Neler Yeni

Kol kasları için kaç kg dumball tercih etmeliyim?

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
Arkadaşlar kollarım gittikçe cılızlaşıyor onları evde de olsakda güçlendirmek istiyorum.Şu an elimde 2 adet 2 kg dumbell var.Başka dumbell almama gerek varmı?Varsa kaç kg almalıyım?

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Hiç çalışmıyorsan ağırlık arttırmak çok bişey değiştirmez hatta sakatlanma riskini arttırır. O 2 kg olanlarla düzenli çalış hafif gelmeye başlarsa yenisini alırsın.

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç çalışmıyorsan ağırlık arttırmak çok bişey değiştirmez hatta sakatlanma riskini arttırır. O 2 kg olanlarla düzenli çalış hafif gelmeye başlarsa yenisini alırsın.
Anladım o zaman 2 kg ile başlayıp daha sonra arttırayım öylemi?

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Boyunu ve kilonu yaz.

Ağırlık fazla önemli değil.

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen öyle. Spor yapmayanlar vücüt ağırlığıyla bile spor yapmaya başlasa gözle görülür fark olur.
Anladım teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maşallah. Kolların cılız değil, güçsüz. Bence direk spora başla. Çok iyi vücut çıkar. Bende 1.40 boy 30 kilo yazcan sandım.

Hem sadece kol çalışmak iyi olmaz.
Diğer kaslarımı da harekete geçirmeliyim?

Hoxam boyumuzda kilomuzda aynı bana da seri taktik
Arkadaşların önerdiklerine dikkate al.

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mert Lale
Öncelikle spor azim ister. Yani düzenli bir şekilde yaparsan 2KG ağırlıkla dahi bi yerlere gelebilirsin fakat önce vücut ağırlığını kullanacaksın, 2KG bir şeye etki etmesi zor bir ağırlık.
En önce Şınavı öneririm, neredeyse vücudun tüm bölümlerlini çalıştıran fazlasıyla kaliteli bir hareket. Çeşitleri var; arka kol için, daha çok göğüs için vs. diye gidiyor. Sana tavsiyem youtube gibi yerlere yeni başlayanlar için ağırlık antrenmanı vs yazarak güzel sonuçlar bulabilirsin. Ağırsağlam, Fitcevap, Savaşcebeci gibi kanallara göz at.
Düzenli çalıştıktan sonra farkedilir bir sonuç alırsın.

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
Hocam KG değil, yaptığınız süre önemli. "Hemen 20 KG alamda guvvetli olam" gibi bir durum yok.
Tahmini ne kadar olmalı?

Öncelikle spor azim ister. Yani düzenli bir şekilde yaparsan 2KG ağırlıkla dahi bi yerlere gelebilirsin fakat önce vücut ağırlığını kullanacaksın, 2KG bir şeye etki etmesi zor bir ağırlık.
En önce Şınavı öneririm, neredeyse vücudun tüm bölümlerlini çalıştıran fazlasıyla kaliteli bir hareket. Çeşitleri var; arka kol için, daha çok göğüs için vs. diye gidiyor. Sana tavsiyem youtube gibi yerlere yeni başlayanlar için ağırlık antrenmanı vs yazarak güzel sonuçlar bulabilirsin. Ağırsağlam, Fitcevap, Savaşcebeci gibi kanallara göz at.
Düzenli çalıştıktan sonra farkedilir bir sonuç alırsın.
Göz atayım teşekkürler.

R o s s

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,518
İsim
RecH
Anladım teşekkürler.

Diğer kaslarımı da harekete geçirmeliyim?

Arkadaşların önerdiklerine dikkate al.
Bende 3kg , 5 kg , 25kg var hangisniden baslamaliyim

Top Bottom