Kim milyonerdeki bu soru hatalı değil mi?

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,938
Arkadașlar engelli bir kadın 125 bine kadar geldi fakat sordukları soruda bence hata var resmini bırakıyorum. Internette tam olarak soyle yaziyor "Ülkemizin mutlak konumu 36-42 derece kuzey paralelleri ile 26-45 derece doğu meridyenleri arasında kalan bölgede bulunur." kadına sorduklari sorunun tum siklari da dogru yanlis sik yok nasil oluyor. Biri bana aciklayabilir mi

Ekler

• IMG_20210516_224050.jpg
    IMG_20210516_224050.jpg
    1 MB · Hit: 73
Arkadașlar engelli bir kadın 125 bine kadar geldi fakat sordukları soruda bence hata var resmini bırakıyorum. Internette tam olarak soyle yaziyor "Ülkemizin mutlak konumu 36-42 derece kuzey paralelleri ile 26-45 derece doğu meridyenleri arasında kalan bölgede bulunur." kadına sorduklari sorunun tum siklari da dogru yanlis sik yok nasil oluyor. Biri bana aciklayabilir mi
Arasında demek illa onları da barındırmak demek değildir. Bildiğim kadarıyla 45 doğu meridyeni sınırlarımızın içerisinde değildi.

• Beğen
Reaksiyonlar: erny
Yani bende şaşırdım dedim ya ben salağım ya da soru hatalı.

Çok ufak alanlar ile diğer meridyenler sınırlarımızdan geçiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

45 doğu dışındakiler sınırlarımızdan geçiyor sanırım. Tam emin değilim ama öyle olması lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1621194821173.png

42 kuzey denizden geçiyo olabilir
Cevap neymiş

O bu değil sorduklari soruya bak. Kadın engelli haliyle cogu kisinin gelemedigi yere geliyor. Nerden bilsin bu soruyu demi

Soruda hata yok. Soruyu iyi anlamak ve birazda ortaokul da öğrendiğimiz konum bilgisini daha iyi bilmek lazım.

@MrBonapart resim atmış oraya bakarak ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Okulda bize Türkiye'nin 36-42 derece kuzey paralelleri ile 26-45 derece doğu meridyenleri arasında olduğu öğretirdi ama soruda hangi meridyen üstünde bulunmaz diyor yani arasında kavramı ile üstünde bulunma kavramı farklı şeyler.

Resimde gördüğün gibi Türkiye'nin bir kısmı 44-45 doğu meridyeni arasında ama 45 doğu meridyeni Türkiye'nin üzerinden geçmiyor.

Sorulan soru zor bir soru herkes bilemez.

Geri