Neler Yeni

Öneri Kavisli monitör alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
FPS oyunları açısından bi dezavantajı olur mu? Kullanmadım daha önce

İstesiğim monitör

2000 TL

Ekler

• 2CA209C0-60B6-4D84-B793-EDF58DB9FE4C.png
    2CA209C0-60B6-4D84-B793-EDF58DB9FE4C.png
    1.9 MB · Hit: 72
Son düzenleme:

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver

İstesiğim monitör

FPS oyunları için çok ama çok kötü bir monitör atmışsın. Hem 60hz hem kavisli hem gecikmeli vs vs. Artık fps oyunları için minimum 144hz 1ms olması gerekiyor. Kendim profesyonel fps oyuncusuyum 165hzde en yüksek eloda oynayabiliyorken 60hzde orta eloda zor oynuyorum. Onun için bütçeni belirt, hatta yeni bir konu aç hangi monitörü almalıyım diye. Hayırlı geceler.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf

İstesiğim monitör

60 70 hz ile fps oyunlarında randıman bekleme. curved yada flat olması fps oyunlarında avantaj veya dezavantaj sağlamaz. ama flat herdaim bana göre daha iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
FPS oyunları için çok ama çok kötü bir monitör atmışsın. Hem 60hz hem kavisli hem gecikmeli vs vs. Artık fps oyunları için minimum 144hz 1ms olması gerekiyor. Kendim profesyonel fps oyuncusuyum 165hzde en yüksek eloda oynayabiliyorken 60hzde orta eloda zor oynuyorum. Onun için bütçeni belirt, hatta yeni bir konu aç hangi monitörü almalıyım diye. Hayırlı geceler.
60 70 hz ile fps oyunlarında randıman bekleme.
Beyler 60 hz ile global oldum. HZ o kadar da önemli değil. Zaten 144 vardı onu satıp buna geçicem daha büyük olduğu için.

FPS oyunları dediysem öyle prof değil. CS'yi de eskisi kadar oynamıyorum zaten. Genel olarak normale göre kavisli ekranın dezavantajı var mıdır?

Ekler

• E003E98F-89F1-437A-AA66-EA17498CBA34.png
    E003E98F-89F1-437A-AA66-EA17498CBA34.png
    1.6 MB · Hit: 48

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Beyler 60 hz ile global oldum. HZ o kadar da önemli değil. Zaten 144 vardı onu satıp buna geçicem daha büyük olduğu için.

FPS oyunları dediysem öyle prof değil. CS'yi de eskisi kadar oynamıyorum zaten. Genel olarak normale göre kavisli ekranın dezavantajı var mıdır?
curved yada flat olması fps oyunlarında avantaj veya dezavantaj sağlamaz. ama flat herdaim bana göre daha iyidir. 60hzde global olman süper bişey demek 144 daha üzeri olsa çok daha kolay ve performanslı olabilir senin için. bende zamanında 60hzde pubg oynuyordum 165hze geçince dedim o kapının önünden geçen adamları 60hz hiç görmüyormuşum. çok ciddi fark yaratıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
curved yada flat olması fps oyunlarında avantaj veya dezavantaj sağlamaz. ama flat herdaim bana göre daha iyidir. 60hzde global olman süper bişey demek 144 daha üzeri olsa çok daha kolay ve performanslı olabilir senin için. bende zamanında 60hzde PUBG oynuyordum 165hze geçince dedim o kapının önünden geçen adamları 60hz hiç görmüyormuşum. çok ciddi fark yaratıyor.
Dedim ya şuan zaten 144 var. Zamanında bi hevesle aldım şimdi boyu küçük gelmeye başladı. Onu satıp 24e geçicem. Bu monitör de hoşuma gitti 2. el zaten 2000 TL.

60 144 farketmez bana göre zaten

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Eren
Dedim ya şuan zaten 144 var. Zamanında bi hevesle aldım şimdi boyu küçük gelmeye başladı. Onu satıp 24e geçicem. Bu monitör de hoşuma gitti 2. el zaten 2000 TL.

60 a düşünce her şey daha yavaş olucak ve hatta büyük ihtimal zevk almayacaksın çoğu oyundan 360tan 240 düşsen o kadar farketmez ama 144 ten 60 aşırı fark edecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
60 a düşünce her şey daha yavaş olucak ve hatta büyük ihtimal zevk almayacaksın çoğu oyundan 360tan 240 düşsen o kadar farketmez ama 144 ten 60 aşırı fark edecektir.
60tan 144e geçtim zaten. Benim için çok önemli bir faktör değil

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf

curved veya flat arasında muazzam fark olmayacak hani tasarım edit medit fotoğraf montajıyla uğraşsan direk flat derdim. tavsiyem flat hala ama zevk meselesi işte kimisi curved alıyor oyunlarda süper oldu harika diyor kimisi bir hevesle curved alıyor yav ben tasarımda yapıyordum bunu niye aldımlar oluyor. ama sen gündelik kullanım ve oyun takılıcam diyorsan kavisli alınabilir. yani aldığında off farka bak denecek bir şey olmayacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
i
curved veya flat arasında muazzam fark olmayacak hani tasarım edit medit fotoğraf montajıyla uğraşsan direk flat derdim. tavsiyem flat hala ama zevk meselesi işte kimisi curved alıyor oyunlarda süper oldu harika diyor kimisi bir hevesle curved alıyor yav ben tasarımda yapıyordum bunu niye aldımlar oluyor. ama sen gündelik kullanım ve oyun takılıcam diyorsan kavisli alınabilir. yani aldığında off farka bak denecek bir şey olmayacak.
Yav yok ben zaten kendimi bildim bileli düz ekran kullanıyorum. Bunun da tasarımı hoşuma gitti ama curved diye adamı görememe gibi bi durum olur mu diye merak ettim. Sormadan almayım dedim uğraşmamak için o kadar.

Alıyorum o zaman

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
i

Yav yok ben zaten kendimi bildim bileli düz ekran kullanıyorum. Bunun da tasarımı hoşuma gitti ama curved diye adamı görememe gibi bi durum olur mu diye merak ettim. Sormadan almayım dedim uğraşmamak için o kadar.

Alıyorum o zaman
kanka curvedle adamı görememenin n'alakası var :D esas 60hzde adamı görememe durumu olacak örn: adam duble doordan koşarak geçecek o incecik aradan geçtiğini farkedemeyeceksin bile. birebir yaşandı bu bende 240hz var arkadaşta 60hz adam kapının sağından soluna solundan sağına atlıyor 60hz kullanan arkadaşım diyorki adam ct'de galiba. ulan adam önünde dans ediyor göremiyor işte bu kısım 60hzde adam görme konusunda sıkıntılı. hani sonra curved aldım adamı göremiyorum deme boşuna.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,264
İsim
a l p e r
kanka curvedle adamı görememenin n'alakası var :D esas 60hzde adamı görememe durumu olacak örn: adam duble doordan koşarak geçecek o incecik aradan geçtiğini farkedemeyeceksin bile. birebir yaşandı bu bende 240hz var arkadaşta 60hz adam kapının sağından soluna solundan sağına atlıyor 60hz kullanan arkadaşım diyorki adam ct'de galiba. ulan adam önünde dans ediyor göremiyor işte bu kısım 60hzde adam görme konusunda sıkıntılı. hani sonra curved aldım adamı göremiyorum deme boşuna.
Aga arkadaşının oyun konusunda biraz acemi herhalde. Ben zaten yıllarca 60 hz kullandım, Şunun surasında 1 senedir 144 kullanıyorum. Milletin abarttığı kadar bişey yok bana göre. Gereksiz demiyorum güzel özellik ama olmazsa olmaz bi özellik değil yani. Gamesense en önemli şey bende.

60 hz geçtikten sonra maç girelim istiyosan adam göremediğim yer olursa direkt sana gönderiyim monitörü. O kadar diyorum sana

Son düzenleme:

TahinPekmez

80+ Silver
kavisli de ghosting (gölgelenme) olabilir VA ekran olduğu için. birde ms 4 yani gecikme 1 olsaydı iyiydi.ama düşük hz 60 oldugu icin
gölgelenme cok fazla olmaz. kavisli oldugu icin adam görme odaklanma sorunu diye birsey yok.
ama ama ama 60hz de kullanirken fps düşüşlerinde takılma gözüne cok batacak. ps konsol da kullanacaksan al derim. 1080p 27 inch ekranda ultra ayarda kullanman gerek pikseller göze batar. sana alma demiyorum.sen almayi kafana koymuşsun alda pisman ol. oyunu akici oynamak icin millet guclu ekran kartı aliyor sen 60hz'i bize övüyorsun.

Top Bottom