Kasa fanlarımın kablolarını bulamıyorum

conveyor belt overlord

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
6,471
bios dan baktım cha fanlar etkin değil anakartı kontrol etttim cha_fan boş kabloyu takacağımda bulamıyorum kabloyu arka plakayı açtım orda da yok nerede olabilir

Kasa fanlarını aldığın zaman otomatik olarak aldığın fan'da 4 pin ya da 3 pin'li olarak takacağın kablo bağlı bir şekilde gelir. Senin yapacağın iş ise kasa fanının kablosunu CHA Fan bölümüne takmak. Kasa fanı'nın kablosunun olmama gibi bir ihtimali yok ? Kaç adet kasa fanı var kasanızda ?

bios dan baktım cha fanlar etkin değil anakartı kontrol etttim cha_fan boş kabloyu takacağımda bulamıyorum kabloyu arka plakayı açtım orda da yok nerede olabilir
Arka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?

Fan çoklayıcı diyorsunuz siz. Eğer öyle bir mekanizma kasanız da hazır olarak geliyorsa da kasa fanımın kablosu yok dediniz. Kasa fanınızdan çıkan kablo o tüm fanların olduğu çoklayıcıya mı gidiyor bakar mısınız ?
Ek olarak kasanızın modeli nedir ?

Arka bölümde de yoksa o fan Bluetooth'la mı çalışıyor?
BÖyle bir şey
image.jpg

Fan çoklayıcı diyorsunuz siz. Eğer öyle bir mekanizma kasanız da hazır olarak geliyorsa da kasa fanımın kablosu yok dediniz. Kasa fanınızdan çıkan kablo o tüm fanların olduğu çoklayıcıya mı gidiyor bakar mısınız ?
Ek olarak kasanızın modeli nedir ?
Evet tam da dediğiniz gibi oluyor fotoğrafını attım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fan çoklayıcı kullanıyorsunuz tam olarak sorununuz nedir şuan da ?
Anakartımda o çoklayıcıdan giden bir kablo olmadığı için fan rpm imini kontrol edemiyorum kasamım markası performax hellfire

Kasanızın modeline baktım toplamda 4 adet Kasa fanınız var sanırım. Eğer kasanızda ki fanlar PWM değilse bunların hızı kontrol edemezsiniz. PWM fanların hızları kontrol edilebilir. DC fanlar ise tam RPM hızlarında dönmektedir.

Kasanızın modeline baktım toplamda 4 adet Kasa fanınız var sanırım. Eğer kasanızda ki fanlar PWM değilse bunların hızı kontrol edemezsiniz. PWM fanların hızları kontrol edilebilir. DC fanlar ise tam RPM hızlarında dönmektedir.
Anladım zaten bios da da pww ve dc olarak 2 ye ayrılıyordu çok sağol ben bakacağım hangisi olduğuna

Sonuç olarak kasa fanlarınız sıkıntısız olarak çalışıyorsa sıkıntı olmayacaktır. Fan çoklayıcı konusunda çok bilgim yok daha iyi bilen bir arkadaş yardımcı olabilir belki. Ama dediğim gibi kasa fanlarınız çalışıyorsa ve siz sadece renklerini ayarlamak istiyorsanız o ayar anakartınız desteklemesi gerekmekte. Aksi taktirde anakart desteklemiyorsa fan çoklayıcı alarak kontrol edilebilir. Diyeceklerim bu kadar.

Geri