Neler Yeni

Kasadan yanık kokusu geliyor

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
Arkadaşlar merhaba öncelikle

Haziran ayında malum siteden hazır sitem almıştım ilk kullandıgım zamanlar herhangi bir koku yoktu fakat son 1 aydır her actıgımda böyle yanık kokusu mu desem plastik kokusu geliyor anlamadım.

deep cool 700 w psu var ama 3 4 aydır bir koku yoktu yeni yeni kokmaya başladı. Tuşa basar basmaz yavaştan odaya girince anlıyorsunuz bir koku var. Yapsa başta yapardı ilk adıgım zamanlarda. Herhangi bir etiket vs kalmadı üstünde yani acaba toz falan biriktide ondan dolayı mı kokuyor anlamadım. Çiğsi bir koku oluyor öyle aşırı değil ama bilmiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz

crabman

80+
Arkadaşlar merhaba öncelikle

Haziran ayında malum siteden hazır sitem almıştım ilk kullandıgım zamanlar herhangi bir koku yoktu fakat son 1 aydır her actıgımda böyle yanık kokusu mu desem plastik kokusu geliyor anlamadım.

deep cool 700 w psu var ama 3 4 aydır bir koku yoktu yeni yeni kokmaya başladı. Tuşa basar basmaz yavaştan odaya girince anlıyorsunuz bir koku var. Yapsa başta yapardı ilk adıgım zamanlarda. Herhangi bir etiket vs kalmadı üstünde yani acaba toz falan biriktide ondan dolayı mı kokuyor anlamadım. Çiğsi bir koku oluyor öyle aşırı değil ama bilmiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz
nerden aldınız? garantisi vardır muhtemelen çok kurcalamadan müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirtin onlar yardımcı olurlar. ben sorunun ne olabileceğini bulamadım.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
acilen kablolarını kontrol etmen gerek. imkanın varsa başka power ile dene genellikle power dan kaynaklıdır.
Kabloların sıkı takılı değilse sıkıca prize yerleştir. Kullandığın uzatma kabloya çok fazla bağlı bir şeyler varsa azalt.
Prizde topraklama yok ise topraklama olan prizden elektrik al.
Önemli konudur boşlamaya gelmez.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
acilen kablolarını kontrol etmen gerek. imkanın varsa başka power ile dene genellikle power dan kaynaklıdır.
Kabloların sıkı takılı değilse sıkıca prize yerleştir. Kullandığın uzatma kabloya çok fazla bağlı bir şeyler varsa azalt.
Prizde topraklama yok ise topraklama olan prizden elektrik al.
Önemli konudur boşlamaya gelmez.
Kasa camının ustundeki dıs kısımdaki jelatin var o yapar mı acaba ? Söküp bakacagım yarın. 1 2 aytdır boyle kokuyor ve kullanıyorum bır sıkıntı cıkmadı ama dediğiniz gibi önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

topraklama hep anna duvardaki prizde var hem uzuatmada ve uzatmayada ayrı akım önleyi üstüne takılı yani prizlik bir şey değildir diye düşünüyorum hoca. Kasayı acında psu ya uzanmak zor nasıl ve ne gibi kontrol yapmam gerekiyor tavsiyte verir misiniz rica etsem

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Bilgisayara yüklen power işlemci ve ekran kartını zorlayacak herhangi bir oyun program vs bir şeyler aç. Ben pc yormak için 8k video 5 6 tane açıyorum. Power düşük aklıyorsa anında koku gelmeye başlayacaktır.

Power kablolarında açılma olabilir kırılma olabilir. Kontrol etmen lazım.

Bir çok sebebi var tek tek deneyerek çözüme ulaşman lazım.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
Bilgisayara yüklen power işlemci ve ekran kartını zorlayacak herhangi bir oyun program vs bir şeyler aç. Ben pc yormak için 8k video 5 6 tane açıyorum. Power düşük aklıyorsa anında koku gelmeye başlayacaktır.

Power kablolarında açılma olabilir kırılma olabilir. Kontrol etmen lazım.

Bir çok sebebi var tek tek deneyerek çözüme ulaşman lazım.
bende direkt acılınca oluyor.
İki ekran baglı ondan mı diyeceğim ama sundan sonra oldu bu koku. Pcnin yerini değiştirmek için kaldırdım ve 60 hz bır ekrandan 180 2 k bır ekrana gectım ve ıkısıde baglı suan. Ama kablolamada veya dusurme gıbı bırsey olmadı acaba ekrandan dolayı olabilir mi dp kablosu ile bbaglı 2 k olan dıgerı zaten hdmı

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
bende direkt acılınca oluyor.
İki ekran baglı ondan mı diyeceğim ama sundan sonra oldu bu koku. Pcnin yerini değiştirmek için kaldırdım ve 60 hz bır ekrandan 180 2 k bır ekrana gectım ve ıkısıde baglı suan. Ama kablolamada veya dusurme gıbı bırsey olmadı acaba ekrandan dolayı olabilir mi dp kablosu ile bbaglı 2 k olan dıgerı zaten hdmı
Başka bir power bulup dene derim. kaç tane ekran taktığın önemli değil. Bu ekran kartını zorlar kart watt yükseltir powerden daha fazla watt çekmeye başlar. bir arkadaşından emanet alıp dene

ilkaycam.m

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
ilkay çam
poweri koklasana bi

kablolari degil direk psu yu

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
Başka bir power bulup dene derim. kaç tane ekran taktığın önemli değil. Bu ekran kartını zorlar kart watt yükseltir powerden daha fazla watt çekmeye başlar. bir arkadaşından emanet alıp dene
Hocam psu bulabilecegim hic kimsem yok. 700 w 4070 super amd 7600 var sadece ekstra 4 fan ve fan hub ekledim ama dediğim gibi oyle ekstra yoracak bir işlemde yapmiyorum. Frost commandar kullaniyorum sogutucu olarakta. Yani o kadar nizami bir pc konumlandirmam ve kullanmam varki hersey elimin altinda gorerek yonetiyorum. O yuzden cok sasirtici ve sinirleniyorum kokunun sebebinide yarin acip bakacagim olmazsa disarda iken acikken bir calistirip deneyecegim. Muhtemelen tozdan yada bir bocek falan oldu onun kokusu olabilir.

Plastik kokuyor ya yanikta degil boyle. Hocam koklabilecegim bir yerde degil masa eski dolabli kasa yeri olan bir masa ve duvara sifir yarin bu dedikleribi yapacagim

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Hafif koku ısınmadan meydana gelir yanmadan önce zaten böyle bir koku oluşur kablolar erir şase yapar ve geçmiş olsun.
Bunu bir dene bir parça kablo al eline tutuşmayacak şekilde ateşe tut ocak çakmak vs çok fazla eriyecek veya tutuşacak kadar değil.
Koku pc den gelen kokuya benziyorsa power içinden gelen yada power kablolarından gelme ihtimali çok yüksek.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
Hocam soyledıklerınızde haklısınız ve kesınlıkle yarın sokup inceleyeceğim. Sadece merak ettiiğim şey su ısınacak bır sey yok cok serın calısıyor. Kablolarınn hepsi yeni zaten sıfır ayarında ve ilk 4 ay yanmayan kokmayan bir şey aynı kullanımda neden boyle bırsey olur bunun merakındayım ben. Fabrikasyondur eger dedıgınız gıbı bırsey var ise. Onun haricinde düşünüyorum olması için bir sebep yok yani bilemedim. Acaba psunun yanında bosta kablolar vardı sonradan kullanılsın diye takılmıs ve ucu pssu ya takılı olmasına ragmen diğer tarafları bosta duruyor. Acaba onların bostaki ucları bırbırıne ddegıyorda ondan mı yapıyor belki olabilir

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yuşa Eskalen
Hocam soyledıklerınızde haklısınız ve kesınlıkle yarın sokup inceleyeceğim. Sadece merak ettiiğim şey su ısınacak bır sey yok cok serın calısıyor. Kablolarınn hepsi yeni zaten sıfır ayarında ve ilk 4 ay yanmayan kokmayan bir şey aynı kullanımda neden boyle bırsey olur bunun merakındayım ben. Fabrikasyondur eger dedıgınız gıbı bırsey var ise. Onun haricinde düşünüyorum olması için bir sebep yok yani bilemedim. Acaba psunun yanında bosta kablolar vardı sonradan kullanılsın diye takılmıs ve ucu pssu ya takılı olmasına ragmen diğer tarafları bosta duruyor. Acaba onların bostaki ucları bırbırıne ddegıyorda ondan mı yapıyor belki olabilir
kankam kabloların ve psu nun ısınıp ısınmadığını msi afterburnerdatn öğrenemezsin sen elle veya termometreyle kontrol etmen gerek sistem soğuk çalışıyor diye kablo ve psu nun ısınıp ısınmadığını anlamazsın

Hocam soyledıklerınızde haklısınız ve kesınlıkle yarın sokup inceleyeceğim. Sadece merak ettiiğim şey su ısınacak bır sey yok cok serın calısıyor. Kablolarınn hepsi yeni zaten sıfır ayarında ve ilk 4 ay yanmayan kokmayan bir şey aynı kullanımda neden boyle bırsey olur bunun merakındayım ben. Fabrikasyondur eger dedıgınız gıbı bırsey var ise. Onun haricinde düşünüyorum olması için bir sebep yok yani bilemedim. Acaba psunun yanında bosta kablolar vardı sonradan kullanılsın diye takılmıs ve ucu pssu ya takılı olmasına ragmen diğer tarafları bosta duruyor. Acaba onların bostaki ucları bırbırıne ddegıyorda ondan mı yapıyor belki olabili
kankam ben elektronik firmasında çalışıyorum kart yandığını kokuyla hissediyorsun onarımcı olmadığım için hangi malzeme yandığını bi süre geçtikten sonra bütün parçaları tek tek koklayarak hatayı bulup onarıma gönderiyorduk yerinde olsam bütün parçaları sökerim açık havada tek tek koklarım psu, kabloları ve anakartı detaylı şekilde, umursanmayacak bi konu değil

Son düzenleme:

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Emre
kankam kabloların ve psu nun ısınıp ısınmadığını msi afterburnerdatn öğrenemezsin sen elle veya termometreyle kontrol etmen gerek sistem soğuk çalışıyor diye kablo ve psu nun ısınıp ısınmadığını anlamazsın

kankam ben elektronik firmasında çalışıyorum kart yandığını kokuyla hissediyorsun onarımcı olmadığım için hangi malzeme yandığını bi süre geçtikten sonra bütün parçaları tek tek koklayarak hatayı bulup onarıma gönderiyorduk yerinde olsam bütün parçaları sökerim açık havada tek tek koklarım psu, kabloları ve anakartı detaylı şekilde, umursanmayacak bi konu değil
Anladim ilgin icin tesekkur ederim oncellikle. Yarin ilk basta disari cikip calistirip bir koklayacagim en yogun nerden geliyorsa acip ordan baslayacagim. Umarim hic birisi degildirde cok sacma bir nedendir. Kalbolarini da birbirine cok tutmadan ayri bir şekilde bosta tutacagim birde oyle deneyecegim. Komple sifirdan sokebilecegimi sanmıyorum hocam sokebildigim kadsd deneyecdgim hala gelirse bir profesyonele danisagim. İlk basta birde hava ufletip icinde toz varsa eger o da koku yapar dediler birde temizleyip oyle deneyecegim

Top Bottom