Neler Yeni

Kendimi Bulmak İçin Ne Yapmalıyım?

umtb

80+
kanka ben inansam mı inanmasam mi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çevremde kimse müslüman değil ailem dışında. Herkes dinimle dalga geçiyor ve bilinçaltında ben de uzaklaştım istemeden.
Ezik müslüman olmamalıyız hocam aynı şeyi bende yapıyordum müslümanlara eskiden sonra karşıma bi çıktı birtanesi lafımı götüme soktu gitti aslında karşımızdakilerin çoğu cahil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende yazabilir miyim? :D
Yaz hocam ne zaman istersen

Spectre_zz

80+ Bronze
Ben 1 sene öncesine kadar akla gelecek en iğrenç şeyleri söylüyordum 180 derece döndüm nasıl oldu ben bile anlamadım Tövbe ettim Allah yolundan döndürmez inşallah her zaman yazabilirsin bana hocam elimden geldiğince aklındakileri gidermeye çalışırım
benim sıkıntım şu ben o şeyleri inanırken söylüyorum benim o yüzden yüzüm yok yani

aşırı sinirlenince agzımdan çıkıyor istemeden

umtb

80+
benim sıkıntım şu ben o şeyleri inanırken söylüyorum benim o yüzden yüzüm yok yani
Aynı şey hocam benimde öyleydi yüzünün olmaması bile Kalbinin Allahta ta olmasına işaret

Farklı açıdan bakınca insan kendi içinde bile çok kanıt buluyor Allah a dair. Allah bizi asla terk etmez aslında çok yakınız fark edemiyoruz sadece - Kâf Suresi 16. Ayet

And olsun ki insanı Biz yarattık; nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz; Biz ona şah damarından daha yakınız.

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Serdar Akyaka
Yaptığım her hareket ağzımdan çıkan her söz sanki önceden planlanmış da ona göre hareket ediyormuşum gibi geliyor. Kendimi özgür hissetmiyorum verdiğim kararları ben vermiyorum. Kendim olmayı unutmuşum gibi. 20 yaşına geldim çevremdeki herkesin kişiliği oturmuş fakat ben hala kişiliğimi oluşturmaya çalışıyorum. Ne yapmalıyım?
Takıntıların var mı? Fazla düşünüyor musun?

Spectre_zz

80+ Bronze
Takıntıların var mı? Fazla düşünüyor musun?
ben insan bağımlısıyım insanları aşırı seviyorum ve insanlarla konuşup iletişim kurmazsam moralim bozuluyor. Bu yüzden de biri bir şey diyince ya da bir hareketine çok bozulabiliyorum neden öyle yaptı diye çok düşünüyorum

umtb

80+
kanka ben inansam mı inanmasam mi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çevremde kimse müslüman değil ailem dışında. Herkes dinimle dalga geçiyor ve bilinçaltında ben de uzaklaştım istemeden.
Bunada şu şekil cevap vereyim benim yakın 5 arkadaşım var usta 2 si dinsiz bunların diğer üçününde alkol,kumar çoğu şey var ilk başta çok zorlansam da bi şekilde sınırlarımı koyarak ayarak uyduruyorum onlara dalga geçmeye de kimsenin cürreti yetmez bilgimle ezerim kendinden emin şekilde müslüman olduktan sonra karşında herhangi biri istiyorsa inançsızın kralı olsa duramaz

Spectre_zz

80+ Bronze
dertlerimin %99 u zaten kendimi eleştirmek ve insanlar tarafından nasıl sevilirim diye düşünmek. Kİşiliğimin bir türlü oluşamamasının en büyük sebeplerinden biri de bu olabilir. Kişiliğim şu an tabii ki var fakat sürekli farklı davranıyorum. İstediğim gibi konuşamıyorum istediğim gibi hareket edemiyorum gibi geliyor.

Bunada şu şekil cevap vereyim benim yakın 5 arkadaşım var usta 2 si dinsiz bunların diğer üçününde alkol,kumar çoğu şey var ilk başta çok zorlansam da bi şekilde sınırlarımı koyarak ayarak uyduruyorum onlara dalga geçmeye de kimsenin cürreti yetmez bilgimle ezerim kendinden emin şekilde müslüman olduktan sonra karşında herhangi biri istiyorsa inançsızın kralı olsa duramaz
doğrudur kral ama o kadar inançlı olamadım daha

umtb

80+
dertlerimin %99 u zaten kendimi eleştirmek ve insanlar tarafından nasıl sevilirim diye düşünmek. Kİşiliğimin bir türlü oluşamamasının en büyük sebeplerinden biri de bu olabilir. Kişiliğim şu an tabii ki var fakat sürekli farklı davranıyorum. İstediğim gibi konuşamıyorum istediğim gibi hareket edemiyorum gibi geliyor.
Hocam valla geçen seneki ben gibisin sürekli bende aynı şeyleri düşünüyordum dinden çıkmamın da sebeplerinden biri yine çevre etkeniydi hiçbirini kafana takma bilgiye odaklan bu süreçte dini,sosyolojik,felsefi bilgi yükle kendine kişiliğin ortaya çıkacak ve oluşacak o ne düşünür buna nasıl yaranırım diye düşünme etrafından eksilende olacak ama olsun ortada kaybolmuş olacağıma 2-3 adam kaybetmek çok daha iyi

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Serdar Akyaka
ben insan bağımlısıyım insanları aşırı seviyorum ve insanlarla konuşup iletişim kurmazsam moralim bozuluyor. Bu yüzden de biri bir şey diyince ya da bir hareketine çok bozulabiliyorum neden öyle yaptı diye çok düşünüyorum

"insanları aşırı seviyorum ve insanlarla konuşup iletişim kurmazsam moralim bozuluyor"

Bunda bir sorun yok. Sonuçta insan sosyal bir canlıdır. Fakat sırf yalnız kalmamak için sana zarar veren bir arkadaşlığı devam ettiriyorsan, kimseye hayır diyemiyorsan burada bir problem var.

umtb

80+

doğrudur kral ama o kadar inançlı olamadım daha
zamanla oluyor hocam kabaca öğrensen bile yeter Allah bi yerden veriyor kalbinde hissediyorsun o sıcaklığı dene bunu anlayacaksın elini kalbine koy dua et Allaha, o hissi ara zamanla gelir elbet

Bu arada bi anda kendini zorlama yavaş yavaş kabullene kabullene bu yolda ilerliyor insan yoksa yarı yolda yine bırakıp çıkıyor dinden hemen ani karar verme bazı konular hakkında diğer müslümanların fikrini araştır vs.

Spectre_zz

80+ Bronze
"insanları aşırı seviyorum ve insanlarla konuşup iletişim kurmazsam moralim bozuluyor"

Bunda bir sorun yok. Sonuçta insan sosyal bir canlıdır. Fakat sırf yalnız kalmamak için sana zarar veren bir arkadaşlığı devam ettiriyorsan, kimseye hayır diyemiyorsan burada bir problem var.
yok hayır demeyi biliyorum da sırf arkadaşım diye bazı insanların yaptığı saygısızlığı şaka olarak yaptıgını dusunnup cevap vermiyorum ya da aram bozulmasın diye yani raconu çiziyor o kanka

Top Bottom