Rainwax
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
Yapabileceğin en kötü şey kiloya takıntı yapmak. Spora başladığımda 165 45 kiloydum. 2 yıl sonunda (1 yılı antrenman) 175 boyunda 68 kiloda takılı kalmıştım sırf kilo takıntım olduğu için 1.5 ayda 73 kiloya kadar her gün +1k kalorilik cicibebe süt shake ile çıktım. Ne oldu %18.5 yağ oranlarını gördüm hacim olarak büyüdüm fakat yağ oranım oldukça arttı. Sonra yaz geldi karın kaslarımın görünmesini istedim bir de aldığım yağları yakmaya uğraştım şuan plaj fiziğine %11 yağ oranlarında 66 kiloda ulaştım. Sonuç olarak takıntım yüzünden boş yere zaman kaybettim. Sana tavsiyem +400 kalori fazlasıyla yağlanmadan, kilo alımını sürece yayarak kilo almaya çalışman.Arkadaşlar hayırlı günler yaklaşık 10 aydır spor yapıyorum. Antrenmanlarımı sert atmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Haftada 3-4 gün salondayım. Başlamadan önce 53-54 kilo idim aşırı zayıf görünüyordum. Şuan boy kilo 1.70 58-60 arası gidip geliyor. Ancak çok yavaş geliştiğimi düşünüyorum. Acaba belsenmede mi problem var günde 3 öğün ama sağlam yiyorum. Var mı önerisi olan bilgili bir arkadaş? Yaş 17 henüz.