Neler Yeni

Kısaca neden mi Nvidia?

milenix

80+ Gold
aslında rx 7xxxx serisindede bu kadar düşük render performansı olması normal

rx 7900xtx 6144 çekirdek
rtx 4070ti 7680 çekirdek

tamamen amdnin cimriliklerinden kaynaklı

Silinsin

80+ Silver
aslında rx 7xxxx serisindede bu kadar düşük render performansı olması normal

rx 7900xtx 6144 çekirdek
rtx 4070ti 7680 çekirdek

tamamen amdnin cimriliklerinden kaynaklı
Konu dışı belirtmek isterim :D cimrilikle alaklı bir etmen yok ortada mimari farklı saçmalamayın .d Nvidia kadar bant genişliği bile veremediler 6xxx de çünkü mimari yönde zorlanıyorlar hala onlar da ister ama başaramadılar daha sanırım :D yine de belirteyim nvidia alın ne fanboyum ne başka tarzda bir destekçi ama nvidia alın.

milenix

80+ Gold
Konu dışı belirtmek isterim :D cimrilikle alaklı bir etmen yok ortada mimari farklı saçmalamayın .d
hayır oyun için bir etki etmesede render için çok fark eden şeyler mesela 8c r7 ile 16c r9 arasında oyunda neredeyse fark yoktur ama render tarafında dağlar kadar fark var nvidia bi nevi böyle bol keseden koyarak hep sorunsuz kalmayı. ve render performansını uçurmayı başarıyor

Silinsin

80+ Silver
hayır oyun için bir etki etmesede render için çok fark eden şeyler mesela 8c r7 ile 16c r9 arasında oyunda neredeyse fark yoktur ama render tarafında dağlar kadar fark var nvidia bi nevi böyle bol keseden koyarak hep sorunsuz kalmayı. ve render performansını uçurmayı başarıyor
ne diyorsun kral :D yapma ya :D kardeşim Türkçe olarak ne yazıyor orda cimrilikle alakalı değil mimari farklı diyorum sen bana render diyorsun neyin renderi amdde? redshift yok octane yok 2d çizgi film mi renderliyorsun tavsiye de etmem zaten yanlış bilgi vardı düzelttim bu kadar ben amd falan savunmam rezil kart.

milenix

80+ Gold
ne diyorsun kral :D yapma ya :D kardeşim Türkçe olarak ne yazıyor orda cimrilikle alakalı değil mimari farklı diyorum sen bana render diyorsun neyin renderi amdde? redshift yok octane yok 2d çizgi film mi renderliyorsun tavsiye de etmem zaten yanlış bilgi vardı düzelttim bu kadar ben amd falan savunmam rezil kart.
yav arkadaşım zaten sabahtan beridir hiç bir şey koymadıkları için böyle diyorum mimariyle alakası çok az rx 6xxx mimarisi rtx 3xxx dengi rx 7xxx mimarisi rtx 4xxx dengi üsteki yazdıklarımı okursan zaten bunlara destek vermemesinden yakınmışım

ogznny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Oğuzhan Yıldırım
"istediği zaman kaliteli ve hızlı ekran kaydı alamayacak"
Ne yapayım abi ben ekran kaydını? Allah aşkına söyle bu nasıl bir + özellik? Render, yayın vs? Ben dümdüz çinkokarbon oyun oynayacak saf güç ve fps peşinde adamım.

Bakıyorum şuan mesela;
Rx6600 en düşük Saphire: 5794₺
Rtx3050 en düşük Gigabyte: 5799₺
Rtx3060 en düşük Asus: 9000₺ (Arktek 8500₺ markayı hiç duymadığım için yazmadım.)

Fps değerlerine bakıyosun Rx6600, 3050den çok çok daha güçlü Rtx3060 seviyesinde bir kart. Peki şunu sormak istiyorum:
Ivır zıvır özellikleri var diye aynı paraya çok daha az fps verecek 3050'yi mi yoksa aynı fps değerlere alacak olmama rağmen neredeyse 2 kat para vererek 3060'ı mı almalıyım? Niye kardeşim çöpte mi buldum ben bu parayı? Her gün ter akıtıyorum ben bu parçaları toplayacağım diye. Ne ekran kaydı ne yayını?

Silinsin

80+ Silver
yav arkadaşım zaten sabahtan beridir hiç bir şey koymadıkları için böyle diyorum mimariyle alakası çok az rx 6xxx mimarisi rtx 3xxx dengi rx 7xxx mimarisi rtx 4xxx dengi üsteki yazdıklarımı okursan zaten bunlara destek vermemesinden yakınmışım
Anlamadığını anlatıyorum anlamak istemiyorsun cimrilikten kısmıyor amd yapamadığı için kısıyor bunu anlamak istemiyorsun :D mimarileri el vermiyor yapamıyorlar en azından 6xxx de olmadı bu iş 7xxx için mimari incelemesi yapmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yapayım abi ben ekran kaydını? Allah aşkına söyle bu nasıl bir + özellik? Render, yayın vs? Ben dümdüz çinkokarbon oyun oynayacak saf güç ve fps peşinde adamım.

Bakıyorum şuan mesela;
Rtx3060 en düşük Asus: 9000₺ (Arktek 8500₺ markayı hiç duymadığım için yazmadım.)

Fps değerlerine bakıyosun Rx6600, 3050den çok çok daha güçlü Rtx3060 seviyesinde bir kart. Peki şunu sormak istiyorum:
Ivır zıvır özellikleri var diye aynı paraya çok daha az fps verecek 3050'yi mi yoksa aynı fps değerlere alacak olmama rağmen neredeyse 2 kat para vererek 3060'ı mı almalıyım? Niye kardeşim çöpte mi buldum ben bu parayı? Her gün ter akıtıyorum ben bu parçaları toplayacağım diye. Ne ekran kaydı ne yayını?
4 5 ay önce dediğiniz vardı da artık öyle değil hocam yav
7.5dan 3060 varken 6 dan 6600 almazsın bu arada imkan varsa

milenix

80+ Gold

Bakıyorum şuan mesela;

aga oyun≠saf güç hangi iş bilmez söylediyse şu saf güç olayını şuan nvidianın pahalı olmasının nedeni ve hiç bir özelliğe sahip olmayan kartları sırf ucuz diye savunuyorsunuz ya sorun bu kimsede çıkıp demiyor tamamen eksik kart hiç bir şeye desteği yok sürekli siyah ekran wattman fln. biz diyoruz yağdırmadığınız kelime kalmıyor neyse aynen böyle devam edin

Anlamadığını anlatıyorum anlamak istemiyorsun cimrilikten kısmıyor amd yapamadığı için kısıyor bunu anlamak istemiyorsun :D mimarileri el vermiyor yapamıyorlar en azından 6xxx de olmadı bu iş 7xxx için mimari incelemesi yapmadım.

4 5 ay önce dediğiniz vardı da artık öyle değil hocam yav
7.5dan 3060 varken 6 dan 6600 almazsın bu arada imkan varsa
sizcede bunu yapamıyor olmaları daha büyük bir sorun değil mi

Silinsin

80+ Silver
aga oyun≠saf güç hangi iş bilmez söylediyse şu saf güç olayını şuan nvidianın pahalı olmasının nedeni ve hiç bir özelliğe sahip olmayan kartları sırf ucuz diye savunuyorsunuz ya sorun bu kimsede çıkıp demiyor tamamen eksik kart hiç bir şeye desteği yok sürekli siyah ekran wattman fln. biz diyoruz yağdırmadığınız kelime kalmıyor neyse aynen böyle devam edin

sizcede bunu yapamıyor olmaları daha büyük bir sorun değil mi
Ben iyiler demedim ki rezil kart diyorum zaten hep :D fpsim az olsun nvidia olsun diyorum herkese de bunu öneriyorum amd kartım var kullanınca anladım ben bu rezilliği.

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Darth Vader
Bende AMD var cidden dediğin gibi alınmaz.Ama sende boşuna konuşuyorsun millet alıyorsa alıyor bırak alan alsın. Nvidia alıp kafanın rahatına bakacaksın.

maury

80+
AMD her jenerasyonda Nvidianın gerisinde kalıyor. FPS ci arkadaşlar ise kendilerini bununla tatmin etmeye çalışıyor. Oyunun stabil olması sabitte 60 fps bile yetiyor. Oyuna girince 'acaba hata verecek mi' endişesi bütün amdci arkadaşlarda mevcut. Hata aldıklarında ise acaba ne yapsam da bir daha hata almasam diye kendi yazılım programlarını yüklemeye çalışıyorlar. Kısacası hatayı AMD ye yıkmak yerine hâlâ savunup hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Bunu takıldığım forumlarda bizzat görüyorum.

Ne derseniz deyin Nvidia varken AMD nin adı bile geçemez.

.RBO.

80+ Silver
neden invidia oyunlara yatırım yapıp kendine özel optimizasyon yaptırıyor bu sayede 2007 model gt8600 256mb üm ile 2014 model metro lasth light redux u orta ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum aynı şekilde bir gtx670 (2012)kartım olsaydı 2019 model olan invidia destekli metro exodusu orta ayarlarda rahat rahat oynayabilirdn

Top Bottom