[Kapalı] İngilizce mi Almanca mı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,571
Durum şu.
İngilizce evrensel bir dil ve gerekli
Ama Alamanca'yı da öğrenmek istiyorum.

Yani gerekli olanı istemiyorum şimdilik gereksiz olanı istiyorum. Sizce hangisini öğrenmeye başlayayım?

Hocan direkt İngilizceyi öğrenin insan bir dile kafa yorunca öbür dil ile ilgilenemiyor, ayrıca dünya dili bildiğin gibi nereye gitsen rahat edersin özgüvenin olur dili bildiğin için.

Durum şu.

Yani gerekli olanı istemiyorum şimdilik gereksiz olanı istiyorum. Sizce hangisini öğrenmeye başlayayım?
Almanca çök ingilizceyi yillar icinde illa ogrenirsin ama almancayi ogrenemezsin

Durum şu.

tabii ki İngilizce. Sonrası ise Fransızca veya İspanyolca olabilir. Çok ülke konuşuyor.

İngilizce bir ihtiyaçtır, Almanca ise tercih meselesidir.

İngilizce zorunluluktur önce İngilizceyi öğrenin kalan dilleri sonra öğrenirsiniz

Durum şu.

Almancadan devam çünkü öğrenmeyi istediğin dil. Sonrasında ingilizceye deavm edersin.

İstemediğinle başlayıp tüm öğrenme şevkini kaçırma.

Peki nasıl öğrenmeyi hedefliyorsun planın ne?

Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz. İstek her zaman ağır basar.

Durum şu.

Yurtdışına gitmek istiyorsan önce Almanca öğrenmen daha iyi olabilir Almanya A2 seviyesinde Almancası olanları alıyor işçi olarak genelde
Farklı bir ülkeye gidiceksen İngilizce hiç beklemediğim yerlerde insanlar çatır çatır konuşuyordu beni baya kurtardı ingilizcem

İngilizce.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,009
Üyeler
194,779
Son üye
QR4x
Geri