Kasanın içindeki güc kaynağı dışında güc kaynağına gerek var mı

doruk2609

80+
Reaksiyon skoru
7
Herkese selamlar 5070'i bir sistem toplamayı düşünüyorum. Güc kaynağı hakkında pek bir bilgim yok ama kasaların içinde oluyormuş. Benim baktıgım iki sistemin ikisine de 750 watt güç kaynağı var. Ama özellikle James Donkey marka hiç duymadım. Gamepower'ın güç kaynağı nasıldır onu da bilmiyorum .Ayrıca bir güç kaynağı almaya gerek var mı? Bir de bizim evde bazen günde 3 4 kere bazen de aylarca hiç gitmiyor. bunun için iyi bir güç kaynağı+ akım korumalı priz almayı düşünüyordum. Sizce bunlar yeterli mi veya güç kaynağının korumada etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-06-11 at 21.49.30.webp
    WhatsApp Image 2025-06-11 at 21.49.30.webp
    43.4 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2025-06-11 at 21.49.30 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-06-11 at 21.49.30 (1).webp
    42 KB · Hit: 26
Ikiside iyi değil hazır sistem yerine tek tek toplar isen hem daha uyguna hemde daha iyi toplarsın

Herkese selamlar 5070'i bir sistem toplamayı düşünüyorum. Güc kaynağı hakkında pek bir bilgim yok ama kasaların içinde oluyormuş. Benim baktıgım iki sistemin ikisine de 750 watt güç kaynağı var. Ama özellikle James Donkey marka hiç duymadım. Gamepower'ın güç kaynağı nasıldır onu da bilmiyorum .Ayrıca bir güç kaynağı almaya gerek var mı? Bir de bizim evde bazen günde 3 4 kere bazen de aylarca hiç gitmiyor. bunun için iyi bir güç kaynağı+ akım korumalı priz almayı düşünüyordum. Sizce bunlar yeterli mi veya güç kaynağının korumada etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşın dediği gibi hem parçaların daha kaliteli olur forumdakiler yardımcı olur sana

Ikiside iyi değil hazır sistem yerine tek tek toplar isen hem daha uyguna hemde daha iyi toplarsın
Arkadaşın dediği gibi hem parçaların daha kaliteli olur forumdakiler yardımcı olur sana
Baktım kendim toplayınca dah pahalıya geliyor. Parçalar son 1 yılın en düşük fiyatına düşse bile gine de hazır sistem daha ucuza geliyor.

Hazır sistem iade gelmiş kutusu açılmış hatta ikinci el bile olabilir o yüzden ucuz

Hazır sistem iade gelmiş kutusu açılmış hatta ikinci el bile olabilir o yüzden ucuz
Hayır parçalar 0 ama bunlar önceden ucuza vs aliyolar bi de ucuz gozukuyor ama psu 5 para etmez.Ordan kısıyolar baya parayi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

51k yapiyor

bu en iyisi
anakarti b650 rami 32gb yap

Son düzenleme:
Hayır parçalar 0 ama bunlar önceden ucuza vs aliyolar bi de ucuz gozukuyor ama psu 5 para etmez.Ordan kısıyolar baya parayi

51k yapiyor

bu en iyisi
anakarti b650 rami 32gb yap
Hocam pek amd ekran kartı istemiyorum. Çünkü 3d tasarımla felan da ilgileniyorum. Hem nvidia daha uzun ömürlü olmaz mı

Hocam itopya veya incehesabın indirimlerini bekliyorum. Oradan bir 5060ti veya 5070 almak istiyorum. Sizin önerebilceğiniz kasa veya psu var mı

3d tasarımla falan ugrasicaksan Nvidia daha iyi, yukarda topladığım sistemi degerlendirebilirsin
Bir de hocam ekran kartını gainward almak uzun ömürlülük açısından ne kadar mantıklı bilemedim. Onun dışında buldğum hazır sistem aynıydı hatta işlemcisini ben ryzen 7 7700 yaptım. Ama 7500f olarak da alınabilir

Hocam itopya veya incehesabın indirimlerini bekliyorum. Oradan bir 5060ti veya 5070 almak istiyorum. Sizin önerebilceğiniz kasa veya psu var mı

Bir de hocam ekran kartını gainward almak uzun ömürlülük açısından ne kadar mantıklı bilemedim. Onun dışında buldğum hazır sistem aynıydı hatta işlemcisini ben ryzen 7 7700 yaptım. Ama 7500f olarak da alınabilir
Gaindwardin 1 tık üstünde gigabyte vardı onu alabilirsin
Psuyu da onemsememezlik etme hocam gerekirse 7500f olsun ama kaliteli bir psu önemli

Nvidia ve AMD kendi isimlerini kirletmemek adina guvenilmez firmalara ureticilik vermezler, Gainward olsun, Palit olsun, Asrock ve benzerleri hepsi köklü, uzun yillardir piyasada olan ve güvenilir firmalardir, sadece Asus ve MSI gibi reklama yüksek bütçeler ayirmazlar. Asus, MSI vs sogutucu acisindan da genelde daha iyidir ama onlarda da sorun yasamayacagin anlamina gelmez, gerek coilwhine olsun gerek fanlarin sesli calismasi vs, elektronik sans isidir.

Asusun orta/ust segment bir modelini (mesela 5070) alacagima, gainward in dusuk segment bir ust modelini tercih ederim (5070 ti) cunku performansta markalar arasi sogutmadan kaynakli max 1-2 fps oynar. Hepsinin ömrü de uzun solukludur.

Son düzenleme:
Gaindwardin 1 tık üstünde gigabyte vardı onu alabilirsin
Psuyu da onemsememezlik etme hocam gerekirse 7500f olsun ama kaliteli bir psu önemli
Hocam bu sistemdekiki bu kasa ve psu nasıldır?

CORSAIR 480T 3xAR120 RGB FANLI 750W 80PLUS BRONZE MidT ATX SİYAH KASA

Nvidia ve AMD kendi isimlerini kirletmemek adina guvenilmez firmalara ureticilik vermezler, Gainward olsun, Palit olsun, Asrock ve benzerleri hepsi köklü, uzun yillardir piyasa olan ve güvenilir firmalardir, sadece Asus ve MSI gibi reklama yüksek bütçeler ayirmazlar. Asus, MSI vs sogutucu acisindan da genelde daha iyidir ama onlarda da sorun yasamayacagin anlamina gelmez, gerek coilwhine olsun gerek fanlarin sesli calismasi vs, elektronik sans isidir.

Asusun orta/ust segment bir modelini (mesela 5070) alacagima, gainward in dusuk segment bir ust modelini tercih ederim (5070 ti) cunku performansta markalar arasi sogutmadan kaynakli max 1-2 fps oynar. Hepsinin ömrü de uzun solukludur.
Hocam dedğiniz doğrudur amcak çok iyi bir ekran kartına ihtiyacım yok. Amaacım beni 7 8 yıl kadar idare edebilecek bir sistem toplamak. Servis felanda düşününce bence asus msi daha mantıklı

Geri