Neler Yeni

Kasa Temizliği Kaç Ayda Bir Yapılmalı?

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
Dostlar kasamı (Dark Maxima V20) 10 aydır günde 7-8 saat aktif olarak kullanıyorum altta üstte ve önde toz filtreleri mevcut -filtreleri ayda 1 temizlerim genellikle- kasaya detaylı baktığımda kule tipi soğutucumda ve ön fan kanatlarında hafif toz kalıntıları oluşmuş sizce kasayı açıp detaylı temizliyim mi termal macunu yeniliyim mi? aktif olarak arctic mx-4 sürülü yoksa yaz sonu mu detaylı temizlik yapayım yorum yaparsanız sevinirim.

Ekstra olarak bir soru daha soracağım ben ek olarak kasamın üst tarafına 12mm egzoz fan taktım kasamın alt bölümüne fan takılabiliyor altı delikli ve toz filtresi var ekran kartının ömrünü uzatmak adına o fanı oraya alsam hava direk ekran kartına vursa mantıklı olur mu? kafama çok takıldı cevaplarsanız sevinirim.

İYİ FORUMLAR.

Gloxy

80+ Bronze
Dostlar kasamı (Dark Maxima V20) 10 aydır günde 7-8 saat aktif olarak kullanıyorum altta üstte ve önde toz filtreleri mevcut -filtreleri ayda 1 temizlerim genellikle- kasaya detaylı baktığımda kule tipi soğutucumda ve ön fan kanatlarında hafif toz kalıntıları oluşmuş sizce kasayı açıp detaylı temizliyim mi termal macunu yeniliyim mi? aktif olarak arctic mx-4 sürülü yoksa yaz sonu mu detaylı temizlik yapayım yorum yaparsanız sevinirim.

Ekstra olarak bir soru daha soracağım ben ek olarak kasamın üst tarafına 12mm egzoz fan taktım kasamın alt bölümüne fan takılabiliyor altı delikli ve toz filtresi var ekran kartının ömrünü uzatmak adına o fanı oraya alsam hava direk ekran kartına vursa mantıklı olur mu? kafama çok takıldı cevaplarsanız sevinirim.

İYİ FORUMLAR.
Kaliteli bir macun kullanıyorsan 1 yılda 1 değişim güzeldir

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,373
İsim
Berkay BABUCCU
Kral bende sana bişi soracağım bu ön panel var ya MESH yer o komple çıkıyor mu acaba kusura bakma konuna yazdım da aaynı kasa bende de var da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
Hocam ben de ayda bir temizliyorum. Geçen sene 230 lira civarında bir fiyata el kompresörü aldım. Kasayı açarım ekran kartını çıkartırım. Belli bir mesafeden kasaya kompresör ile hava üflerim. Tozların kabası gider. Görünen yerleri uygun zeminleri mikrofiber bez ile (kuru şekilde) silerim. Kasa fanlarını kırtasiyeden tuval fırçaları var ince uçlu onlarla temizlerim. Ekran kartı fanları onlar ile temizlenmiyor tavsiyem onun için de kulak temizleme çubuğunun ucunu hafif bir şekilde kolonyaya batırıyorum onunla siliyorum tertemiz oluyor. Benim temizlik rutinim bu şekilde (termal macunu da 7-8 ayda bir yeniliyorum)

Son düzenleme:

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Kubilay Aktemur
senede bir genellikle yaz öncesi bütün kasanın tozunu alıyorum özellikle ön arkadaki fanların.
ekran kartının fanlarını temizliyorum.
birde kasa içindeki tozları alıyorum. cpu fanını olduğu kadar temizliyorum ama ekran kartı dışında hiç bir şeyi sökmüyorum.
termal macunda yenilemiyoruz takılıyoruz öyle.

şahin doğan

80+ Platinum
Nasıl şartlarda çalıştığına göre değişir. Benim kasa hava almıyor diye önünü çıkartıp sineklik taktım fazla toz olduğundan 3 ayda bir temizlemek şart gibi ama sadece kasa tozlanıyor parçalar değil. Yaza tam girmeden sisteminin termal bakımını yapmak ve işlemci soğutucuyu temizlemek fayda sağlar.

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral bende sana bişi soracağım bu ön panel var ya MESH yer o komple çıkıyor mu acaba kusura bakma konuna yazdım da aaynı kasa bende de var da.
evet çıkıyor sertçe alttan çek üstü tutarak teknobiyotiğin inceleme videosu var oradan bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

yorumlarınız için teşekkürler dostlar 2. sorum hakkında bilgisi olan var mı veya fikri

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

İYİ FORUMLAR.
Açıkçası bunu siz belirleyin.
Bir değer belirleyin ve aylık bir defa kontrol edin eğer sınırınızı aşıyorsa bi temizlik yapın.
Açıkçası böyledir hep bir şeyin kirlendiğini bile siz karar verip temizlersiniz.
MSI afterburneri açın anormallik yoksa kasaya bakın yeter
ama bir sayı fenan istiyorswanız bence 6 ay

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkçası bunu siz belirleyin.
Bir değer belirleyin ve aylık bir defa kontrol edin eğer sınırınızı aşıyorsa bi temizlik yapın.
Açıkçası böyledir hep bir şeyin kirlendiğini bile siz karar verip temizlersiniz.
MSI afterburneri açın anormallik yoksa kasaya bakın yeter
ama bir sayı fenan istiyorswanız bence 6 ay
teşekkür ederim açıkcası cpudaki macunun durumunu bilmediğim için ondan sordum birazda

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
Sıcaklıklar belli eder kendini.
cpu sıcaklığı normal boşta 40 oyunlarda 50 60 derece ama ekran kartı ile ilgili saçma bir durum var 50 derece olduğunda fanlar hemen yüzde 80 güçte dönmeye başlıyor bunun olması ekran kartı için zararlı değil mi nasıl manuel ayar yapabilirim kartım gigabyte rtx 3060

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Yaşadığın yerin ne kadar tozlu olduğu önemli burada. Ama kasa temizliği yapmak için illa ısıların yükselmesi sesin artması gibi somut bir şey olmasını bekleme. Toz fanların ömrünü direkt etkiliyor

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
cpu sıcaklığı normal boşta 40 oyunlarda 50 60 derece ama ekran kartı ile ilgili saçma bir durum var 50 derece olduğunda fanlar hemen yüzde 80 güçte dönmeye başlıyor bunun olması ekran kartı için zararlı değil mi nasıl manuel ayar yapabilirim kartım gigabyte rtx 3060
Bu fanların yüksek çalışması neden zarar versin?
Fanın işi o.
Daha iyi bilen varsa beni düzeltsin ama yani fanın amacı bu yani dönmek.
Manuel olarka malesef bilmiyorum hocam kulllanan arkadaşlar size en iyi yardımı yapacaklardır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,565
Üyeler
164,521
Son üye
JonathanW1ck
Top Bottom