Neler Yeni

Kilo alamama sorunu !!!

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Önermem ssd nin ömrünü kısaltır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok hocam bu ayrı bir konu kansızlikla alakası yok eğer böyle bir sıkıntınız yoksa gitmenize gerek yok
Bu şey gözdeki retinayla alakası var ergenlik sürecinde yırtılmalar olabiliyor ama doktor bana zamanla geçek dedi teslada da vardı ben onun kitabını okuyunca fark ettim Allah razı olsun çok iyi mucitmiş kendinizi test edebilirsiniz kapalı havada yani bulutlu ve ışıklı olan bulutlara bakarak biraz uzun süre yada kar yağdığında yerlere falan zaten anlaşılır ışık çarpmalarını da anlarsınız zaten bkz.
Lütfen çok uzundu okumadım demeyin kitabı zaten 120 küsür sayfa

1856 yılında Avusturya İmparatorluğun da doğan tesla 5 kardeşin 4. Süydü küçük yaşta gözündeki ışık çarpmalarıyla başa çıkmaya uğraşırken hayal gücünü geliştirdi ayni zamanda kardeşini gözleri önünde at teperek öldürmesi psikolojisini çok kötü sarsmıştı orta okul zamanın da neredeyse resim dersinde neredeyse kalacaktı (kalmışta olabilir) lise de ise çok fazla çalıştığı için öğretmenleri babasına mektup yollayıp Nikola çok ders çalıştığını ve zararlı olabileceğini söylediler ilerleyen dönemler de kumar hastalığına yakalanıp annesi ona elindeki son parasını vererek "al bu parayı ve git son paramızı da bitir ne kadar erken kaybedersen o kadar hızlı bırakırsın bu illeti" (ortalama olarak böyle denilmiş) demesi üzerine hemen bıraktı geceleri babası akşamları uyumuyorsun diye kızarken o akşamları mumu yakıp kapı deliklerini kapatarak akşamları kitap okurdu ilerleyen zamanlarda ise Amerika ya is için gitti Edison un yanına gidince Edison "eğer bu işi yaparsan sana bu kadar para vereceğim" demesi üzerine Tesla işi yapmış ancak Edison parayı vermemiştir.

Bunun üzerine Tesla, George Westinghouse un yanında ise başlayarak alternatif akımı bulmuştur. Rakibi olan Edison ise 25 cent karşılığında çocuklardan hayvanları yakalayıp kendisine getirmesini söylüyor daha sonra ise alternatif akımlı idam tabirlerilerine oturtarak onları halk karşısında acımasızca öldürüyordu ki Edison a göre insanlar alternatif akımı seçmesin diye. Tesla Amerika dayken Almanya ya gitmiş ve orada tren hattının elektrik tesisatının nereye çekileceğini tartışırken müdürün nereye konulması gerektiği söylediğiyle aynı yere gelmesi ise muamma. Tesla o kadar zeki olmasına rağmen para da gözü yoktu patentini çalarak kendilerinin olduğu nu söyleyen kişilere icatları su şekilde yaparlarsa daha iyi olacağını söylemiştir (bazı yerler de çalışmadığı söyleniyor). Tesla 86 yaşında kaldığı otelin parasını bile ödeyemeden ölmüştür. Patentli ise ABD tarafından alınmıştır.

Mezarı ise yeğeni tarafından Belgrad a gönderilerek (külleri) Anıtkabir gibi yer yaptırılmıştır

Nikola tesla ruhlara inanma dığını düşünüyordu ta ki annesi öldüğü gün onu rüyasında görene kadar
(annesi Avusturya da kendisi ise ABD de) bunun çok değişik olduğunu şoylüyor ve sabahleyin gelen tel. ya da mektup emin değilim annesinin öldüğünü söylüyor

Tesla arkadaşlarıyla oynamayı seven bir çocuktu aynı zaman da kilise nin altında sıkışıp akşam orada kalmayı başarmıştı nasıl girdiyse oraya. Bir kar günü ise dağdan aşağıya kar topu atarak aşağıya doğru giderek büyümesi ni zevk le oyun oynayan arkadaşları ve içlerinden bir tanesinin ise bir ev boyuna geldiğini ve bir kaya ya çarptığını söyleyerek dağıldığını söylüyor

Ayni zaman da ise mahalle de oyun oynarken yaşlı bir adam oyun oynayan çocuklara hediyeler dağıtırken sıra Tesla ya gelince adam ona sana hediye yok sen zeki bir çocuksun demesi de apayrı mesele

OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
UMARIM YAZIMI SEVMİŞSİNİZDİR YARIM SAATTE YAZDIM EĞER YANLİŞ BIR ŞEY YAZDIYSAM LÜTFEN CAVAP YAZİN

Şöyle diyeyim çocuğum yne aynı şekilde boyum kiloma orantılı değil. Çok iyi oun oynarım mahallede ulan bir gün bir ateş bastı bir halsiz düştüm aman aman. Direkt doktora gittik hap falan verdi işte kalbime baktı sende bir şey yok dedi yani organlarda anlamında. Sonra işte kağıt geldi senin dedi demir değerlerin çokdüşük kanını Ankara'ya yollucaz. Vay anasını böyle bir korku yok sanarsın kanser oldum. Ankara falan duyunca çocuk aklı çok korktum ama dediği hapları kullandım sonra tekrar gittim değerlerin normale dönmüş dedi. Ama şuan kilom yine yok aynı şeyi yaşamak istemiyorum sadece.

O günden beri kara üzüm çok tüketirim :)
Bana da sağlık ocağındaki doktor babama çok fazla alerjisi var hemen ankaraya götürün demiş babababa doktora bak sen yolda giderken ölur demiş ancak şu an öyle bir durum yok sadece tozlu nemli ve rutubetli yerler de hapşırıyorum o kadar zaten evde öyle bir rutubet vardı ölsem ölsem burada ölürüm bide kardeşim zıplayıp zıplayıp duruyor banyodan çıktığını düşünürsek

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Ben de senin gibiyim. Haftaiçi de çoğunlukla yalnızım evde besin bulmak zor oluyor :D Spora gitmek ve düzgün beslenmek lazım.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Şu an en çok istediğim şey senin yerinde olmak. Keşke en büyük derdim bu olsaydı. diğer dertler dert değil minik bir sorun olurdu sadece.
abur cuburu ve yediğin yemek oranını fazla tut, geceleri ye, bu sayede kilo alabilirsin.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Her ne yaptıysam kilo alamıyorum hormonlu yağlı yiyecekler yesem bile alamıyorum tabii ki yaşım ilerledikçe illaki alıyorumdur ama boyuma göre orantılı değil. Yaş 17 Boyum 1.85 Kilom 55-60. İdeal kilom ise 73 84 hesaplanıyor boyuma göre. Fitness'a gitsem alırım diye düşünüyorum abimde aynı şekilde almıştı. Bu bir hastalık mı yoksa vücudum kilo mu istemiyor yani ihtiyaç mı duymuyor? İnternette bulamadım fazla sorularımın cevaplarını.
lan gel takas edelim 82 kilo 1.82 boy var bende

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Her ne yaptıysam kilo alamıyorum hormonlu yağlı yiyecekler yesem bile alamıyorum tabii ki yaşım ilerledikçe illaki alıyorumdur ama boyuma göre orantılı değil. Yaş 17 Boyum 1.85 Kilom 55-60. İdeal kilom ise 73 84 hesaplanıyor boyuma göre. Fitness'a gitsem alırım diye düşünüyorum abimde aynı şekilde almıştı. Bu bir hastalık mı yoksa vücudum kilo mu istemiyor yani ihtiyaç mı duymuyor? İnternette bulamadım fazla sorularımın cevaplarını.
Aynı sorun bende de var neredeyse 30 yaşındayım. Kuyruk yağına ekmek banıp yiyorum yine bişey yok. Düzen gerekiyor kilo almak için gerçekten sadece düzenli yemek yemek gerekiyor.

war20anty

80+ Bronze
lan gel takas edelim 82 kilo 1.82 boy var bende
5 6 kilo ver edelim 1.82 boy 82 kilo azıcık fazla be reis.

Bu şey gözdeki retinayla alakası var ergenlik sürecinde yırtılmalar olabiliyor ama doktor bana zamanla geçek dedi teslada da vardı ben onun kitabını okuyunca fark ettim Allah razı olsun çok iyi mucitmiş kendinizi test edebilirsiniz kapalı havada yani bulutlu ve ışıklı olan bulutlara bakarak biraz uzun süre yada kar yağdığında yerlere falan zaten anlaşılır ışık çarpmalarını da anlarsınız zaten bkz.

Bana da sağlık ocağındaki doktor babama çok fazla alerjisi var hemen ankaraya götürün demiş babababa doktora bak sen yolda giderken ölur demiş ancak şu an öyle bir durum yok sadece tozlu nemli ve rutubetli yerler de hapşırıyorum o kadar zaten evde öyle bir rutubet vardı ölsem ölsem burada ölürüm bide kardeşim zıplayıp zıplayıp duruyor banyodan çıktığını düşünürsek
O nasıl doktormuş öyle ölür demiş senin yanında. Her okuyanı memur yapmamak lazım hele doktoru kesin yapmamak lazım. Hastanın öleceği yoksa bile o psikolojiyle ölür zaten.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
5 6 kilo ver edelim 1.82 boy 82 kilo azıcık fazla be reis.

O nasıl doktormuş öyle ölür demiş senin yanında. Her okuyanı memur yapmamak lazım hele doktoru kesin yapmamak lazım. Hastanın öleceği yoksa bile o psikolojiyle ölür zaten.
Davranış bozukluğu oldugu için pek umursamadım :D ben dışarıda bekliyordum babam çıkınca söyledi pek de umursamadım zaten ölmicezmi moruk çek oradan 1 tam tantuni

war20anty

80+ Bronze
Sendeki soğukkanlılık da harbi sağlammış. Ama doğrusu davranış bozukluluğu olsaydı bende önemsemezdim aslında :)

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Sendeki soğukkanlılık da harbi sağlammış. Ama doğrusu davranış bozukluluğu olsaydı bende önemsemezdim aslında :)
Bilmiyorum babamla kavga ederken bile bana bişey söylediğinde gülesim geliyor ama o tabloyu hayal ederek gülesim geliyor düşünsene baban sana bir şey söylüyor ve sen zaten haklısındır insanın ister istemez sinirleri bozuluyor bilmiyorum belki ergenliktendir ani duygu değişiklikleri olabiliyor ergenlikte ve öncesinde pek yoktu ama harbiden ciddi bir şey söylendiğinde soğukkanlılığımı korumaya çalışırım çünkü koruyamazsan ve konu gerçekten ciddiyse karşındaki seni hay çocuğu ne gülüyon der ama zaten gülmem de öyle bişeyde bu arada tani konunmadi bana gitmedimde doktora benzin masrafını zarar diyelimki konuldu hayatımdan ne değişecek ama iş aramam zorlaşacak kim istesin kişilik bozukluğu olan elemani mal mıyım ben sağlığında da sorun yok gibi önem teşhis edecek şeylere zaten giderdim he bu arada vay böyle şey varmış ben gitmeyeceğim doktora diyenler demesin hiç bir sorumluluğun altına girmiyorum!!!

Al işte bune şimdi bi an aklıma geldi çok iyi lan
Hekimoğlu derler adına insana tantuni den bahseder yerseniz eğer onu sende olursun hekimoğlu huhayt fjejovmsjvkdk lan ne yaptım ben edebiyat sınavına yazsam 200 alırım

Son düzenleme:
Top Bottom