Neler Yeni

Kasadaki Fanların Yönü Doğru mu ?

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün
ust.jpeg
ust2.jpeg

Arkadaşlar merhaba, yukarı bulunan fotoğraflar ile alakalı 2 sorum var;

1-Fotoğraflarda gözüken fanların yönü doğru mu ?

2-İlk resimde kırmızı daire içine aldığım yerde, anakarta takılı cpu kablosunun içinden ek 4pinli cpu kablosu boşa çıkıyor. Bu durum normal mi ? veya bu kablo ile ek fan takabilir miyim ?

Kasa: cougar mx350 mesh
Anakart: b550m-k

Coolpanda

80+ Silver
Fanlarin yönü doğru ama hava sirkülasyonu için egzoz fanı lazım bir tane daha.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,472
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Doğru görünüyor. Fakat üstteki fanlardan birini arka tarafa atsan daha iyi olur bence.

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı
üst fanın birini egzoz fan yaparsan daha güzel hava akışı olur

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,472
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Fan çoklayıcı alabilirsin anakartında yuva kalmadıysa.

DeoNade

80+ Bronze
Öncelikle kasayı çalıştırıp elinle hava akışını yine de kontrol etmende fayda var. Fotoğraflardan tarafımızca yanılsama olabilir. Yöneticimiz @Mehmet Yılmaz ve diğer forum arkadaşlarımızın da belirtmiş olduğu üzere fan çoklayıcı bir çözüm. Kesinlik egzoz fanı olarak 1 adet fanını kullanman gerekir.

Legannen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Duran Eker
Yaptığın Kasanın tüm parçalarını listeler misin ? Ben de bir sistem yapmaya çalışıyorum ve kasayı senin kasadan düşünüyordum.

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün
Şuan anakartta CHA_FAN1 etiketli 1 adet boş slot var. Ayrıca ben işlemcinin stok fanı yerine, çift fanlı kule tipi soğutucuya(Büyük ihtimal arctic 34) geçeceğim. Bu 2 Fanlı kule tipi soğutuculara tek slot fan bağlantısı yetiyorsa çoklayıcıya gerek kalmıyor. Yeni egzoz fanıda cha_fan1 e takabilirim.

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün
Yaptığın Kasanın tüm parçalarını listeler misin ? Ben de bir sistem yapmaya çalışıyorum ve kasayı senin kasadan düşünüyordum.

B550M-K
Team T-Force TUF Yellow 8x2GB 3200 CL16-20 DDR4
AMD RYZEN 5 5600
ASUS DUAL-RX6750XT-O12G
500GB KINGSTON NV1
Cougar mx350 mesh

hazır sistem olarak aldım.

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
ust2.jpeg
ust.jpeg

Eğer yeni fan almak istemiyorsan 1 Numaralı fanı ters çevir. 2 numaralı fanı sök boş olan soldaki yere tak.
Benim tavsiyem 120mm bir tane daha fan al o boş yere tak. 1 ve 2 numarayı da ters çevir dışarıya sirkülasyon yapsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılan popüler hava sirkülasyonu kasanın önünden -> arkasına ve üstüne çıkmaktır. Resimdede belirttiğim gibi 1 ve 2 numara tepeden aşağı hava akışı yapıyor tercih sizin (Ufak bir not: Soğuk hava aşağı hareket etme eğilimindedir sıcak hava yukarı)

Son düzenleme:

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Eğer yeni fan almak istemiyorsan 1 Numaralı fanı ters çevir. 2 numaralı fanı sök boş olan soldaki yere tak.
Benim tavsiyem 120mm bir tane daha fan al o boş yere tak. 1 ve 2 numarayı da ters çevir dışarıya sirkülasyon yapsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılan popüler hava sirkülasyonu kasanın önünden -> arkasına ve üstüne çıkmaktır. Resimdede belirttiğim gibi 1 ve 2 numara tepeden aşağı hava akışı yapıyor tercih sizin (Ufak bir not: Soğuk hava aşağı hareket etme eğilimindedir sıcak hava yukarı)
Yeni fan kesin alacağım, önerilere açığım. Anlamadığım nokta senin işaretlediğin 1-2 numaralı fanlar, şuanda içerdeki sıcak havayı dışarıya tahliye etmiyor mu ? ters çevirince bu sefer dışarıdaki havayı içeri atmayacak mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,246
Üyeler
165,658
Son üye
yusufkhya
Top Bottom