Neler Yeni

Kilo vermek vs yağ yakmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Söylemek istemiyorum
Fitness a gidiyorum 1 aya yakındır 94 den 92 kiloya falan düştüm şuan ama kilo kaybederken de kas kaybediliyormuş galiba zaten kollarımda kiloma göre büyük değil. bileklerim 70 75 kg adamla aynı gibi bişey zayıf yani ince gözüküyor. genetik olarak pek kilo almıyorlar kollarım ve bileklerim. yağ yakmada da kas kaybediliyormu bilmiyorum. Sizce ben 92 den 88 90 kiloya falan düşüp sonra yağ mı yakmalıyım yoksa ideal kilom neyse ona inip mi yağ yakmalıyım bu süreçte kas kaybetmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Yaş 16 boy 190

yemre08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yunus Emre Tancan
Fitness a gidiyorum 1 aya yakındır 94 den 92 kiloya falan düştüm şuan ama kilo kaybederken de kas kaybediliyormuş galiba zaten kollarımda kiloma göre büyük değil. bileklerim 70 75 kg adamla aynı gibi bişey zayıf yani ince gözüküyor. genetik olarak pek kilo almıyorlar kollarım ve bileklerim. yağ yakmada da kas kaybediliyormu bilmiyorum. Sizce ben 92 den 88 90 kiloya falan düşüp sonra yağ mı yakmalıyım yoksa ideal kilom neyse ona inip mi yağ yakmalıyım bu süreçte kas kaybetmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Yaş 16 boy 190
Boyun 16 yaşında 190 zaten, kilon da obezite seviyesinde değil. Tabii yağ oranını da göz önünde bulundurmak lazım ancak yapabileceğin en iyi şey TDEE hesaplaması yapıp bunun üzerinden kalorilerini hesap etmek. Ağırlık + kardiyo yapman lazım, kardiyoyu aşırı abartma derim, ağırlık antrenmanlarına odaklan. Ağırlıkta tükenişe gitmeye önem göster, yani maksimum benchte 40 kg yapıyorsan 80 kg 2 tekrar yap demiyorum, 40 kg 7. tekrarda zorlanmaya başlıyorsan artık kaldıramayacak tekrarlara ulaş, 10, 11. tekrarda zaten baktın kalkmıyor bu tükeniş demektir. Mutlaka spot olacak birini bul bu arada bench tehlikeli birazcık :) Ağırsağlam hesaplayıcıdan yağ oranını günlük kalori ihtiyacını her şeyi hesaplayabilirsin, oradan referans alarak bir kalori belirle kendine, atıyorum 2000 kalori. 1 hafta böyle takıl, 1 haftanın sonunda kilona bir bak, çok fazla mı düşmüş -5 kg gibi yoksa 800 gr. gibi bir eksilme mi var kontrol et zaten sitede bayağı detaylı açıklıyorlar. Ben de -28 kg vermiş birisi olarak söyleyeyim, ağırlık antrenmanları çok ama çok önemli kardiyodan. Zaten kas kaybetmek istemiyorum demişsin ama atrofi o kadar kolay gerçekleşebilen bişey değil, harbiden çok aç kalman lazım. Çokta detaylarda boğulma, sporu aksatma, diyete devam et zaten gelişimini görünce bağımlısı oluyorsun :D

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Alper Kaplan

Yaş 16 boy 190
karbonhidratı azalt proteini artır hocam. hem kilo verirsin yağ yakmış olursun hemde kas kaybın minimum olur hatta kaybetmezsin bile. ama daha yenisin yok cut yok şu bu takılma. şekeri yağı ve hamur işlerini minimuma indir ve bol proteinli beslen antrenmanını yap otomatik olarak ödem ve su kaybıda dahil olacağı için 6 ayda 10kg verirsin rahat güzel yağ kaybıda olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,109
Üyeler
164,616
Son üye
omer_sylmzo
Top Bottom