Neler Yeni

Kilo alırmıyım bunu yaparak?

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,668
İsim
Taha yücel
bilemezler büyük ihtimalle, kişiden kişiye vücut tipine göre değişiyor aslında.
kardiyo çok yapma, yap tabii ki ama 3-4 günde bir 10-15dk yeter bulk döneminde.
Konuyu okudum en mantıklı kilo alma tekniğini yazdım. Eğer fazla kalori yaktığını düşünüyorsan 3300 değil de biraz daha yukarısında alabilirsin.
Kendine göre ayarla işte
Knk etrafımda çok fazla sporaya başlıyıp iyi beslenme yapıp güzel vucüd yapanlar var hiç biri diyestisyene felan gitmedi.

Hocam işte tavklu pilav bakliyat makarna ev yemekleri ile besleniyorum esktra işte kuruyemiş ve gainerım var gainerı zaten günlük miktarını içiyorum hocam ben hiç kardiyo yapmadım direk ısınıp antermana başlıyorum yağlı bir insan da değilim zaten

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Hocam diyetisyenler hiç güzel program vermiyor, kendim denedim öldürücü diyet veriyorlar.
Konu sahibi dostum, Kalorinin %22 si yağ olsun (zeytin yağı, ceviz, fındık, fıstık ezmesi) kilonun 1.5-2 katı protein al, geriye kalan kaloriyi de karbonhidratla tamamlaman lazım.
eğer senin ihtiyacın 2900 kalori ise 300 aş yani 3200 kalori al.
eğer 3500-4000 falan alırsan hızlı yağlanırsın, 300 kalori aşmak idealdir.
Eğer spor yapmıyorsan da evde şınav falan bir şeyler yap, çok olmasa da düzenli bir şekilde 20-30dk nı ayırırsan hem bir miktar kasların büyümüş olur hem de temiz kilo alırsın.
Eğer temiz kilo istemiyorum diyorsan ne buluyorsan yersin ama dikkat et obez olma :D
Kafasına göre yapmasın da şimdi sürekli günlük 2000 kalori ihtiyacı varken o 3000 yaparsa bu seferde nasıl kilo veririm diye konu açar.

rıza baba

80+ Bronze

HjRO

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Ekrem Fil
hocam sağlıklı pek değil ama cicibebe iyi kalori kanağı birde şöyle kaymaklı ballı hurmalı fıstıklı bir karışım yapsanız bayağı kilo alırsınız 😋
şuda olabilir bazı kimseler baklavada atıyordu 😵‍💫
bunu yerse sadece kiloyu değil bizi de alır

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
172 boy
56 kiloyum
Kalori ihtiyacımı öğrenmek için googleda araştırdım bazı sitelerde işte boyunu kilonu giriyorsun sana kalori ihtiyacını gösteriyor

ben işte 2900 küsür felan çıkıyorum o zaman mantıkken günlük kalori ihtiyacımın üstüne çıkarsam kilo alırım diye düşündüm kilo almaya çalışıyorum bugünlerde.

2 gündür yediklerimi sayıyıroum ekstra ölçerek gramlarını felan fındık felan yiyorum 2 gündür 3100 küsür kaloriye çıkabildim bugünde gene ona çıkmaya çalışıyorum.

Bunu yaparak kilo alırmıyım ne kadar sürede ne kadar kilo alırım peki ?
dostum kolay gelsin,genel olarak karbonhidrat(mümkün olduğu kadar az şeker ile) yağdan kilo alacaksın(1gr yağ yaklaşık 9kal)
alman gereken protein ve yağı hesapla çeşitli sitelerden,kalan kalori ihtiyacının tamamını da karbonhidrat olarak al
2900 lazımsa ve 3100 alıyorsan kilo alacaksın
ama yağlanmadan almaya bak
1 hafta dene anormal derecede kilo alırsan kalori azalt
çok az alırsan da biraz arttır
internetten aldığın ölçülerde hata payı elbet olacaktır,ben direkt işe profesyonelce başlamak istiyorum diyorsan diyetisyene git(ihtiyaç hesaplama konusunda) demiyorsan da yavaş yavaş tecrübe ederek öğrenirsin

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,668
İsim
Taha yücel
dostum kolay gelsin,genel olarak karbonhidrat(mümkün olduğu kadar az şeker ile) yağdan kilo alacaksın(1gr yağ yaklaşık 9kal)
alman gereken protein ve yağı hesapla çeşitli sitelerden,kalan kalori ihtiyacının tamamını da karbonhidrat olarak al
2900 lazımsa ve 3100 alıyorsan kilo alacaksın
ama yağlanmadan almaya bak
1 hafta dene anormal derecede kilo alırsan kalori azalt
çok az alırsan da biraz arttır
internetten aldığın ölçülerde hata payı elbet olacaktır,ben direkt işe profesyonelce başlamak istiyorum diyorsan diyetisyene git(ihtiyaç hesaplama konusunda) demiyorsan da yavaş yavaş tecrübe ederek öğrenirsin
Saolun hocam öyle yapacağım ama sizee bir şey sormak istiyorum günde 100-150 gr fındık yemek fazla mı

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Saolun hocam öyle yapacağım ama sizee bir şey sormak istiyorum günde 100-150 gr fındık yemek fazla mı
yaani cilt problemlerine sebep olabilir,kuruyemişlerin yüksek cal olmasının sebebi içindeki yağ
yağ yüksek olunca da en basitinden ciltte sorun olabiliyor
100 kafi gibi
makarna pirinçten ilerle
yanına da protein,yumurta sebze tavuk bütçene göre orası
gerisini de kuruyemişle tamamlarsın
bide ihtiyacının çok üstünde kalori alma yağlanırsın ki çok berbat bişey
300 400 kalori koy üstüne yavaş yavaş da olsa temiz kilo alırsın
bi spora gitmeyi de düşün bence

nousfurkan

80+ Bronze
Hocam ramazan bitiyor az kaldıda yumurtayı ben sahurda yiyorum sıkıntı olur mu 2 adet kahvaltı yapamadığım için oruçluyken
ne kadar yaktığımı nerden bilicem ki çok fazla hareketli biri değilim okul ev arası gidiyorum artık sıska kalmaktan sıkıldım ya bugün spora benim yaşlarım da bir çocuk geldi maşallah göğüsler benim koldan büyük çok hoşuma gitti bende kilo alıp kas kütlesi kazanmak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapıyorum
Ne doğru ne yanlış bilemem hocam onun cevabı için uzmanına gitmen lazım bence ben kendim için yaptıklarımı söyledim tabi ramazan işi değiştirir bişey diyemem
Bende siskayim zayıf görünüyorum ama bundan daha sıska hallerimde vardı şuan en azından iyiyim ve kendimi beğeniyorum o yüzden disaridakilerin kaslı insanlarin önemi yok aslinda benim için sporu yaparsam da sağlık için yapıyorum vücut kas da görünüş için artı getiri oluyor kendini kaslı görmeyi kendin istiyorsan yap bence başkasıyla kıyaslama kendini çünkü senden hep iyiler olucak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,528
Üyeler
164,861
Son üye
ysf.plvc
Top Bottom