Neler Yeni

Kısaca neden mi Nvidia?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,277
İsim
a l p e r

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
Çip krizinin ve miningin başladığı dönemde hangi firma msrp ile sattı? Ben burda amd yi savunmuyorum babamın şirketi değil hiçbir şirket de savunulmaz. Tüketiciyi düşünen teknoloji şirketi diye bir şey ancak hayal dünyasında olur iki firmanın da son kartları bunu açıklıyor nvidia overpriced çıktı amd de verdiği sözleri tutmadı. Burda demek istediğim güncel fiyatlardan almalısınız ki msrp ye göre 2-3 yıl hatta birkaç ay sonra piyasa olması gereken yeri bulur çünkü amd veya nvidia der ki benim kartım satmıyor fiyat düşeyim. Rx serisinin rtx e göre daha ucuz olmasının nedeni zaten nvidia nın sunduğu teknolojiler ancak o teknolojiyi kullanmayacaksam neden fazladan para vereyim? Adam render yayın yapacaksa rtx alır sadece oyun oynayacaksa ve bütçesi kısıtlıysa amd alır bu kadar basit. Rx6700xt alacak oyuncu adama 3050 önerilmez çünkü performans istiyordur

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,277
İsim
a l p e r
6700XT ve üstünde siyah ekran alanı görmedim
almaman gerekiyor zaten 2023 yılında sıfır kart alıyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide siyah ekran almıyoruz diye övünmek cringe

Erda Yıldırım

80+ Gold

Siyah ekran almıyoruz diye övünüyoruz kanka sen siyah ekran alıyorsunuz diyorsun ben almıyoruz diyorum olay bu.

Birde kullandığınız ekran kartı En giriş seviyesinde bir kart size önerim 6000 serisi bir ekran kartı alıp kullanmanız.

Mehm3t

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
PC donanım
Altta 1 tane Amd kart ve rakibi olan Nvidia kartı ve çok çok daha altı olan ve 'alınmaz, fiyatını haketmiyor, berbat, bunun yerine Amd alın' diye yorum yapılan kartı koyacağım yorumu size bırakıyorum.

rx 6700xtrtx 3070rtx 3050
çekirdek (cuda/stream)256058882560
tensor çekirdeği09680
rt çekirdeği404620
av1yokvarvar
nvencyokvarvar
cuda (render teknolojisi olan)yokvarvar
reflexyokvarvar
physxyokvarvar
optimusyokvarvar
indexyokvarvar
çıkış fiyatı479$499$249$

daha bu tabloya eklemediğim nvidia'da olan amd'de olmayan bir sürü teknoloji var ve amd'nin yazılım sıkıntılarına girmiyorum bile

bu durumda sizce hangisi gerçekten fiyatını hakediyor? hangisi daha iyi? hangisi gerçekten f/p?
bu özellikler amd de yok! daha fazla parayla aynı fps yi alıyorum teşekkürler nvidia

milenix

80+ Gold
Çip krizinin ve miningin başladığı dönemde hangi firma msrp ile sattı? Ben burda amd yi savunmuyorum babamın şirketi değil hiçbir şirket de savunulmaz. Tüketiciyi düşünen teknoloji şirketi diye bir şey ancak hayal dünyasında olur iki firmanın da son kartları bunu açıklıyor nvidia overpriced çıktı amd de verdiği sözleri tutmadı. Burda demek istediğim güncel fiyatlardan almalısınız ki msrp ye göre 2-3 yıl hatta birkaç ay sonra piyasa olması gereken yeri bulur çünkü amd veya nvidia der ki benim kartım satmıyor fiyat düşeyim. Rx serisinin rtx e göre daha ucuz olmasının nedeni zaten nvidia nın sunduğu teknolojiler ancak o teknolojiyi kullanmayacaksam neden fazladan para vereyim? Adam render yayın yapacaksa rtx alır sadece oyun oynayacaksa ve bütçesi kısıtlıysa amd alır bu kadar basit. Rx6700xt alacak oyuncu adama 3050 önerilmez çünkü performans istiyordur
msrp fiyatının isterse 5katına satılsın çip üreticisinin kasasına girecek para yine msrp fiyatına satılırsa girecek kasasına para ile aynı burda yiyenler parakendeciler belki toptancılar bakıyorlar ki satıyor zamı basıyor satıcılar burda suçlu olan ne amd ne nvidia evet son serilerde eski serilerin fiyatlarına göre devasa fark koydular burası doğru

neyse sözün özüne gelirsek rx 6700xt'de alsan rtx 3070'de alsan firmaların cebine girecek para çok farklı değil benzer rakamlar benim burda asıl bahsettiğim amdnin hiç bir desteği olmaması yakın fiyatta kart sür ama yarıya yarıya çekirdek hiç bir teknolojinin olmaması en kötüsü en basit codeclerin bile olmaması ve saf güçte öndede değil oyun≠saf güç oyun performansı istenildiği taktirde her türlü artırırlar

benim asıl istediğim şey hiç yoktan nvidiaya burda yaklaşsın nasıl son 5 yıldır cpu tarafında inteli zorlayıp fiyatların düşmesine ve performansların daha ileriye gitmesini sağladı bu tarafta niye nvidia tekeli sürüyor

Erda Yıldırım

80+ Gold
bu özellikler amd de yok! daha fazla parayla aynı fps yi alıyorum teşekkürler nvidia
Bu NVIDIA'nın daha iyi olduğunu göstermez. Aynı fiyattaki 2 kartı karşılaştırarak anlayabilirsin.

TheShazZ

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Eren Pestil

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
Nvidia tekeli sürmeye bir süre daha devam edecek gibi 4090 gibi bir canavar varken. Rx7000 serisinde yayıncılık yönünde bazı adımlar atıldı ama bence yeterli değil. Rtx5000 ve rx8000 serisini bekleyeceğiz bakalım. Alacağımdan değil performansları merak ediyorum😂😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,277
İsim
a l p e r
Nvidia tekeli sürmeye bir süre daha devam edecek gibi 4090 gibi bir canavar varken. Rx7000 serisinde yayıncılık yönünde bazı adımlar atıldı ama bence yeterli değil. Rtx5000 ve rx8000 serisini bekleyeceğiz bakalım. Alacağımdan değil performansları merak ediyorum😂😂
abı bak ben suan ekran karti sececek olsam 4070ti alir gecerim ne 4090 be 4080

milenix

80+ Gold
evet en azından av1 desteği getirdiler bunada şükür ama halen diğer konularda geriler 7900xtx halen render konusunda 4070ti yakalaşamıyor üstelik 4080 üstü kart iken inşallah rx 8xxxx serisinde dediğim gibi render performansı az çok demeden artırsalar nvidia'yı gerçekten zorlamış olacaklar ama rx 7xxx serisi belki düzelirler hayalimde suya düştü intel belki bir şey yapar diyorum oda 4070ti seviyesi kartla gelecekmiş ama renderda amdye göre baya şey vaadediyor

Top Bottom