Neler Yeni

Yardım Kioxia Exceria G2 1TB Çok Isınıyor

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Orkun
bu ürünü öneririm
JEYI M2 Soğutucu , bu soğtucu alınır mı sence? Senin attığın yaklaşık 250TL ye geliyor bu linkteki 140TL ye.
Bir de aynısının şu modeli var.

r137

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
r r
Anakarttaki şöyle dahil soğutucular soğutma için yeterli olur mu:
image_2023-04-12_134928579.png

Kasa mesh ama fanları tam devirde çalıştırmıyorum. Sırf bu ssd'yi soğutmak için fanları %100'e çekmem gerekir mi yoksa bu soğutucu yeterli olur mu?

Anakart şu:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Orkun
Anakarttaki şöyle dahil soğutucular soğutma için yeterli olur mu:
Alıntıyı görüntüle

Kasa mesh ama fanları tam devirde çalıştırmıyorum. Sırf bu ssd'yi soğutmak için fanları %100'e çekmem gerekir mi yoksa bu soğutucu yeterli olur mu?

Anakart şu:
Benim kasa mesh değildi önde 3 fan bulunan kısım cam. Fanları yüksek hıza alınca yük altında 65lerde geziyordu sıcaklıklar. Senin kasan mesh ve anakartta da pasif soğutma var belki yeterli gelebilir. Amazon dan alıp dene istersen. Sıcaklıklar tatmin etmezse 30 gün iade hakkın var. Ben 2 gün kullanıp detaylı testler yapıp iade etmiştim. Müşteri hizmetleri koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz demişti.

• Beğen
Reaksiyonlar: r137
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Konu eski biliyorum fakat durumum ile alakalı bu yüzden sormak istiyorum, şimdiden kusuruma bakmayın.
Arkadaşlar bana bu ve başka forumlarda Kioxia 1TB Exceria PLus ve aynı markanın başka modellerini önerdiler. Bu konuyu görmemiştim. Bana kullananlar oldu memnunlar denmişti. Fakat iki gün önce elime ulaştı. Bios ve aygıt yöneticisinde ismiyle gözüküyor fakat disk yönetiminde veya kendi programında(SSD Utility) gözükmedi ve Windows depolama ayarlarından eklemek zorunda kaldım. SSD Utility de crystaldiskinfo da unknown olarak görüyor SSD ismini. Test yaptığımda yazma/okuma değerleri normal gibi fakat pasif soğutucu olmadan yaptım testleri. Okuma kısmında maksimum 65 dereceyi gördü ve yazma kısmında ise 70 hata 75 derecelere geldi.

Bu SSD ikincil depolama alanım olacak. Sistemde Kingston Renegade 1TB takılı ve bu SSD Windows'un yüklü olduğu disk, yerel disk C ve D olarak ikiye ayırdım. İkincil diskime de oyunlar yükleyeceğim ve genel olarak oyun oynamak için olacak. Fakat şu sıralar Skyrim'i modluyorum.1000-1500 mod yükledim, sildiklerim ve vazgeçtiklerim ilke birlikte ana SSD'me 3000-4000 kere indirme/yükleme/aktarma yapmışımdır. Şimdi ise ikinci SSD'im olduğu için disk D'yi yeni diskime aktarım onu D olarak kullanacağım. Yani birçok indirme/yükleme/aktarma işlemi yapcağım. Çünkü modlama programı D'de bulunacak ve program kullanarak ana diskime modları yükleyeceğim. Bu yüzden yazım işlemi yaparken sıcaklık değeri(soğutucusuz) 75 dereceye çıkan bir SSD'de kalmalı mıyım? Açıkcası taksitli olduğu için satın aldım. Aylık 200-250₺ arası bir miktar beni zorlamaz diyerek. Fakat sıkıntılı ise tekrardan Renegade almayı düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,334
Üyeler
164,651
Son üye
Amedli214735
Top Bottom