Kaspersky'ın System32'deki Bir Dosyayı Virüs Algılaması

PieCat

80+
Reaksiyon skoru
13
Bugün kaspersky bir uyarı verdi choremeden tehlikeli dosya indirdiniz diye virüs değildi neyse işte bende geçmişine girdim kasperskyın ve çok fazla sayıda CompatTelRunner.exe uygulamasının Windows\Installer klasöründeki 5 tane sayı veya harften oluşan .msi dosyası açtığını ve kasperskyın bunların tümünü tehlikeli olarak işaretledğini gördüm. Mesela bir kaç dosya 54c4b.msi, 1de1d7a.msi, ed6db.msi ve 2969b30.msi gibi çok çok fazla .msi dosyası var işte merak ettim kaspersky mı yanlış algılıyor yoksa bilgisayarda virüs mü var?

Oraya, kurduğun başka programlar da müdahale edebilir. Yani virüs olabilir. Sistemi tarat ve son zamanlarda yüklediğin programlara bir göz at.

CompatTelRunner.exe telemetry dosyalarını yükleyen yani windows'un kullanım datalarını Microsoft'a ileten uygulamadır. Sanırım kaspersky'ı en yüksek seviyede kullanıyorsunuz. O da bu işlemleri tehlikeli olarak algılıyor. Şu veriler dahilinde cihazda virüs yok merak etmeyin.

Windows ayarlarında "Tanılama ve Geri bildirim" ayarlarını kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Bugün kaspersky bir uyarı verdi choremeden tehlikeli dosya indirdiniz diye virüs değildi neyse işte bende geçmişine girdim kasperskyın ve çok fazla sayıda CompatTelRunner.exe uygulamasının Windows\Installer klasöründeki 5 tane sayı veya harften oluşan .msi dosyası açtığını ve kasperskyın bunların tümünü tehlikeli olarak işaretledğini gördüm. Mesela bir kaç dosya 54c4b.msi, 1de1d7a.msi, ed6db.msi ve 2969b30.msi gibi çok çok fazla .msi dosyası var işte merak ettim kaspersky mı yanlış algılıyor yoksa bilgisayarda virüs mü var?
Sisteminde bunları sistem dosyası gibi göstermeye çalışan bir malware olabilir.
Eset Online ile aynı kısımı tarat istersen.
Kaspersky mükemmel diyemeyiz %95 başarılı diyebiliriz.
Hash kontrollerinde takılan birşeyler var ki uyarıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,653
Üyeler
186,924
Son üye
Crowley37
Geri