Neler Yeni

Kedi Sahiplenmek İstiyorum Fakat Annem Karşı

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,957
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Evde arka bir balkon var orayı neredeyse hiç kullanmıyoruz tuvaletini oraya yapabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

4 kişi
Annem babam kardeşim ben
Üçünüz istiyorsanız annen elinde sonunda alır aynı durumu köpek için yaşadık annem üçümüz çok istiyince dayanamayıp izin verdi.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Maddi durumumuz iyi kedinin masraflarini karşılarız. Kardeşim babam ben istiyoruz sadece annem istemiyor o da tüylü hayvanlara dokunamadiğı için istemiyor tüy temizliğini biz kardeşimle yaparız. Evimizde birde kuş var annem Onuda tüy döktüğü için istemedi fakat kardeşimle her gün temizlediğimiz için ona bir şey demiyor.
Bende kuş besliyorum.
Kedi ile kuş beslemekte bir tık sıkıntı çıkartabilir.
Kedi yavruyken kedi kuşa bir şey yapmaz korkak bir tavır sergiler ama büyüyünce daha güçlü olduğu için saldırabilir.
Kedi temizliği kuş kadar kolay değil, kuş çok kolay kalıyor kafes var altlığı var birde tülü var bunun dışında pek bir olayı yok bir de çıktığında 2-3 tüy döküp pisler.
Tüy olayı ayrı bir mesele arkadaşım şunu dedi "artık kıyafetlerinde tüy olacak alışacaksın bu bir canlı gezer bir yere kadar temizlersin ama tüy kesinlikle olacak" demişti, yeri gelecek kusacak bu kedi onu temizleyeceksin en azından tuvalet eğitimi kolay kuma koyacaksın o onun kokusuna alışacak.
Hatırladığım galiba kulak göz ve ağız temizliği vardı bunlarda kolaydı galiba.
Annenle bu konuyu ciddi konuşman gerek eve kedi gelecek diye.
Eğer annenin tüye ciddi rahatsızlığı varsa tüysüz kedi ırklarına bakabilirsin.
Ama tüysüz kedilerinde getirdiği bazı sorumluluk olacak, yazın güneşten kışın soğuktan onları korumanız gerekecek temizliği daha sık olacak.
Kulak ve göz akıntısı da olacak eğer tüysüz kedi alırsanız kulaklarını tüyler korumadığı için normal ve sağlıklı bir kediye nazaran daha sık temizlenmesi gerekecek.
Tavsiyem bir anda getirip anneni şoka uğratman değil böyle yapan çok oluyor ailecek karşınıza alıp konuşmanız gerekecek.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Evde arka bir balkon var orayı neredeyse hiç kullanmıyoruz tuvaletini oraya yapabilir
Kumunu gösterirsin bir kere kediye o zaten oraya yapar artık. Ama o kumu temizlemen lazım 2 günde bir falan yoksa kedide bir süre sonra üstünü başını batırmış bir şekilde yanınıza sokulur hoş olmaz :D

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak

4 kişi
Annem babam kardeşim ben
Kaçıncı kattaydınız balkon biraz tehlikeli olabilir atlama durumu vs olabilir kedi bu düzgün durur fln demeyin bir tanıdığımın kedisi bu şekilde yaralanıyor dikkat edilmesi lazım.
Kum konusu çok kolay küreği var 2-3 günde bir pislik kristalleşmiş olacak poşete atıp çöpe atacaksınız.
Eksilen kum yerine de kum eklemesi yapabilirsiniz.
3 haftada 1 de tüm kumu boşaltıp tekrar koyun.

Ratorest

80+ Silver
Kaçıncı kattaydınız balkon biraz tehlikeli olabilir atlama durumu vs olabilir kedi bu düzgün durur fln demeyin bir tanıdığımın kedisi bu şekilde yaralanıyor dikkat edilmesi lazım.
9. Kat fakat heryeri kapalı

Bende kuş besliyorum.
Kedi ile kuş beslemekte bir tık sıkıntı çıkartabilir.
Kedi yavruyken kedi kuşa bir şey yapmaz korkak bir tavır sergiler ama büyüyünce daha güçlü olduğu için saldırabilir.
Kedi temizliği kuş kadar kolay değil, kuş çok kolay kalıyor kafes var altlığı var birde tülü var bunun dışında pek bir olayı yok bir de çıktığında 2-3 tüy döküp pisler.
Tüy olayı ayrı bir mesele arkadaşım şunu dedi "artık kıyafetlerinde tüy olacak alışacaksın bu bir canlı gezer bir yere kadar temizlersin ama tüy kesinlikle olacak" demişti, yeri gelecek kusacak bu kedi onu temizleyeceksin en azından tuvalet eğitimi kolay kuma koyacaksın o onun kokusuna alışacak.
Hatırladığım galiba kulak göz ve ağız temizliği vardı bunlarda kolaydı galiba.
Annenle bu konuyu ciddi konuşman gerek eve kedi gelecek diye.
Eğer annenin tüye ciddi rahatsızlığı varsa tüysüz kedi ırklarına bakabilirsin.
Ama tüysüz kedilerinde getirdiği bazı sorumluluk olacak, yazın güneşten kışın soğuktan onları korumanız gerekecek temizliği daha sık olacak.
Kulak ve göz akıntısı da olacak eğer tüysüz kedi alırsanız kulaklarını tüyler korumadığı için normal ve sağlıklı bir kediye nazaran daha sık temizlenmesi gerekecek.
Tavsiyem bir anda getirip anneni şoka uğratman değil böyle yapan çok oluyor ailecek karşınıza alıp konuşmanız gerekecek.
Tamam teşekkür ederim

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
aşısı kısırlaştırması falan filan masrafı çok. uğraşılması lazım. bunlara razı isen gerisi tamam zaten

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
9. Kat fakat heryeri kapalı

Tamam teşekkür ederim
Sonradan aklıma geldi kedi çok fazla mutfak mermerlerine çıkıyor hatta bizimki arada kirli sudan bile içiyor hijyen takıntınız varsa geçmis olsun kısırlaştırmazsanız poşet veya bulduğu yerlere tuvaletini yapıyor geçen kızgınlık döneminde laptop'umun ekranına tuvaletini yaptı bozuldu fln kuş ile idare edin.

Kum konusu çok kolay küreği var 2-3 günde bir pislik kristalleşmiş olacak poşete atıp çöpe atacaksınız.
Eksilen kum yerine de kum eklemesi yapabilirsiniz.
3 haftada 1 de tüm kumu boşaltıp tekrar koyun.
1 ay önce kızgınlık döneminde bizim afacan 3. Kattan kendini attı 500 TL ameliyat masrafı çıktı fln çok zahmetli.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Sonradan aklıma geldi kedi çok fazla mutfak mermerlerine çıkıyor hatta bizimki arada kirli sudan bile içiyor hijyen takıntınız varsa geçmis olsun kısırlaştırmazsanız poşet veya bulduğu yerlere tuvaletini yapıyor geçen kızgınlık döneminde laptop'umun ekranına tuvaletini yaptı bozuldu fln kuş ile idare edin.

1 ay önce kızgınlık döneminde bizim afacan 3. Kattan kendini attı 500 TL ameliyat masrafı çıktı fln çok zahmetli.
Balkonlar çok tehlikeli.
Bazı kediler balkonda durur demirlerde fln iyi gezinir bazıları da 4 ayak üzerinde demirden atlar :)

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
@Evil Belief seninde kedin vardı galiba yardımcı olur musun? :)
Evin içinde beslemek çok zor gerçekten hocam, ben de denedim olmadı. Kedilere de yazık diye düşündüm.

Benim yaşadığım yer avantajlı, büyük bir bahçemiz var, sürekli yanlarına inebiliyorum, o sayede bakımlarını üstlenebiliyorum. Apartman dairesindeyseniz ve böyle bir imkanınız yoksa şahsen tavsiye etmem.

Bazen anneler kediyi direkt alıp getirince değişebiliyor. Bir arkadaşımın ablası eve kedi almak istiyordu, annesi karşı çıkıyordu. Kediyi aldı getirdi. Şimdi annesi o kadar alıştı ki kız kendi evine çıkmak istiyor, annesi kediyi vermem diyor :) Belki sizin de anneniz başta karşı çıkıp sonra çok sevebilir. Temizliğinde de yardımcı oluyormuşsunuz zaten.

Ratorest

80+ Silver
Evin içinde beslemek çok zor gerçekten hocam, ben de denedim olmadı. Kedilere de yazık diye düşündüm.

Benim yaşadığım yer avantajlı, büyük bir bahçemiz var, sürekli yanlarına inebiliyorum, o sayede bakımlarını üstlenebiliyorum. Apartman dairesindeyseniz ve böyle bir imkanınız yoksa şahsen tavsiye etmem.

Bazen anneler kediyi direkt alıp getirince değişebiliyor. Bir arkadaşımın ablası eve kedi almak istiyordu, annesi karşı çıkıyordu. Kediyi aldı getirdi. Şimdi annesi o kadar alıştı ki kız kendi evine çıkmak istiyor, annesi kediyi vermem diyor :) Belki sizin de anneniz başta karşı çıkıp sonra çok sevebilir. Temizliğinde de yardımcı oluyormuşsunuz zaten.
Eski evimiz bahceliydi ama şuan apartmanda oturuyoruz bilmiyorum artık inşallah evimize gelir :)

SefaBaba

80+ Silver
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,034
İsim
Safa Uyğun
ANAN NE DİYORSA ODUR

Top Bottom