Neler Yeni

Yardım Kioxia Exceria Plus SSD'im disk yönetiminde gözükmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Arkadaşlar SSD bugün(yaklaşık bir saat önce) elime ulaştı. Takma işlemini tamamladım ve bilgisayarı açtım. SSD bios, aygıt yönetici ve Windows'un depolama bölümündeki "depolama alanını yönet" kısmında görünüyor. Fakat disk yönetiminde ve https://europe.kioxia.com üzerinden indirdiğim SSD Utility programında görünmüyor.
1726748453569.png

SS'de görüldüğü üzere böyle bir alana geliyorum. Burada "Resiliency type" kısmını "simple(no resiliency" yaptım. Yanlış anlamadıysam diğer seçenekler her dosyanın yedeğini oluşturuyor. Bu sayede disk yönetiminde gözüktü fakat izlediğim videolarda SSD bu bölümde "ayrılmamış" olarak gözüküyor ve bölüm oluştur diyerek "GPT" seçeneğini seçiyorlar. Fakat ben bunu Windows ayarları üzerinden yaptığım için bu seçenek gözükmedi. Bu problem yaratır mı ?

Bu SSD'yi depolama alanı/oyun yükleme alanı olarak kullanacağım. Eski SSD yerel disk C(700GB) ve D(300GB) olarak ikiye ayırmıştım. Yerel disk C'de Window'um yüklü ve D'de ise bazı önemli programları yüklü. Şimdi ise yerel disk D içindeki dosyaları yeni SSD'ye atıp, yerel disk C ve D'yi birleştirmek istiyorum. Fakat bunu yaptığımda, yani D içerisindeki dosyaları yeni SSD'ye attığımda "yol" değişikliği olacağı için programlarda sıkıntı çıkacak. Acaba birleştirmeden sonra yeni SSD'nin harfini D olarak değiştirsem, sistem eskisi gibi devam eder mi ?
Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa, bilinen bir program veya yöntem var mı?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1726777393710.png

Bu programda(CrystalDiskInfo) ise genel detaylar görülüyor. Eğer gösterdiği değerler(doğruysa) mantıklı çünkü daha bugün elime ulaştı. SSD içerisine herhangi bir şey atmadım. SSD Utility görmüyor fakat CDI'da en azından bu bilgiler var. Sadece benim SSD'im sıkıntılı mı yoksa bir problem yok mu onu anlayamıyorum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Sizin anakartınız nedir ? Bu mesajlarıınızı sanki dün de ilgili ürünün fırsat konusunda gördüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Sizin anakartınız nedir ? Bu mesajlarıınızı sanki dün de ilgili ürünün fırsat konusunda gördüm.
Hocam ben ayrı olarak konu açtım ve fırsat konusunu görmedim. Bana da hem bu forumda hem de başka forumda açtığım konuda önerdiler. Kaçırma, kullananlar var ve memnunlar denmişti. Anakartım Gigabyte Auros Elite v2.
Bugün pasif soğutucu siparişi verdim. Akasa Gecko Pro belki bunun ile SSD yazma işlemi yaparken 75-80 dereceleri görmez. Yine de 60-70 dereceleri göreceğini düşünüyorum. Okuma 60-65 dereceydi fakat yazma 75+ dereceleri görüyor. SSD yazma işlemini okumaya göre az yapıyor. Acaba yazarken 60-70 dereceleri görmesi sıkıntı olur mu ?

Son düzenleme:

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Ben diskin tanımadığında kalmışım. Dİskiniz çalışıyor değil mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Ben diskin tanımadığında kalmışım. Dİskiniz çalışıyor değil mi ?
Test yaptım, sonuçları :
1726857630493.png

SSD'yi eklemek sorun olmadı. Sorun kendi programının dahi görmeyip, "unknown" olarak göstermesi. Yoksa Windows ayarlarından ekledim ve yerel disklerin olduğu yerde gösteriyor. Ve bir iki kere test yaptım ve crystaldiskinfo yazılan veriyi gösteriyor. Testlerden sonra böyle:
1726858267855.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,638
Üyeler
161,729
Son üye
novCell
Top Bottom