Arkadaşlar boyum 1.73 kilom 65 kol ve karın kası yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim sosyal medyada videolara bakıyorum ancak herkes farklı hareketler gösteriyor yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba öncelikle karın kasının belli olması için yağ oranının düşük olması lazım ama benim karın kası için kullandığım antreman programı şöyle
3 set 25 tekrar crunch her sette 25 tekrar crunch yapıyoruz sonrasında ben 5-10 saniye dinlenip 3 set 25 tekrar leg raise yapıyorum sonrasında tekrardan 5-10 saniye dinlenip 3 set 25 tekrar seated knee tucks yapıyorum ondan sonra 3 set 25 tekrar heel touch heel touch bittikten sonra direkt 1 dakika plank duruyorum ardından yapabildiğim kadar vakum yapabiliyorum set mantığı şöyle oluyor
ilk olarak 25 kere crunch sonrasında 25 kere leg raise sonra 25 kere seated knee tucks sonra 25 kere heel touch sonra 1 dakika plank sonra ayağı kalkıp durabildiğim kadar vakum böyle yaptıktan sonra 1 set bitiyor 1 1.30 dakika dinlenip diğer sete başlıyorum yeni yapacağın için tekrar sayılarını 15 e 20 ye düşürebilirsin aynı şekilde plank süresinide. Hareketlerin yapılışlarını internetten bakabilirsin bunu hafta 2-3 kere yapıyorum
ön kol ve arka kol kası içinde ihtiyacın olan şey dumbell ama gün geçtikçe güçleneceğin için bu sefer kolun büyük durur omzun olmaz bu yüzden imkan varsa spor salonuna üye olmanı öneririm imkan yoksada evde vucut ağırlığı ile youtube'da yapabileceğin antremanlar var yine dumbell'a çoğu şeyi evde yapabilirsin ama dediğim gibi imkan var ise spor salonu