Kasadan gelen uğultu sesi

engin147

80+
Reaksiyon skoru
26
İyi günler arkadaşlar oyun oynarken kasamın içinden Bi uğultu sesi gelmeye başladı nedense önceden böyle bişey yoktu boştayken böyle Bi ses yok ama yük altında oluyo bu durum kule tipini değiştim ondan sonra böyle Bi uğultu gelmeye başladı kasa fanlarını durdurup baktım ses hala oluyo oyunda kule tipinin fanında sorun olabilir mi yeni aldım gaming gen tr den değişim yaptırsam mı nasıl tam emin olabilirim kule tipinin fanında sorun olduğuna

İyi günler arkadaşlar oyun oynarken kasamın içinden Bi uğultu sesi gelmeye başladı nedense önceden böyle bişey yoktu boştayken böyle Bi ses yok ama yük altında oluyo bu durum kule tipini değiştim ondan sonra böyle Bi uğultu gelmeye başladı kasa fanlarını durdurup baktım ses hala oluyo oyunda kule tipinin fanında sorun olabilir mi yeni aldım gaming gen tr den değişim yaptırsam mı nasıl tam emin olabilirim kule tipinin fanında sorun olduğuna
İşlemci fanını fulleyin ses çok artıyorsa dediğin gibi fandan dolayı olabilir

Occt den cpu stress testine sok anlarsın :D veya biosdan manual yap
armoury crate ten yaptım hocam fan hızını yükselttim yüksek hızlarda 1000 rpm üstünde fan hızı fazla olduğu için hava sesi var sadece normal olarak ama 800 900 rpm de hafif uğultu yapıyo oyunda bi tık daha fazla oluyo tabi işlemci yüke girince normal bi durummu acaba

armoury crate ten yaptım hocam fan hızını yükselttim yüksek hızlarda 1000 rpm üstünde fan hızı fazla olduğu için hava sesi var sadece normal olarak ama 800 900 rpm de hafif uğultu yapıyo oyunda bi tık daha fazla oluyo tabi işlemci yüke girince normal bi durummu acaba
Valla 1. Sahıs gözüyle görmediğim için tam net bir şey diyemem ama cok rahatsız
etmiyorsa normaldir kalsın
İçin rahat etmiyorsa değiştir

Valla 1. Sahıs gözüyle görmediğim için tam net bir şey diyemem ama cok rahatsız
etmiyorsa normaldir kalsın
İçin rahat etmiyorsa değiştir
aida64 ten cpu stres testine sokup baksam belli olurmu acaba stress altında duyuluyo çünkü

Merhaba, özellikle fanlarda bazı devir aralıklarında titreşimden (rezonans) kaynaklı uğultu olabiliyor, BIOS dan veya HUB dan ufak ufak fanların devirleriyle oynayın.

Fan rezonans sesi, fanların çoğunda var maalesef. O sesin çıktığı devir aralığından uzak tutarak çözersin anca.

Fan rezonans sesi, fanların çoğunda var maalesef. O sesin çıktığı devir aralığından uzak tutarak çözersin anca.
Olabilir hocam stres testi yaptım işlemciye 950 rpm döndü sürekli kendini öyle ayarladı bu devirde ses var belirgin Bi şekilde değişim yapsam mı acaba 3 4 gün oluyo alalı birebir değişim hakkımda var ama sorun olarak görürler mi bunu

Değişim yapsammı acaba arkadaşlar kafa ütüler mi bu gittikçe?

Geri