Neler Yeni

Yardım Kedim 1 haftalık kulaklığımın kablosunu yemiş tamir edebilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mahmut Akif
1666332469336.png
1666332972585.png
1666333006137.png

ortalardan yeseydi bağlardım bir şekilde ama böyle yemiş. bu kopan kulaklığın kablosunun içinde 4 kablo var, elimde de eski bozuk bir kulaklık var onun içinde 3 kablo var. eskinin jakıyla yeniyi bir şekilde bağlayabilir miyim? bağlanırsa hangi kabloyla hangi kabloları bağlayayım?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Edebilirsin fakat bu iş kolay değil ben çok tamir ettim ama anlatmak zor bunu genelde aynı renkler olurlar onları bağlayınca çalışabilir olmazsa jakta 4 bölme olacak kabloları oraya lehimlemen lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Emre Orhan
Kablo işlerini anlayan birisi varsa tamir edilir bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Metin dal
kulaklık modeli nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Umut Durdu
Hocam kablonun uçlarını çakmak ile yakın, üstündeki boyanın yanması gerekiyor temas edebilmesi için. Sonra aynı renklı kabloları bağlayıp güzelce bantlayın. Farklı renklı kablolar birbirine değmesin. Daha temiz işçilik için lehim ve makoranla da yapılabilir ama kablo birleştirmeyi sorduğunuza göre ilk işlem daha kolay olur sizin için. Problem olmaz çalışır bu şekilde kullanırken dikkat edersiniz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

ortalardan yeseydi bağlardım bir şekilde ama böyle yemiş. bu kopan kulaklığın kablosunun içinde 4 kablo var, elimde de eski bozuk bir kulaklık var onun içinde 3 kablo var. eskinin jakıyla yeniyi bir şekilde bağlayabilir miyim? bağlanırsa hangi kabloyla hangi kabloları bağlayayım?

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Bu iş kemirme değil, bildiğin koparma yani. Ayrıca kablonun biri siyah diğeri beyaz anlamadım. Neyse, kablo bağlamak kolaydır.
Biraz sıyır kabloları sonra aynı renkte olanları birbirine bağla.
Sağlamlaştır. Lehim varsa bal dök yala olur.
Etrafını sarıp dışa iletkenliğini yok et.
Hayırlı olsun. Kısa devre tehlikeli çalışan bir kulaklığın oldu sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
kuzey salgın
kendin yapabilirsen yap kabloları sıyır birleştir en son bantla, lehim varsa daha iyi olur veya mahalle arası bir elektrikçi veya bilgisayarcıya git lehim atsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mahmut Akif
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu iş kemirme değil, bildiğin koparma yani. Ayrıca kablonun biri siyah diğeri beyaz anlamadım. Neyse, kablo bağlamak kolaydır.
Biraz sıyır kabloları sonra aynı renkte olanları birbirine bağla.
Sağlamlaştır. Lehim varsa bal dök yala olur.
Etrafını sarıp dışa iletkenliğini yok et.
Hayırlı olsun. Kısa devre tehlikeli çalışan bir kulaklığın oldu sanırım.
jakın kökünden yediği için kendi kablosuyla birleştiremiyorum eski bozuk samsung telefon kulaklığı (beyaz) vardı elimde belki onun jakı olur diye düşündüm ama biri 3 biri 4 kablolu.
geçenlerde de şarj aleti kopardı onu bağladım çalışıyor. burda sorduğum biri 3 diğeri 4 kablo iken uydurulabilir mi

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Şunun gibi bir şey alıp kendin lehimleyebilirsin. Eski kulakligima yapmistim on numara olmuştu.
images.jpeg
TRRS_Xbox_Headset.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mahmut Akif
ben elektronikçiden aldım 5 liraydı geçen sene
sordum 10 lira dedi ama mikrofon kullanamazsın dedi 3 bölmeliydi jak girişi (yani 2 çizgili)
ben de fotoğraftaki eski kulaklığın jak'ındaki kırmızı ve yeşil yerlerle diğerinin aynı renklerini bağladım.
yenideki iki sarıyı da birleştirip eskinin siyahına bağladım ve görüntüsü b*k gibi ama çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,051,094
Üyeler
166,881
Son üye
mehmet98