Kararsızım, Mezuna kalmak mı, DGS mi?

DGS daha zor diyenler de var, daha kolay diyenler de var. Çok kararsızım, ne yapacağımı hiç bilmiyorum...
Bence 2 yıllık okuyup DGS'ye çalışıp 4 yıllık bir bölüme geçmeye uğraşacağına 1 sene daha otur YKS'ye çalış istediğin bölüme gir. Gerçekten 1 yıl boyunca çalışırsan seneye büyük ihtimalle iyi bir yeri kazanırsın. 2 yıllık bölümleri araştırıp sıralamana göre iyi olan bir 2 yıllık bölüme de gidebilirsin senin kararın.

Yanlış anlama ama herkes okumak zorunda değil hocam bence ailende çalışmazsın etmezsin diyorsa ki 1 sene çok büyük bir zaman kendi yeteneğinizle ilgili bir alanda iş bulun

Ben ne yapardım biliyor musun senin yerinde olsam. 8 Saatlik iş bulurdum kaldı 16 saat 6 saatine de ders çalışırdım gerisini de uyurdum :) Yeterli bence.

Eğer gerçekten kararlıysan ve çalışacağım diyorsan mezuna kal şansını dene ama kendime güvenmiyorum, istemiyorum falan diyorsan iş bul çalış.

Sınava hiç çalışmadan girerek 1 milyon yaptıysanız seneye gerçekten güzel bir çalışma ile 250-300 bin civarlarına çeker bir bölüme yerleşirsiniz diye düşünüyorum. Ben çalışmam yapamam derseniz bilemem ama çalışma gayreti varsa seneye kesinlikle bu sıralama yarıya çekilir.
Sınava hiç çalışmadan 1 milyon yapmak aşırı basit bir şey ki.

Normalde seneye girmeyi düşünüyordum ama ailem bu sene de kendini dene dedi. Sınava girdim, beklediğim gibi çok kötü bir sıralama geldi. Ailem 2 yıllıkta olsa bir yer yaz, sen mezuna kalırsan çalışmazsın diyor. Matematik rezalet, temel matematikte bile 3 soru anca yapabildim.
Mezuna kalmak mı, DGS mi?
Alıntıyı görüntüle
Diğer Konu: https://forum.donanimarsivi.com/konu/yks-sonucuma-goere-boeluem-oenerisi.783396/
Düzgün ve planlı çalışma ile çok rahat 300 bine girebilirsin. Bu sıralama ile bir yere gitmek çok zor. Dgs sınavı da zor diye biliyorum babam genelde görevli oluyor.

Ben ne yapardım biliyor musun senin yerinde olsam. 8 Saatlik iş bulurdum kaldı 16 saat 6 saatine de ders çalışırdım gerisini de uyurdum :) Yeterli bence.
Teoride olur ama pratikte biraz zor.
Düzgün ve planlı çalışma ile çok rahat 300 bine girebilirsin. Bu sıralama ile bir yere gitmek çok zor. Dgs sınavı da zor diye biliyorum babam genelde görevli oluyor.
100 bine giremeyeceksem, mezuna kalmanın bir anlamı yok. Onu da yapabilir miyim, emin değilim. Zaten emin olsam, hiç düşünmeden mezuna kalırdım.

Edit: EA 100 bin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Teoride olur ama pratikte biraz zor.

100 bine giremeyeceksem, mezuna kalmanın bir anlamı yok. Onu da yapabilir miyim, emin değilim. Zaten emin olsam, hiç düşünmeden mezuna kalırdım.
Eğer ileride düzgün bir şekilde DGS çalışacaksan tercihini yap ama bil ki DGS hafife alınmaz.

Normalde seneye girmeyi düşünüyordum ama ailem bu sene de kendini dene dedi. Sınava girdim, beklediğim gibi çok kötü bir sıralama geldi. Ailem 2 yıllıkta olsa bir yer yaz, sen mezuna kalırsan çalışmazsın diyor. Matematik rezalet, temel matematikte bile 3 soru anca yapabildim.
Mezuna kalmak mı, DGS mi?
Alıntıyı görüntüle
Diğer Konu: https://forum.donanimarsivi.com/konu/yks-sonucuma-goere-boeluem-oenerisi.783396/
Yks öğrencisi arkadaşıma dgs sorularını gösterdim ben fullerim dedi bu sınavı:D.

Geri