Neler Yeni

Keenetic Carrier DSL AC1200 Modem çekim alanı sorunu

Cheerio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Altınışık
Bu modemi çekim alanı performansı için aldım ve kurulumunu yaptım. Türknet vdsl internet kullanıyorum. Ancak çekim alanında ve internet hızlarında sık dalgalanmalar yaşıyorum ve 4 tane anteni olmasına rağmen 5 metre uzaktan kaliteli internet erişimi sağlayamıyorum. Bu söylediklerim wifi için geçerli kablolu bağlantı denemedim. Modem ayarlarından sağlayacağım performansa ilişkin ayarlar var mıdır acaba

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
795
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Duvar kalınığı ve yerden yüksekliği etki etmekte. Default olarak %100 güçte wifi sinyali yaymakta modemler.
Kanal taraması yapmanı öneririm

Cheerio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Altınışık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Duvar kalınığı ve yerden yüksekliği etki etmekte. Default olarak %100 güçte wifi sinyali yaymakta modemler.
Kanal taraması yapmanı öneririm
Çok abartılı bi duvar yok tabi bana göre. Modem yerden 1 metre kadar yüksekte duruyor. Daha yüksek mi olması gerekir. Kanal araması nasıl yapabilirim pek modem yazılımından anlamıyorum

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Wi-Fi performansını etkileyen bir sürü unsur var. Ayna, yanındaki elektronik cihazlar vs. Bu bağlamda her evin iç yalıtım durumu aynı değil. Bunun yanında dalgalanmadan kastınız oyunlarda olan bir dalgalanma mı, yoksa video izlerken vs. olan bir durum mu? Oyunlardaysa buna bir çözüm sağlayamazsın Wi-Fi'de bu problemler normal. Gezinemde bir sorun varsa o zamanda çekim gücüne bir bakman lazım.

Bunun yanında bu sorunların 5ghz de mi, 2.5 ghz de mi oluyor? 5Ghz'nin çekim alanı düşüktür, yüksek hız sunsa da günümüzde hala kısıtlı.
Sorunun kaynağı belki yapısalda olabilir bunun için öncesinde kablolu bir test yapmanız lazım, onun haricinde bu konuma göz atabilirsiniz. Tüm bunlar çözüm sağlamadıysa gün içerisinde M.Hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz.

Cheerio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Altınışık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2.5 ghz de oluyor 5 ghz de dalgalanma da yaşamadım aslında ama genel olarak bu modemin çekim gücü çok övülmüş ve memnun kalmış, benim cihazımda mı bir sorun var diye düşünmedim değil

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
795
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Wifi channel ayarları olması lazım. Yeni nesil modemler etraftaki wifilerin kanallarını tarayıp en uygun kanalı sana öneriyor. Aynı kanaldan yayın yapan modem ne kadar olursa o kadar kararsız bir wifi bağlantısı olur. Arkadaşın dediği gibi cihazın yanında ki cihazlarda buna sebep olma ihtimali var. Cihazın güncellemesi var mı bi bak istersen.

Top Bottom