Çözüldü✓ Kasa Fanlarım İçin Hub Gerekli mi ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,241
Fanları Montajladım normalde anakarta 3+3+2 olarak dağıtmayı planlıyordum sys fan konusunda sıkıntı yok watt değeri karşılıyor ama fanın Argb portu kaç watt çekiyor bilmiyorum fanın model bilgisinde sadece 5V yazıyor Argb için Anakartım B850 tomahawk 3+3+2 yaparsam mı daha güvenli olur yoksa hub mı almalıyım anakartı riske atmak istemiyorum

Ekler

• 4D1324CC-7B80-4F95-80F9-F69173D5AFDB.webp
    4D1324CC-7B80-4F95-80F9-F69173D5AFDB.webp
    1.1 MB · Hit: 33
  • IMG_99C0DCE9-D801-4725-A84A-AD4A0809E5D0.webp
    IMG_99C0DCE9-D801-4725-A84A-AD4A0809E5D0.webp
    412.1 KB · Hit: 33
Fanları Montajladım normalde anakarta 3+3+2 olarak dağıtmayı planlıyordum sys fan konusunda sıkıntı yok watt değeri karşılıyor ama fanın Argb portu kaç watt çekiyor bilmiyorum fanın model bilgisinde sadece 5V yazıyor Argb için Anakartım B850 tomahawk 3+3+2 yaparsam mı daha güvenli olur yoksa hub mı almalıyım anakartı riske atmak istemiyorum
Thermalright ın hangi modeli bu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pardon gördüm şimdi.

3+3+2 yaparsan sağlıklı olur.
Tek tek mi aldın bunları ? 3 lü paketini bulamadım ben

Pardon gördüm şimdi.

3+3+2 yaparsan sağlıklı olur.
Tek tek mi aldın bunları ? 3 lü paketini bulamadım ben
Tek tek aldım hocam cidden çok kaliteliler ekstra yazılıma gerek kalmıyor lian li alacaktım normalde bunları araştırınca 1 ay stok bekledim şimdi 3+3+2 yapayım tamam da fanın argb 5v yazıyor ama kaç amper olduğu yazmıyor argb portunu riske atmayayım diyorum bilemedim hub mı alsam hub alırsam şunu alırım

Tek tek aldım hocam cidden çok kaliteliler ekstra yazılıma gerek kalmıyor lian li alacaktım normalde bunları araştırınca 1 ay stok bekledim şimdi 3+3+2 yapayım tamam da fanın argb 5v yazıyor ama kaç amper olduğu yazmıyor argb portunu riske atmayayım diyorum bilemedim hub mı alsam hub alırsam şunu alırım

Argb için de 3+3+2 yapabilirsin de her fanin içinde o manyetik kablodan çıkıyor mu?
Normal vida harici uzun vidalardan var mi?
Benimkiler de yarın gelecek merak ediyorum

Argb için de 3+3+2 yapabilirsin de her fanin içinde o manyetik kablodan çıkıyor mu?
Normal vida harici uzun vidalardan var mi?
Benimkiler de yarın gelecek merak ediyorum
Uzun vida çıkmıyor ama normal fan çıkıyor bu arasa chat gpt de sordum her argb portu maks 15w sınırı var yani argb en fazla toplasan 5w çekiyor sorun olmuyor heh sorunuza gelirsek evet her fanın içinden manyetik kablo çıkıyor bende baya birikti o manyetik kablolardan o açıdan çok iyi yedekte duruyor bir de fanlar sessiz gayet yazılıma ihtiyaç yok anakarttan kontrol ediyorsun lian li alsaydım yazılımı sorun çıkaracaktı bir de aşırı pahalı

RGB kablo çoğaltıcı alarak çoklayabilrisin en azından bir girişe 2 tane yaparak.

Uzun vida çıkmıyor ama normal fan çıkıyor bu arasa chat gpt de sordum her argb portu maks 15w sınırı var yani argb en fazla toplasan 5w çekiyor sorun olmuyor heh sorunuza gelirsek evet her fanın içinden manyetik kablo çıkıyor bende baya birikti o manyetik kablolardan o açıdan çok iyi yedekte duruyor bir de fanlar sessiz gayet yazılıma ihtiyaç yok anakarttan kontrol ediyorsun lian li alsaydım yazılımı sorun çıkaracaktı bir de aşırı pahalı
İncelemesi yoktu o fanın. Ama Lian Li alternatifi olarak gayet iyi. Thermalright ın sitesinde daha iyi özelliklerde bu tarz fanlardan var ama TR de satışı yok.Güzel günlerde kullan.

RGB kablo çoğaltıcı alarak çoklayabilrisin en azından bir girişe 2 tane yaparak.
Evet çoğalttım 3+3+2 şeklinde watt değerlerini ölçtüm

İncelemesi yoktu o fanın. Ama Lian Li alternatifi olarak gayet iyi. Thermalright ın sitesinde daha iyi özelliklerde bu tarz fanlardan var ama TR de satışı yok.Güzel günlerde kullan.
Sağolun hocam siz de güzel günlerde kullanın

Son düzenleme:
Evet çoğalttım 3+3+2 şeklinde watt değerlerini ölçtüm

Sağolun hocam siz de güzel günlerde kullanın
Bi de çalışırken foto atar mısın, siyahta nasıl duruyor merak ettim

Ekler

• IMG_0147.webp
    IMG_0147.webp
    500.8 KB · Hit: 12
  • IMG_0145.webp
    IMG_0145.webp
    580.9 KB · Hit: 15
Hocam konudan bağımsız ama radyatör fanları neden içeriye hava üfleyecek şekilde takılmış. Üstelik fanların CFM ve Statik basınç değerleri düşük kalmış. Bir de GamersNexus'un videosunda görmüştüm Radyatörleri dik olarak montaj yapmayın çabuk ölüyor diyordu.

Fan Hub kullanırsan Hub'lar Sata'dan aldığı güç ile çalışıyor bu sebepten daha faydalı olabilir. Kablo düzeni içinde faydalı olabilir.

Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Hocam konudan bağımsız ama radyatör fanları neden içeriye hava üfleyecek şekilde takılmış. Üstelik fanların CFM ve Statik basınç değerleri düşük kalmış. Bir de GamersNexus'un videosunda görmüştüm Radyatörleri dik olarak montaj yapmayın çabuk ölüyor diyordu.

Fan Hub kullanırsan Hub'lar Sata'dan aldığı güç ile çalışıyor bu sebepten daha faydalı olabilir. Kablo düzeni içinde faydalı olabilir.

Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Şöyle hocam ben de bu kasayı almadan önce baya araştırdım fanların içeri hava vermesi lazım sadece 2 egzoz fan içerideki havayı dışarı atacak eğer radyatör fanları dışarı hava verirse içerideki sıcak hava radyatöre gider düzgün soğumaz ama fanlar içeri hava alırsa radyatör soğuk hava alır bu arada sıvı soğutmanın dikey montajında şöyle borular pompadan yüksekte olursa sorun olmaz pompadan aşağıda kalırsa sorun olur şuan işlemcim oyunda bile 48 dereceyi geçmiyor adam akıllı fan hub da evet satadan güç aldığı için güzel ama çok kablo karmaşası olacak arka tarafta chatgpt den ölçüm yaptırdım her fanın kaç watt çektiğini anakart sınırını aşmıyor 3+3+2 şekilde böldüm

Geri