Neler Yeni

Kırmızı ışıkta geçen Yaya.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Yaya geçidinin neresinde olduğu oldukça önemli bu durumda. Örneğin seyir sol tarafta devam ederken bir anda soldan yola çıkarda başka, geçidin tam ortasında ise başka değerlendirilir. Neticede ağır yürüyen vs. biri olabilir ve yürüyüşü esnasında ışık kırmızıya dönmüş olabilir. Bilemeyiz. Dolayısı ile çevre kamera kayıtları var ise görgü tanıkları ifadeleri ile seyir değişebilir.

Ben aracıma çarpan ehliyetsiz koruma ekipmansız hız sınırının aşırı üzerinde elinde telefon olan bir motor sürücüsünün 8 de 8 suçlu olduğu durumda bile yoğun bakımdan çıkmasını bekledim. Bu işler kritik arkadaşlar.

Neticede bir insan rahmetli oldu yapılan yorumlarda ayarı kaçıran kişileri usturuplu davranmaya davet ediyorum. Ölen babanız / dedeniz olabilirdi. Kazayı yapan sizde olabilirdiniz.

CoNKeR

80+ Bronze
Bir de burada önemli olan bir diğer husus arkadaşın abisi adama ani frenle 50-60 hızla mı vurdu, yoksa fren yapmadan düz 50-60 hızla mı vurdu
Yüksek hızla gidip fren yaptıktan sonra 50-60'la vurduysa, sürati nedeniyle haksız çıkar, 50-60'la direk vurduysa fren izi yok diye haksız çıkar. @Dundar2 arkadaşımızın dediği gibi derin yorum yapmak için kesin bilgilerle, kanıtlarla konuşmak lazım

Juiclair0

80+ Silver
Arkadaşlar tahminimce tali kusurlu çıkacak arkadaşın abisi ya kan parası ödeyecek yada tali kusurlu olduğu için 6 ay-2 yıl arası yatacak rez alabilirsiniz.

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem

IbanyLone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Serkan Uysal
Öncelikle geçmiş olsun.
Büyük ihtimalle kan parası ödersiniz. Karşı tarafın abine zarar vermemesi için göstermelik, 1 kaç ay yatar çıkar.
Tabi hız sınırını aşarsanız olay değişebiliyor. Kamera olup olmaması vs işi değiştiriyor. Bunları anlatmaya bile gerek yok.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Arkadaşlar öncelikle bu konuyu seçtiğim için özür dilerim,neyi seçeceğimi bilemedim.

Abim gece 10.30-11 sularında trafik kazası geçirdi.Kırmızı ışıkta geçen yayaya ortalama 50-60km hızla vurdu.%100 yaya kusurlu kendimce ve abimin anlattıklarına göre.

Çarptığı 69 yaşındaki adam maalesef kafasını yere vurup hayatını kaybetti.

Şimdi şöyle bir husus var,abim hız sınırlarına uymuş,sakin bir şekilde giderken kendisine kırmızı yanan 69 yaşındaki adama çarpmış ve adam hayatını kaybetmiş.

Yarım saat sonra,11'de mahkemesi var,sizce sonuç ne olur?Beraat alır mı?

İyi forumlar.
hocam öncelikle geçmiş olsun.

daha önce buna benzer bir olayı arkadaşımın babası yaşadı. yaşanan olayları ve mahkeme kararını söyleyim.

arkadaşımın babası 4 şerit gidişli 4 şerit gelişli geniş bir yolda ( bunu söylüyorum çünkü o yoldan insan geçmez normalde) en sol şeritte normal hızında ilerliyor. en son şeridin bir sağ şeridinde tır var ve tam tırı sollayacakken önüne bir aile çıkıyor (tırdan dolayı o aileyi görme ihtimali yok) ve bu olay yaya üst geçidinin neredeyse tam altında oluyor. nereden bakarsan bak o yayalar haksız. 4+4 toplam 8 şeritli yoldan üst geçidin tam altından karşıdan karşıya geçiyor ayrıca yoldan da araçlar vızır vızır geçerken. ancak o aile öldüğü için arkadaşın babası 5-10 yıl arası hapis yedi. malesef adalet yerini bu davada yerini bulmadı.

Juiclair0

80+ Silver

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
O yolda atıyorum 80-90km hızla gidip karşısına adam çıktığında ani frene basıp vurduysa abisi kusurlu çıkabilir
Frene basıp vurduğunda nasıl kusurlu çıkıyor?
Seyir halinde gittiğini varsay. Karşına birden adamın biri fırlıyor ve sen frene asılıyorsun. Adamın yüzünden adama çarpıyorsun.

Suçlu musun sen şimdi?

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Direksiyonu da kırabilirdi yaya'ya çarpmamak için.

Juiclair0

80+ Silver

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Frene basıp vurduğunda nasıl kusurlu çıkıyor?
Seyir halinde gittiğini varsay. Karşına birden adamın biri fırlıyor ve sen frene asılıyorsun. Adamın yüzünden adama çarpıyorsun.

Suçlu musun sen şimdi?
Olayı olduğu yer önemli değil mi dostum hız sınırının 70 km/h olduğu yerde 80-90 km/h hızla giderse kusurlu değil mi ?

Juiclair0

80+ Silver
Top Bottom