Kasaya fan bağlantısını nasıl yapabilirim?

Reaksiyon skoru
0
Kasamın arka kısmı çok ısındığı için oraya bir egsoz fan aldım ama nasıl bağlantıcı yapacağım konusunda bir fikrim yok.
Aldığım fan PWM ve hem 3 hem 4 pinli girişleri var.
Şuan anakartta SYS fan girişinde 3 pinli bir fan takılı.
O 3 pinli fanı anakarttan çıkarıp yeni aldığım fanın 3lü pinine takarsam yine yeni aldığım fanın 4 pinli çıkışını anakarttan sys fana takarsam her 2 fanıda kullanabilir miyim?
Biostan ayar yapmak istemiyorum her iki fanda %100 çalışsın yeter.
1763305118653.webp

Kasamın arka kısmı çok ısındığı için oraya bir egsoz fan aldım ama nasıl bağlantıcı yapacağım konusunda bir fikrim yok.
Aldığım fan PWM ve hem 3 hem 4 pinli girişleri var.
Şuan anakartta SYS fan girişinde 3 pinli bir fan takılı.
O 3 pinli fanı anakarttan çıkarıp yeni aldığım fanın 3lü pinine takarsam yine yeni aldığım fanın 4 pinli çıkışını anakarttan sys fana takarsam her 2 fanıda kullanabilir miyim?
Biostan ayar yapmak istemiyorum her iki fanda %100 çalışsın yeter.
Alıntıyı görüntüle
PST bu yüzden var. Diğer fanın ucu ile (dişi), aldığın Arcticin fotodaki erkeğine bağlayıp, Arctic in sol tarafta gözüken dişisini Sys fan a takıp kontrol edersin

PST bu yüzden var. Diğer fanın ucu ile (dişi), aldığın Arcticin fotodaki erkeğine bağlayıp, Arctic in sol tarafta gözüken dişisini Sys fan a takıp kontrol edersin
çok sağolun hocam bu bağlantıdan sonra herhangi bir bios ayarı yapmadan 2 fanıda %100 şeklinde kullanabilirim de mi? Pwm olaylarına pek girmek istemiyorum.

çok sağolun hocam bu bağlantıdan sonra herhangi bir bios ayarı yapmadan 2 fanıda %100 şeklinde kullanabilirim de mi? Pwm olaylarına pek girmek istemiyorum.
Çok zor bir şey değil. Sürekli %100 de kullanma bence. Kafa şişirir.
Hangi derecede %kaç ile dönsün, ona göre ayar yap bence

Çok zor bir şey değil. Sürekli %100 de kullanma bence. Kafa şişirir.
Hangi derecede %kaç ile dönsün, ona göre ayar yap bence
hocam çok sağolun son bir sorum olucak bu 3 pinle bağlayacağım fanlar farklı modeller biri pwm fan diğeri 3 pinli dc fan o konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Bir uyumsuzluk vs olur mu?

hocam çok sağolun son bir sorum olucak bu 3 pinle bağlayacağım fanlar farklı modeller biri pwm fan diğeri 3 pinli dc fan o konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Bir uyumsuzluk vs olur mu?
3 pinli fanlar DC diye geçer. 4 pin in 1 tanesi pwm kontrolü için. 3 pinlinin pwm kontrol edemezsin.
Boşta bir sys fan soketi varsa onu oraya tak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,027
Üyeler
186,285
Son üye
rypexx
Geri