Neler Yeni

KINGSTON RAM VS PATRIOT RAM

mr__white

80+
Bütçe
5
IMG_1049.jpeg
IMG_1050.jpeg

Arada 700₺ fark var, Patriot'un RGB ve 6000MHz olması kendine çekiyor ama marka olarak da Kingston güven veriyor. Sizce hangisi daha iyi olur?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Tayfun Balım

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Tayfun Balım
Hocam msi ın sitesine girip anakartınızın modelini bulun, destek veya ram destek diye seçenek olması lazım arayüzünü bilmiyorum.
Orada onlarca ram test edilmiş ve listelenmiştir, onlardan birini seçip alın. Ha tabii ki o listede bulunmayan ama stabil çalışacak ramler vardır ama risk almaya gerek yok. Forumda onlarca kişi uygun olmayan ram aldığı için mavi ekran yiyip durdu. Bu arada işlemciniz intelse xmp amd ise expo ram almanız lazım. Biostaki hazır overclok profilleri düzgün çalışsın isterseniz gerekli özelliklere sahip ram alacaksınız.
Anakart MSI B650M B 6800mhz OC

mr__white

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam msi ın sitesine girip anakartınızın modelini bulun, destek veya ram destek diye seçenek olması lazım arayüzünü bilmiyorum.
Orada onlarca ram test edilmiş ve listelenmiştir, onlardan birini seçip alın. Ha tabii ki o listede bulunmayan ama stabil çalışacak ramler vardır ama risk almaya gerek yok. Forumda onlarca kişi uygun olmayan ram aldığı için mavi ekran yiyip durdu. Bu arada işlemciniz intelse xmp amd ise expo ram almanız lazım. Biostaki hazır overclok profilleri düzgün çalışsın isterseniz gerekli özelliklere sahip ram alacaksınız.
hocam baktım burası böyle diyor resmi site değil ana ne kadar doğru bilemedim
IMG_1051.png

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Tayfun Balım

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
mehmet ali oğuz
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Arada 700₺ fark var, Patriot'un RGB ve 6000MHz olması kendine çekiyor ama marka olarak da Kingston güven veriyor. Sizce hangisi daha iyi olur?
Ben 2023 de patriot viper rgb ram almıştım geçen iade ettim. Yurt dışı ürünü diye tamiri mümkün olmuyormuş. Soğutma bloğu kendi kendine ayrıldı koptu darbe yok üstüne gelen bir şey yok. 1 senedir gevşektir komple koptu düştü. Ayrıca anakart ram listeleri eski hep listede olan ram uymazken olmayan ram uyuyor fazla güvenmiyorum onlara artık. Aldığım yeni ramler listede yok ama tam uyumlu şuanda

Aykut D.

80+ Gold

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Kullandığınız anakartın bellek destek listesine bakarak ram tercih yapın.
Her ram her anakartta stabil çalışmayabiliyor. Ddr5 platformu nazlı biraz
O destek listesi sadece bu ramleri o anakartta test edildiğini gösteriyor. Expo ve Xmp de oluşturulmuş profilleri. Kendiniz değer girerek bütün ramleri anakartlarınızda çalıştırabilirsiniz.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Tayfun Balım
O destek listesi sadece bu ramleri o anakartta test edildiğini gösteriyor. Expo ve Xmp de oluşturulmuş profilleri. Kendiniz değer girerek bütün ramleri anakartlarınızda çalıştırabilirsiniz.
Biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,064,611
Üyeler
169,157
Son üye