Çözüldü✓ Kasadan gelen ses (cızırtı gibi)

Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde kasa ve ekran kartı aldım, sorunum kasanın içinden bir yerden elektriklenme cızırtı gibi hafif bir sesin gelmesi, tüm parçalar takılıyken ses geliyor ekran kartını çıkarınca ses gelmiyor acaba sorun ekran kartında mı yoksa psu da mı (not: ekran kartı 6700xt psu msi650w bronz sertifika)

Furmark yap anlarsin neyden geldigini

Herkese merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde kasa ve ekran kartı aldım, sorunum kasanın içinden bir yerden elektriklenme cızırtı gibi hafif bir sesin gelmesi, tüm parçalar takılıyken ses geliyor ekran kartını çıkarınca ses gelmiyor acaba sorun ekran kartında mı yoksa psu da mı (not: ekran kartı 6700xt psu msi650w bronz sertifika)
Büyük ihtimal Cook whine bobinlerden geliyor furmarka sok kartı kasadan sesi dinle ekran kartından mi gelio anlarsin

stres testi yapıyorum değil mi
Hayır. FurMark adlı yazılımı kullanarak test yapacaksın. Forumda rehberi mevcut aratarak bulabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında teste gerek yok ama en azından ekran kartından mı yoksa PSU'dan mı geldiğini anlarsın test yaparak. Coil Whine, yani bobinlerden gelen cızırtı sesidir. Zararı olmaz merak etme.

Arkadaşlar test devam ediyor sorun olup olmadığını nasıl anlarım nereye bakmam gerek

Arkadaşlar test devam ediyor sorun olup olmadığını nasıl anlarım nereye bakmam gerek
Ses ekran kartından geliyosa coilwhinedjr ama sorun olmaz coil whine kartların çoğunda var artık

dostum ama bu ses beni rahatsız ediyor, yani bunun bir çözümü yok mu yada nasıl bir yol izlemem gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

furmark_000000.jpg

Son düzenleme:
Sorun Coil Whine ise FPS sabitlemeyi deneyerek belki önüne geçebilirsin sesin. Oyun oynarken falan mı oluşuyor bu ses yoksa bilgisayar boştayken de mi oluyor?

bilgisayarı açma tuşuna basıyorum ses yok windows kendine geliyor ses hafiften gelmeye başlıyor biraz daha kullandıkça oyuna tarayıcıya vs girince de ses aynı tonda aynı seviye devam ediyor

CW sesi sadece ekran kartı yüke girdiği zaman oluşuyor diye biliyorum ben, boştayken de ses varsa bilemiyorum.

Birde hocam ekran kartını çıkarıp bilgisayarı açınca ses gelmiyor buna ne dersiniz

Geri