- Reaksiyon skoru
- 6,471
bios dan baktım cha fanlar etkin değil anakartı kontrol etttim cha_fan boş kabloyu takacağımda bulamıyorum kabloyu arka plakayı açtım orda da yok nerede olabilir
Arka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?bios dan baktım cha fanlar etkin değil anakartı kontrol etttim cha_fan boş kabloyu takacağımda bulamıyorum kabloyu arka plakayı açtım orda da yok nerede olabilir
Doğru söylüyorsun güldürdün beni!Arka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?
şey olabilir o arkada rgb leri kontrol etmeye yarayan bir elektronik plaka var tüm fanların her kablosu oraya bağlı o olabilirmiArka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?
Belki statik elektrikArka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?
Büyük ihtimalle kabolarin bir yerde toplanıyor ve sen o yüzden görmüyorsunşey olabilir o arkada rgb leri kontrol etmeye yarayan bir elektronik plaka var tüm fanların her kablosu oraya bağlı o olabilirmi
BÖyle bir şeyArka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?
Fan çoklayıcı kullanıyorsunuz tam olarak sorununuz nedir şuan da ?BÖyle bir şeyAlıntıyı görüntüle
Evet tam da dediğiniz gibi oluyor fotoğrafını attımFan çoklayıcı diyorsunuz siz. Eğer öyle bir mekanizma kasanız da hazır olarak geliyorsa da kasa fanımın kablosu yok dediniz. Kasa fanınızdan çıkan kablo o tüm fanların olduğu çoklayıcıya mı gidiyor bakar mısınız ?
Ek olarak kasanızın modeli nedir ?
Anakartımda o çoklayıcıdan giden bir kablo olmadığı için fan rpm imini kontrol edemiyorum kasamım markası performax hellfireFan çoklayıcı kullanıyorsunuz tam olarak sorununuz nedir şuan da ?
Anladım zaten bios da da pww ve dc olarak 2 ye ayrılıyordu çok sağol ben bakacağım hangisi olduğunaKasanızın modeline baktım toplamda 4 adet Kasa fanınız var sanırım. Eğer kasanızda ki fanlar PWM değilse bunların hızı kontrol edemezsiniz. PWM fanların hızları kontrol edilebilir. DC fanlar ise tam RPM hızlarında dönmektedir.