Yardım Anakart Fan Girişine Kaç tane Fan bağlanabilir ?

Megatronus

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,002
Arkadaşlar Kasamda 4 Adet Fan var fan modelinin linkini koydum Anakartım B650 Tomahawk Wifi Fanlarımın her birini farklı yerdeki fan girişine takarsam kablo karmaşası oluyor papatya dizilimiyle tüm fanları tek bir porta bağlamak sorun olur mu acaba nasıl yapmalıyım rgb kontrolcü istemiyorum daha çok karmaşık oldu direk anakarta bağlamak fanları sağlıksız mı öndeki 2 fanım 140mm diğer ikisi 120mm fanlar yardımcı olursanız sevinirim

Thermalright TL-C14C-S Argb 120MM Siyah Kasa Fanı

Ekler

• IMG_0438.jpeg
    IMG_0438.jpeg
    1.8 MB · Hit: 14
kanka papatya ile kablo gizleme ile arkadan çek en mantıklısı o

kanka papatya ile kablo gizleme ile arkadan çek en mantıklısı o
heh hocam yazdınız kontrolcüyü aldım fakat iade ettim kasanın arkası acayip karmaşık durdu papatya ile oluyor sorun değil sadece anakartın tek portu bu gücü besleyebilir mi bu önemli

tüm fanlar aynı ölçüdeymiş yanlış yazmışım. 4 fan çalıştırır daisy chain ile sorun olmaz hocam. rgb için de direk anakarta bağlayabilirsin. eğer beslemez ise fanlar dönmez zaten.

farklı rpm deki ve ölçüdeki fanları ayrı ayrı bağlamanı tavsiye ederim. rgb için direk anakart yapabilirsin.
120 mm olmaları bir 140mm olanları bir mi yapayım yani hepsi aynı model zaten watt değerleri de aynıdır sadece ikisi 140 diğer ikisi 120mm fan

heh hocam yazdınız kontrolcüyü aldım fakat iade ettim kasanın arkası acayip karmaşık durdu papatya ile oluyor sorun değil sadece anakartın tek portu bu gücü besleyebilir mi bu önemli
b650 tomahawk varmış sende zaten rgb destekliyor diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı aynı hepsi 5v

b650 tomahawk varmış sende zaten rgb destekliyor diye biliyorum

aynı aynı hepsi 5v
hocam desteği var zaten ama 4 fanı da tek girişe bağlamak sağlıklı mı anakarta zarar verir mi bunu soruyorum asıl

tüm fanlar aynı ölçüdeymiş yanlış yazmışım. 4 fan çalıştırır daisy chain ile sorun olmaz hocam. rgb için de direk anakarta bağlayabilirsin. eğer beslemez ise fanlar dönmez zaten.
yani anakarta zarar vermez değil mi iki tane bir bağlayıp iki tane de bir bağlayabilirim 2+2 şeklinde

vermez vermez vermez anakartinin üstünden kaç watlar geçiyor haberin varmı 4 fan dediğin nedir vermez

8 fana kadar sorun olmaz.

Geri