Neler Yeni

Kasanın fan kablosu anakartta CHA_FAN girişine uymuyor

janebebek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eda
Kasamın fan kablosu anakartımdaki CHA_FAN girişine uymuyor. Anakartım RGB desteklemiyormuş ve maalesef bunu kasanın montajını yaparken öğrendim. Bilgisayar bileşenleri konusunda eksik bilgi ve araştırmayla kendim kasa toplamaya çalışınca böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Şimdi anakartıda iade edemiyorum. Araştırmalarım sonucu sıvı soğutucu ve kasa fanları için RGB kontrolcü almam gerektiğini öğrendim. Sıvı soğutucumun içerisinden bir adet kontrolcü çıktı ve üzerinde üç adet fan girişi var. Girişlerden birine sıvı soğutucunun fanlarını birine de kasanın fanlarını bağlasam bir sorun yaşar mıyım? Kısa devre vesaire gibi bir durum olur mu? Ya da bu sorunu başka nasıl çözebilirim? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
- Anakart: ASUS Prime B450M K II AMD B450 AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX BIOS flashback.
- Kasa: MSI MPG Gungnir 110r beyaz mid-Tower ATX kasa (2X USB 3.0, 1X Type-C bağlantısı, 4X 120mm ARGB fan teslimat kapsamında, beyaz, RGB)
- İşlemci: AMD Ryzen™ 5 5600X 3.7GHz (Turbo 4.6GHz) 6 Core 12 threads 32MB cache 7nm AM4 işlemci.
-Ekran kartı: MSI Radeon RX 6650 XT Gaming X 8G oyun grafik kartı - AMD RX 6650 XT, GPU 2523/2694 MHz, 8000 MB DDR6 bellek, hafıza hızı 17500 MHz, hafıza bus 128bit
- Sıvı soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240 ıllusıon ARGB white Edition 240 mm.
- Güç kaynağı: MSI MPG A650bn ATX PC güç kaynağı (650 watt, modüler değil, 80 Plus bronz, siyah)

NightWish2434

80+ Silver
Kasamın fan kablosu anakartımdaki CHA_FAN girişine uymuyor. Anakartım RGB desteklemiyormuş ve maalesef bunu kasanın montajını yaparken öğrendim. Bilgisayar bileşenleri konusunda eksik bilgi ve araştırmayla kendim kasa toplamaya çalışınca böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Şimdi anakartıda iade edemiyorum. Araştırmalarım sonucu sıvı soğutucu ve kasa fanları için RGB kontrolcü almam gerektiğini öğrendim. Sıvı soğutucumun içerisinden bir adet kontrolcü çıktı ve üzerinde üç adet fan girişi var. Girişlerden birine sıvı soğutucunun fanlarını birine de kasanın fanlarını bağlasam bir sorun yaşar mıyım? Kısa devre vesaire gibi bir durum olur mu? Ya da bu sorunu başka nasıl çözebilirim? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
- Anakart: ASUS Prime B450M K II AMD B450 AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX BIOS flashback.
- Kasa: MSI MPG Gungnir 110r beyaz mid-Tower ATX kasa (2X USB 3.0, 1X Type-C bağlantısı, 4X 120mm ARGB fan teslimat kapsamında, beyaz, RGB)
- İşlemci: AMD Ryzen™ 5 5600X 3.7GHz (Turbo 4.6GHz) 6 Core 12 threads 32MB cache 7nm AM4 işlemci.
-Ekran kartı: MSI Radeon RX 6650 XT Gaming X 8G oyun grafik kartı - AMD RX 6650 XT, GPU 2523/2694 MHz, 8000 MB DDR6 bellek, hafıza hızı 17500 MHz, hafıza bus 128bit
- Sıvı soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240 ıllusıon ARGB white Edition 240 mm.
- Güç kaynağı: MSI MPG A650bn ATX PC güç kaynağı (650 watt, modüler değil, 80 Plus bronz, siyah)
Kanka bildiğim kadarıyla fanlar direk anakarta takılmıyor zaten illa bi controller olması gerekir. İstersen sıvı soğutmaninkine tak dene ama hepsi sığmıyor sanırsam. En temizi 1 tane yeni almak.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus
Kanka bildiğim kadarıyla fanlar direk anakarta takılmıyor zaten illa bi controller olması gerekir. İstersen sıvı soğutmaninkine tak dene ama hepsi sığmıyor sanırsam. En temizi 1 tane yeni almak.

Fanlar direkt anakart takılmasa neden anakartta soket yapsın adamlar yahu

Hocam anındaki soketlerin fotoğrafını paylaşır mısın?

NightWish2434

80+ Silver

Aynen kankam anakarta takılıyor arkadaş o yüzden girişler uyuşmuyor demis. Arkadaşa sen yardımcı olursun

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
EFEKAN SARIKAYA

hocam bi kasada en az 4 fan olduğunu düşünürsek anakartta da 4 adet fan girişi olması lazım o da olmadığı için bir fan kontrolcüsü gerek 4 fanı bi araya toplayıpta tek çıkışdan anakarta bağlanması için

Gece_alp

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran
Hocam aslında kasadaki 4 fan ve sıvı ile berabeer 7 argb portu lazım sana şuan eğer anakartın argb destekleseydi kablo birleştiriciler ile tek/kaç tane port varsa)ona göre birleştirirdin fakat sana en uygun olan adam akıllı bi argb controller almak ve onu kullanmak

janebebek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bi kasada en az 4 fan olduğunu düşünürsek anakartta da 4 adet fan girişi olması lazım o da olmadığı için bir fan kontrolcüsü gerek 4 fanı bi araya toplayıpta tek çıkışdan anakarta bağlanması için

Kasa fanlarının kablosu bu bir tane var. Kasadaki RGB kontrol boarda bağlı anakarta takılacak olan kablo. anakarttaki CHA_fan girişim bu şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam aslında kasadaki 4 fan ve sıvı ile berabeer 7 argb portu lazım sana şuan eğer anakartın argb destekleseydi kablo birleştiriciler ile tek/kaç tane port varsa)ona göre birleştirirdin fakat sana en uygun olan adam akıllı bi argb controller almak ve onu kullanmak
Soğutucudan çıkan RGB kontrolü bu da. Kasadaki RGB kontrol boarddan çıkan kablo ve soğutucudaki RGB kablosunu buna baglayamaz mıyım

Kasadaki kontrol boarda takılı fanlar. Yani kasada bir tane fan girişi için kablo var takılacak olan. Soğutucunun fotoğrafını da paylaştım.

Ekler

• IMG-20230619-WA0014.jpeg
    IMG-20230619-WA0014.jpeg
    834.9 KB · Hit: 141
  • IMG-20230619-WA0009.jpeg
    IMG-20230619-WA0009.jpeg
    1.2 MB · Hit: 113
  • IMG-20230619-WA0005.jpeg
    IMG-20230619-WA0005.jpeg
    722.4 KB · Hit: 131
  • IMG-20230619-WA0001.jpeg
    IMG-20230619-WA0001.jpeg
    729.9 KB · Hit: 120
Son düzenleme:

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Kasa fanlarının kablosu bu bir tane var. Kasadaki RGB kontrol boarda bağlı anakarta takılacak olan kablo. anakarttaki CHA_fan girişim bu şekilde

Soğutucudan çıkan RGB kontrolü bu da. Kasadaki RGB kontrol boarddan çıkan kablo ve soğutucudaki RGB kablosunu buna baglayamaz mıyım

Kasadaki kontrol boarda takılı fanlar. Yani kasada bir tane fan girişi için kablo var takılacak olan. Soğutucunun fotoğrafını da paylaştım.
3pin 4 pine çevirici almanız gerekiyor

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus

Merhaba attığınız soket argb çıkışı yani fanları tgb girişi.
Cha fan dediğimiz giriş ise fanın devri için.

Her anakartta rgb girişi olmaz cooler masterin attığınız o girişe yakın o kontrolcüyüde kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y PWM Kablosu 4 pin Switch 3 pin 3 Port https://amzn.eu/d/igFj2Ub bundan mı bahsediyorsunuz? Peki buna kasa fanları ula beraber soğutucu fanlarını da baglarsam RGB ışıklarını kontrol edebilir miyim?
Sanırım bu ürün daha net bir şekilde çözebilir işini, beyaz uç 4 pin diyor, onu anakarta diğer ucuda kontrolcüden gelene bağlarsanız çözülüyor gibi.

NightWish2434

80+ Silver

Kankam 4 fanın ucuda 1. Fotoğraftakinse toplu ise yada 4 ucuda böyleyse takıp deneyenilirsin

Eğer uyuşmazlık olursa kasanın markasına uygun bir controller al yada arka kapağı açıp controller var mı diye bak

Eğer uyuşmazlık olursa kasanın markasına uygun bir controller al yada arka kapağı açıp controller var mı diye bak

Yada en kötü internetten bak nereye takılıyor diye

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,564
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Fanlar 3 pin ARGB destekli. O anakartta ise herhangi bir RGB aydınlatma desteği yok. O siyah olan şey kontrolcü o kontrolcü sayesinde kontrol edilebilir ama direkt yazılımla kontrol edilemez. Ya reset tuşuna bağlantısı falan vardır ya da kumandası. O anakart ile söylediğim şekil hariç kullanmak mümkün değil maalesef.

Fanların kendi güç kabloları ise standarttır 3 pin ya da 4 pin olur o da her anakarta uyar. Uymayan şey aydınlatmanın ayrı kabloları yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,883
Üyeler
167,384
Son üye
Yusufefe900
Top Bottom