RX 580 kartları yüksek amperi seven kartlar PSU en az 12 voltta 50 amper vermesi gerekiyor. Bizzat testini yaptım watman hatası olan rx 580 ekran kartını 100 amperli psuda test ettim 24 saat boyunca 1 kere çökme v.s yaşamadım Zaten yüksek seviye AMD kartlarında insanların sık sorun yaşamama sebebide bence bu sebepten zaten sistemde güçlü PSU olduğu için 12 voltta verdiği AMPER yüksek oluyor Bu sebeptende çok fazla sorunla karşılaşmıyor kullanıcı RX 6600 e 500 TL ye 600w psu alıyor adam 12 voltta 20 amper veriyor max sonra çöküyor v.s
başlıyor konular bu noktada yapabileceğin tek şey var Kartın Core clock hızını normaldende aşağı çekerek stabil testi yapman gerek Sorun çözülene kadar clock hızını düşüreceksin yada PSU kaliteli alacaksın Çok fazla elektronikten anlamam ama elektronikçi çalışanımız var ondan aldığım bilgiye göre PCB üstlerindeki Voltaj regülatörleri Nvidia oranlar Kalitesiz oluşu kartın AMPER tarafında besleme kalitesini düşürüyor ve düşük AMPERLİ PSU larda Ani güç dalgalanması sebebi ile kartın Voltajında anlık düşme meydana gelmesi sonucu kart olağan dışı bir reaksiyon verip o anda yazılımsal olarak Hata verdiyor demişti. Hatta Elinde rog rx 580 vardı 600w 80+ bronze 40 amperlik bir psu ile test ettik 2 saatte PUBG de 3 kere siyah ekran ve reset yedik. Daha sonra 1000 W 100 amper PSU taktık kartı 2 saat furmark 2 saat PUBG oynadık 1kere sorun yaşamadık.
Şunuda eklemeliyim Bütün kartlar böyle olacak değil. Bazı kartlarda Mosfetler çok yıpranmış Örnek vereyim 8 tane den sadece 4 tanesi aktif ozaman PSU da fayda etmiyor yıpranma kaynaklı VRM ler arızalanabiliyor. Bu noktada yapacak hiç bir şey olmuyor.
Kesin ve net bir şey daha var AMD Kullanmadan Nvidianın kalitesini anlamak çok zor Elimde 6900xt ekran kartı var şuanda hiç bir sorunu yok her testide yaptım ancak 9000TL diyorum kimse yüzüne bakmıyor 3 gün önce rog rtx 3080 ni 10kdan sattım ve 2 gün durmadı.