Neler Yeni

Yardım Kioxia G2 mi Yoksa Plus mı almalıyım?

Reaksiyon skoru
27
Arkadaşlar sata ssdden m2'ye geçicem ssdlerden çok anlamıyorum dram muhabbetini tam olarak bilmediğim için soruyorum drami olması mı önemli yoksa hızının yüksek olması mı?

bu iki ssd arasından hangisini almalıyım ya da bunlar yerine şunu al dediğiniz bir şey var mı max 3000 tl olacak şekilde, sistemi buna kurucam depolama için değil

not: masaüstünde kullanıcam

Arkadaşlar sata ssdden m2'ye geçicem ssdlerden çok anlamıyorum dram muhabbetini tam olarak bilmediğim için soruyorum drami olması mı önemli yoksa hızının yüksek olması mı?

bu iki ssd arasından hangisini almalıyım ya da bunlar yerine şunu al dediğiniz bir şey var mı max 3000 tl olacak şekilde, sistemi buna kurucam depolama için değil

100tyle daha fazla yazma ve okuma tabii ki plus.

plus...

soru cevap kısmında dram yok demişler ona o yüzden soruyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soru cevap kısmında dram yok demişler ama var mı?
ikisinde de dram var...
okuma-yazma hız farkı için; 100₺ daha fazla vererek PLUS tercih edilebilir...

Son düzenleme:
G2 var bende, çok ısınıyor, önermem. Allah'tan benim 2. SSD yuvası ekran kartımın altına denk geliyor da ekran kartı fan açınca SSD'yi de soğutuyor, riski önlemiş oluyor, G2'ye oyun falan yüklerken de sistem boşta olmasına rağmen ekran kartının fanlarını açıp, hızını arttırıyorum ki SSD yanmasın.

DRAM var mıdır, ne işe yarar bilmem ama bu SSD tam alınır duruyor.

G2 var bende, çok ısınıyor, önermem. Allah'tan benim 2. SSD yuvası ekran kartımın altına denk geliyor da ekran kartı fan açınca SSD'yi de soğutuyor, riski önlemiş oluyor, G2'ye oyun falan yüklerken de sistem boşta olmasına rağmen ekran kartının fanlarını açıp, hızını arttırıyorum ki SSD yanmasın.

DRAM var mıdır, ne işe yarar bilmem ama bu SSD tam alınır duruyor.
o kadar ciddi bi problem mi yani çok ciddi ısı problemi mi var?

o kadar ciddi bi problem mi yani çok ciddi ısı problemi mi var?
Plus modelini bilmiyorum ama G2 modelinde var ve evet ciddi seviyede ısınıyor, yani alırsan termal pad ve alüminyum soğutucu plaka alırsan kafan rahat eder, bu arada G2 modelinde DRAM varmış galiba ama ne kendi sitesinde ne satış sayfalarında böyle bir bilgi bulamadım, SSD'ye sahibim ancak bunun kontrolünğ yapabilecek bir program da bulamadım. Benim attığım Kingston modelde DRAM yokmuş, Exceria Plus ve G2'de varmış sadece.

Son düzenleme:
Şöyle bir liste buldum DRAM olup olmadığını kontrol edebilmek için, işinize yarayabilir.

Geri