Neler Yeni

Karpal tünel sendromu??

3.George

80+ Bronze
Son bir kaç gündür elimi büktüğümde belli bir konuma getirdiğimde elektrik çarpması gibi bir his oluşuyor. Onun dışında pek bir belirti görmedim. karpal tünel sendromu belirtisi mi bu acaba ve neden oluşur? Bunu düzeltmenin yolu var mı?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Peki bunu ChatGPT veya google'a sormak varken neden buraya soruyorsun?

3.George

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki bunu ChatGPT veya google'a sormak varken neden buraya soruyorsun?
Google da ve chatgptye tabiikide sordum ama hep ucu açık bıraktılar. Google da bu belirtilerle alakası olduğunu bulamadım ama chatgpt bunun olabileceğini söyledi.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Furkan Enes Kaplan
Son bir kaç gündür elimi büktüğümde belli bir konuma getirdiğimde elektrik çarpması gibi bir his oluşuyor. Onun dışında pek bir belirti görmedim. karpal tünel sendromu belirtisi mi bu acaba ve neden oluşur? Bunu düzeltmenin yolu var mı?
hocam en iyisi doktora gözükmek sinir sıkışması olabilir

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Google da ve chatgptye tabiikide sordum ama hep ucu açık bıraktılar. Google da bu belirtilerle alakası olduğunu bulamadım ama chatgpt bunun olabileceğini söyledi.
Kısaca cevaplayım o zaman, KTS'nin en belirgin belirtileri elde tutulan nesneler de zayıflık veya kontrolsüz düşürme, bilek ve avuç içine doğru olan boşlukta ağrı en belirgin belirtileridir 3 adet evresi vardır 3. evrede kesin kes ameliyat isterken ilk evrede fiziksel egzersiz ve ilaçlar ile 6 veya 12 ay gibi bir sürede iyleşme sağlanır.

3.George

80+ Bronze
Kısaca cevaplayım o zaman, KTS'nin en belirgin belirtileri elde tutulan nesneler de zayıflık veya kontrolsüz düşürme, bilek ve avuç içine doğru olan boşlukta ağrı en belirgin belirtileridir 3 adet evresi vardır 3. evrede kesin kes ameliyat isterken ilk evrede fiziksel egzersiz ve ilaçlar ile 6 veya 12 ay gibi bir sürede iyleşme sağlanır.
Dediğin belirgin özellik yok allaha şükür. Hatta hiç belirti yok ama bileğimi bükünce bir anda elektrik şoku gibi bir his olunca korkmadım değil.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Dediğin belirgin özellik yok allaha şükür. Hatta hiç belirti yok ama bileğimi bükünce bir anda elektrik şoku gibi bir his olunca korkmadım değil.
Vücudunda olan "her şey" bir hastalık belirtisi değil bazen vücudun doğal olarak verdiği reflekslerdir kafaya takma.

3.George

80+ Bronze
hocam en iyisi doktora gözükmek sinir sıkışması olabilir
haklısın. araştırdığıma göre geceleyin uyuduktan sonra elde uyuşma oluyormuş ama o belirtide bende yok. eğer böyle bir belirti ile karşılaşırsam direkt doktora görünürüm. şu an belirtiler bana çok yetersiz geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vücudunda olan "her şey" bir hastalık belirtisi değil bazen vücudun doğal verdiği reflekslerdir kafaya takma.
Kaç gündür o pozisyona getirince oluyor ama. Bileğimi büküp parmaklarımı kapattığımda oluyor. Elektrik çarpması gibi bir his pekte normal gelmiyor. öncedende olmazdı.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
haklısın. araştırdığıma göre geceleyin uyuduktan sonra elde uyuşma oluyormuş ama o belirtide bende yok. eğer böyle bir belirti ile karşılaşırsam direkt doktora görünürüm. şu an belirtiler bana çok yetersiz geliyor.

Kaç gündür o pozisyona getirince oluyor ama. Bileğimi büküp parmaklarımı kapattığımda oluyor. Elektrik çarpması gibi bir his pekte normal gelmiyor. öncedende olmazdı.
Garanti olarak doktora git erken teşhis hayat kurtarir

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer

Bak dostum hastalık denilen şey psikolojiden başlayarak ortaya çıkar eğer vücudundan çok şüpheleniyorsan doktora gidebilirsin belirli testler var bununla ilgili fakat elinde öyle bir belirti var diye bu KTS değil vücudunun başka bölgesinde olan bir hastalıkta eline koluna vs vurabilir tamamen kendinden emin olmak istiyorsan check-up yaptırabilirsin.

3.George

80+ Bronze
Garanti olarak doktora git erken teşhis hayat kurtarir
Belirtiler çok yetersiz geliyor bana. en önemli belirtiler yok. uyurken elde uyuşma, elde zayıflık, güç kaybı. sadece o yaptığım harekette öyle bir durum oluyor. onun dışında elim çok normal.

Bak dostum hastalık denilen şey psikolojiden başlayarak ortaya çıkar çok vücudundan şüpheleniyorsan bununla ilgili doktora gidebilirsin belirli testler var bununla ilgili fakat elinde öyle bir belirti var diye bu KTS değil vücudunun başka bölgesinde olan bir hastalıkta eline koluna vs vurabilir tamamen kendinden emin olmak istiyorsan check-up yaptırabilirsin.
sağ ol kanka. bir randevu alıp giderim olmadı o zaman.

Top Bottom