amdsaolsun
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,930
- İsim
- Efe GÖKKURT
- İlgilendiği Kategoriler
- BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
- gokkurtefe
Bu şey gözdeki retinayla alakası var ergenlik sürecinde yırtılmalar olabiliyor ama doktor bana zamanla geçek dedi teslada da vardı ben onun kitabını okuyunca fark ettim Allah razı olsun çok iyi mucitmiş kendinizi test edebilirsiniz kapalı havada yani bulutlu ve ışıklı olan bulutlara bakarak biraz uzun süre yada kar yağdığında yerlere falan zaten anlaşılır ışık çarpmalarını da anlarsınız zaten bkz.Önermem ssd nin ömrünü kısaltır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yok hocam bu ayrı bir konu kansızlikla alakası yok eğer böyle bir sıkıntınız yoksa gitmenize gerek yok
Lütfen çok uzundu okumadım demeyin kitabı zaten 120 küsür sayfa
1856 yılında Avusturya İmparatorluğun da doğan tesla 5 kardeşin 4. Süydü küçük yaşta gözündeki ışık çarpmalarıyla başa çıkmaya uğraşırken hayal gücünü geliştirdi ayni zamanda kardeşini gözleri önünde at teperek öldürmesi psikolojisini çok kötü sarsmıştı orta okul zamanın da neredeyse resim dersinde neredeyse kalacaktı (kalmışta olabilir) lise de ise çok fazla çalıştığı için öğretmenleri babasına mektup yollayıp Nikola çok ders çalıştığını ve zararlı olabileceğini söylediler ilerleyen dönemler de kumar hastalığına yakalanıp annesi ona elindeki son parasını vererek "al bu parayı ve git son paramızı da bitir ne kadar erken kaybedersen o kadar hızlı bırakırsın bu illeti" (ortalama olarak böyle denilmiş) demesi üzerine hemen bıraktı geceleri babası akşamları uyumuyorsun diye kızarken o akşamları mumu yakıp kapı deliklerini kapatarak akşamları kitap okurdu ilerleyen zamanlarda ise Amerika ya is için gitti Edison un yanına gidince Edison "eğer bu işi yaparsan sana bu kadar para vereceğim" demesi üzerine Tesla işi yapmış ancak Edison parayı vermemiştir.
Bunun üzerine Tesla, George Westinghouse un yanında ise başlayarak alternatif akımı bulmuştur. Rakibi olan Edison ise 25 cent karşılığında çocuklardan hayvanları yakalayıp kendisine getirmesini söylüyor daha sonra ise alternatif akımlı idam tabirlerilerine oturtarak onları halk karşısında acımasızca öldürüyordu ki Edison a göre insanlar alternatif akımı seçmesin diye. Tesla Amerika dayken Almanya ya gitmiş ve orada tren hattının elektrik tesisatının nereye çekileceğini tartışırken müdürün nereye konulması gerektiği söylediğiyle aynı yere gelmesi ise muamma. Tesla o kadar zeki olmasına rağmen para da gözü yoktu patentini çalarak kendilerinin olduğu nu söyleyen kişilere icatları su şekilde yaparlarsa daha iyi olacağını söylemiştir (bazı yerler de çalışmadığı söyleniyor). Tesla 86 yaşında kaldığı otelin parasını bile ödeyemeden ölmüştür. Patentli ise ABD tarafından alınmıştır.
Mezarı ise yeğeni tarafından Belgrad a gönderilerek (külleri) Anıtkabir gibi yer yaptırılmıştır
Nikola tesla ruhlara inanma dığını düşünüyordu ta ki annesi öldüğü gün onu rüyasında görene kadar
(annesi Avusturya da kendisi ise ABD de) bunun çok değişik olduğunu şoylüyor ve sabahleyin gelen tel. ya da mektup emin değilim annesinin öldüğünü söylüyor
Tesla arkadaşlarıyla oynamayı seven bir çocuktu aynı zaman da kilise nin altında sıkışıp akşam orada kalmayı başarmıştı nasıl girdiyse oraya. Bir kar günü ise dağdan aşağıya kar topu atarak aşağıya doğru giderek büyümesi ni zevk le oyun oynayan arkadaşları ve içlerinden bir tanesinin ise bir ev boyuna geldiğini ve bir kaya ya çarptığını söyleyerek dağıldığını söylüyor
Ayni zaman da ise mahalle de oyun oynarken yaşlı bir adam oyun oynayan çocuklara hediyeler dağıtırken sıra Tesla ya gelince adam ona sana hediye yok sen zeki bir çocuksun demesi de apayrı mesele
OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
UMARIM YAZIMI SEVMİŞSİNİZDİR YARIM SAATTE YAZDIM EĞER YANLİŞ BIR ŞEY YAZDIYSAM LÜTFEN CAVAP YAZİN
Bana da sağlık ocağındaki doktor babama çok fazla alerjisi var hemen ankaraya götürün demiş babababa doktora bak sen yolda giderken ölur demiş ancak şu an öyle bir durum yok sadece tozlu nemli ve rutubetli yerler de hapşırıyorum o kadar zaten evde öyle bir rutubet vardı ölsem ölsem burada ölürüm bide kardeşim zıplayıp zıplayıp duruyor banyodan çıktığını düşünürsekŞöyle diyeyim çocuğum yne aynı şekilde boyum kiloma orantılı değil. Çok iyi oun oynarım mahallede ulan bir gün bir ateş bastı bir halsiz düştüm aman aman. Direkt doktora gittik hap falan verdi işte kalbime baktı sende bir şey yok dedi yani organlarda anlamında. Sonra işte kağıt geldi senin dedi demir değerlerin çokdüşük kanını Ankara'ya yollucaz. Vay anasını böyle bir korku yok sanarsın kanser oldum. Ankara falan duyunca çocuk aklı çok korktum ama dediği hapları kullandım sonra tekrar gittim değerlerin normale dönmüş dedi. Ama şuan kilom yine yok aynı şeyi yaşamak istemiyorum sadece.
O günden beri kara üzüm çok tüketirim