Kullandığınız anakartın bellek destek listesine bakarak ram tercih yapın.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Arada 700₺ fark var, Patriot'un RGB ve 6000MHz olması kendine çekiyor ama marka olarak da Kingston güven veriyor. Sizce hangisi daha iyi olur?
Anakart MSI B650M B 6800mhz OC
hocam baktım burası böyle diyor resmi site değil ana ne kadar doğru bilemedimHocam msi ın sitesine girip anakartınızın modelini bulun, destek veya ram destek diye seçenek olması lazım arayüzünü bilmiyorum.
Orada onlarca ram test edilmiş ve listelenmiştir, onlardan birini seçip alın. Ha tabii ki o listede bulunmayan ama stabil çalışacak ramler vardır ama risk almaya gerek yok. Forumda onlarca kişi uygun olmayan ram aldığı için mavi ekran yiyip durdu. Bu arada işlemciniz intelse xmp amd ise expo ram almanız lazım. Biostaki hazır overclok profilleri düzgün çalışsın isterseniz gerekli özelliklere sahip ram alacaksınız.
Hocam siz neden msi ın resmi sitesine girip bakmak yerine yurtdışı alışveriş sitesindeki verilere bakıyorsunuz?hocam baktım burası böyle diyor resmi site değil ana ne kadar doğru bilemedimAlıntıyı görüntüle
Ben 2023 de patriot viper rgb ram almıştım geçen iade ettim. Yurt dışı ürünü diye tamiri mümkün olmuyormuş. Soğutma bloğu kendi kendine ayrıldı koptu darbe yok üstüne gelen bir şey yok. 1 senedir gevşektir komple koptu düştü. Ayrıca anakart ram listeleri eski hep listede olan ram uymazken olmayan ram uyuyor fazla güvenmiyorum onlara artık. Aldığım yeni ramler listede yok ama tam uyumlu şuandaAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Arada 700₺ fark var, Patriot'un RGB ve 6000MHz olması kendine çekiyor ama marka olarak da Kingston güven veriyor. Sizce hangisi daha iyi olur?
O destek listesi sadece bu ramleri o anakartta test edildiğini gösteriyor. Expo ve Xmp de oluşturulmuş profilleri. Kendiniz değer girerek bütün ramleri anakartlarınızda çalıştırabilirsiniz.Kullandığınız anakartın bellek destek listesine bakarak ram tercih yapın.
Her ram her anakartta stabil çalışmayabiliyor. Ddr5 platformu nazlı biraz
BiliyorumO destek listesi sadece bu ramleri o anakartta test edildiğini gösteriyor. Expo ve Xmp de oluşturulmuş profilleri. Kendiniz değer girerek bütün ramleri anakartlarınızda çalıştırabilirsiniz.