Aç kalırsan,harcadığın yediğinden fazla olursa +kilodan verirsin.
Aç kalırsan,harcadığın yediğinden fazla olursa,birazda protein yersen, +yağdan verirsin
Aç kalırsan,harcadığın yediğinden fazla olursa,birazda protein yersen,üstüne birde hafif spor yaparsan, +kas kazanırsın + yağ yakarsın
Az yiyerek verilir kardeşim atıyorum 3 tabak yemek yiyorsundur 30 kilosundur 2 tabağa düşürürsen zaman içerisinde 10 kilo verirsin 20 kiloya düşersin
buna kalori açığı deniyor ilk önce günlük kalori ihtiyacını hesaplıyorsun internette bunu hesaplayabileceğin siteler var
daha sonra yediğin besinlerin kalorisini öğreniyorsun
günlük kalori ihtiyacının -ne kadar hızlı kilo vermek istediğine göre değişir- belli bir miktar daha azını alıyorsun atıyorum 2000 kalori alıyorsundur şimdiye kadar, bunu 1500'e düşürüyorsun zaman içerisinde o 500 kalori açık sana kilo verdiriyor
ancak şöyle bir sıkıntı var kaslarını çalıştırmadan kilo verirsen vücudundaki deri sarkar kötü bir görüntü olur
bu yüzden eğer zamanın ve imkanın varsa bu kalori açığını yaparken her gün ağırlık kaldırman gerekiyor
ağırlık kaldırdıktan sonra da protein alman gerekiyor ki o protein kaslarını korusun yaptığın spor kaslarını değil yağlarını eritsin
Öncelikle gazlı içecekler ve şekerli içeceklerden kaçın 109 kilodan 105 kiloya düştüysem devamını da getirebileceğime inanıyorum pahalı olduğu için gym gidemiyorum açıkçası gerek pek duymuyorum konumuma yakın bir yerde 3 ay 14k 6 ay +2 ay hediyeli 22k asgari ücreti geçiyor bol bol spor yapman lazım ek olarak mesela hergün bisiklet sürmeye başlayamadım bir türlü gidemedim ayrı olarak arkadaşlarla baskete gitmeye başlayacağım boyumdan dolayı kilom fazla durmuyor 176 civarındayım
Kalori açığı yapman lazım tek çözüm kalori açığı. Günlük kalori ihtiyacın ne kadarsa onun 500-600 altında yemen lazım yani. Atıyorum 2000 se 1500 gibi ama hareket etmekte yardımcı olur daha hızlı kilo verirsin. Çok fazla kalori açığı yaparsanda zamanla kas kaybı başlar dikkat et.