Kasa fan hızı düşürme

delpiero

80+
Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar merhaba.ben oyunda olmadığım zamanlarda(chorome da gezinirken vs.) kasa fanlarım hızlı dönüyor.biraz da ses yapıyor açıkcası.sistemim daha yeni.yani sadece oyuna girince hızlansa fanlar böyle bir şey mümkün müdür. galiba biostan bi ayarı vardı ama tam bilmediğim için buraya yazmak istedim kasa fan ayarlarını yapabilen bir arkadaş yazabilir mi nasıl yapacağımı.

Denetim masası / güç ayarları / güç tasarrufu moduna al. Oyuna girerken vs. Normale alabilirsin.

Biostan sadece mod secersin tam hız sessiz vs senin dediğin için kontrolcu lazım

Fanlar PSU'ya bağlı ise kontrol edemezsiniz. Kontrolcüye veya anakarta bağlı ise yazılım ile kontrol yapabilirsiniz.

Fanlar PSU'ya bağlı ise kontrol edemezsiniz. Kontrolcüye veya anakarta bağlı ise yazılım ile kontrol yapabilirsiniz.
Fanın psu ya bağlı olup olmadığını nasıl anlarım üstad yardımcı olabilirsen sevinirim

Fanın PSU ya bağlı olup olmadığını nasıl anlarım üstad yardımcı olabilirsen sevinirim
Fanın kablolarını takip edin. Anakarta mı gidiyor yoksa PSU'ya mı diye.
Kasa modeliniz nedir?

E tamam, o zaman kontrolcüye gitmesi lazım. Kontrolcü de SATA Power ile PSU'ya bağlı. O da yazılım ile kontrol edilebiliyor. Kasanın yan kapağını(kabloların olduğu taraftaki) açın, kontrolcüyü göreceksiniz.

bendede öyleydi işlemci boştayken bile çok hızlı dönüyodu bıostan fan ayarlarından normale bastım 1900rpm den 800 rpm düştü kafam rahatladı öneririm

E tamam, o zaman kontrolcüye gitmesi lazım. Kontrolcü de SATA Power ile PSU'ya bağlı. O da yazılım ile kontrol edilebiliyor. Kasanın yan kapağını(kabloların olduğu taraftaki) açın, kontrolcüyü göreceksiniz.
üstad peki hangi yazılımla düşürebilirim pek bilgim yok açıkcası :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bendede öyleydi işlemci boştayken bile çok hızlı dönüyodu bıostan fan ayarlarından normale bastım 1900rpm den 800 rpm düştü kafam rahatladı öneririm
dostum peki oyunlarda filan geri hızlanıyor mu otomatik bir şekilde ?

Geri