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
Yıllardır para alamadığımız geçiş ücretlerini artık anlaşmalardan sıyrılarak alabileceğiz

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Van Depreminden sonra, şehri yeniden kurdu hükümet. Nice yardımlar yaptı. Kimse mağdur olmadı.

Bak bakalım, İzmir depremiyle ilgili CHP'li depremzede ne demiş:

99 depreminde hükümette olanların yaptıklarına bak. Deprem için toplanan yardım parasıyla memur maaşı ödemek zorunda kaldılar. Kasa o kadar boştu.
Ölen insanlar geri gelmedi ama. Van depremi olmasaydı yine aynı Van devam edecekti yine eski binalar devam edecekti bunu kabullenmek lazım. Bunu parti olarak bakma bu arada yani Türkler iş işten geçtikten sonra çalışmayı çok sever yani genel olarak öyleyiz maalesef o yüzden parti olarak bakmıyorum gerekli önlemler alınmadı bunu da kabul etmek lazım önceki hükümetin en büyük hatalarından biriydi zaten. Bu yapılmayan yardım işine de parti olarak bakmamak gerekiyor o belediye yapmamış onların kendileri ilerde çekecekleri var aynısını AKP'li bir belediye de 6 ay paraları biriktirmişti yardım paralarıyla koli almıştı yani bu hataları bir partiye atmak çok yanlış olur. Deprem zamanı tüm ülke bir oluyor ne AKP ne CHP ne İyi Parti ne MHP'li ayrılmadan yardım ediyor o şu partiden buna yardım yapmayalım diyen kimse yoktur heralde eğer varsa da onun insanlığı yoktur zaten yani demek istediğim yapılan hataları onlarca yıllık partilere atmak yanlış olur diye düşünüyorum tabi senin görüşlerin de önemli yapılan hataları AKP'ye ya da CHP'ye atarsak biz taraflı olmuş oluruz tabi ki insanın görüşü olucak ama sanki karşısındaki kötü biri gibi suç atılmasına karşıyım

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
Amerika yıllardır Karadeniz'e savaş gemisi sokmaya çalışıyor ancak önünde engel olarak montro var boğazlardan geçemediği için kanal istanbul işlerine yarayacak verecek parasını sokacak Karadeniz'e gemilerini yapılması ülke güvenliğini tehlikeye atıyor bence yapilmamali.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
İstanbul'a 16 milyoz az geliyor en az 100 milyoz sığdırırız tıkış tıkış olun biraz

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Amerika yıllardır Karadeniz'e savaş gemisi sokmaya çalışıyor ancak önünde engel olarak montro var boğazlardan geçemediği için kanal istanbul işlerine yarayacak verecek parasını sokacak Karadeniz'e gemilerini yapılması ülke güvenliğini tehlikeye atıyor bence yapilmamali.
Bu bence en saçma nedenlerden biri emin ol böyle bir şey olmaz.

Annecik

80+ Bronze
images (1).jpeg

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan