Neler Yeni

Köpek almak istiyoruz normal mi ?

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,579
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Sanki beyaz eșya satıyor adam fatura kesmiș.
Petshopdaki köpeklere senden benden iyi bakılıyor barınaktaki garibanlardan birini al.

Hanaz

80+ Gold
Arkadaşlar köpek alacaktık bir kac petshop a sordum 5k ila 15k arası fiyatı değişiyor dendi.Baktigim yer de bu şekilde mesaj attı.

😐😐😐😐😐
Merhaba Hoşgeldiniz
Lütfen okuyunuz !!
Öncelikle Burası bir *Ūretim* *Çifliği*

*1500* TL
2 aylıklar
0 numara
Boy büyümüyor !
Irk ve sağlık garantisi mevcuttur
Dönem aşıları kontrolleri tam
Kimlik karnesi mevcut havlama , salya ,koku bırakma tüy dökme eylemleri yoktur
Tuvalet eğitimli
Bakımları kolaydır
Kuru mama ile besleniyor
13/15 yıl ömürleri var
(((( Afyon ))))) dAn
Gelip alabilir!!!
veya
Pet taksi (araçlarımız ) ile tüm Türkiye'ye ücretsiz gönderim sağlıyoruz
24 saat içinde teslimat

Ödeme *almadan* gönderim sağlamıyoruz.
Sizce normal midir ?
Barınaktan alın hem daha sevecen be heyecanlı oluyorlar çünkü orda hiç iyi davranılmıyor sokakta hayvana siddet yasak ama barınakta serbest diyim.

Myst3ry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Can
Baktım kendime almıyorum cins istiyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Knk ben almıyorum
Kendin bakmayacaksan başkasına aracı olmamanı öneririm. Evde bakımı uğraş isteyen bir hayvan. Köpeği bir oyuncakmış zihniyetiyle alıyorlar sonra hayvanı tuvalete çıkarmayı dahi beceremeyip eve hapsediyorlar. Çok kez denk geldim. Hayvan bakmaya hevesi olan zaten kendi arar bulur kafasındaki hayvanı. Sorun içinse facebook gruplarına göz atarsan daha faydalı cevaplar alabilirsin.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Önce kendi tecrübemden bahsediyim sonra barınaktan al alma diyenleri eleştireyim.

Barınaktan sahiplendiğim 4 5 köpek oldu. Hatta biri 19 yaşında öldü arka bacağı 3 yaşından beri platinliydi.
Cins köpekte çok baktım secereli seceresiz farketmeksizin.

Eğer köpekten bir beklenti varsa örneğin çocuklarla iyi anlaşsın, asla saldırgan olmasın veya kişi/alan korusun vb. mecburen cins köpek almak zorundasın.
Her cinsin kendine ait belli karakteristik özellikleri var. Sokak köpeği ise tamamen şans meselesi, kalıpsız dersin canavar gibi olur veya iri yarı dersin yalakanın teki olur.

Eğitim şart diyenler olacaktır ama bu arkadaşlarda ömründe bir kaç köpekten fazlasını bakmamış tiplerdir. 2 Ayda eğitmek varken 1 sene neden uğraşılsın? Uğraştığın halde verim alamayabilirsin.

Cins köpeklerin belli kronik hastalıkları olabilir. Örneğin mastif cinslerinin üst solunum yolu hastalığına yatkınlığı vardır. Sokak köpekleri sürekli farklı genlerle çaprazlandığından genel olarak hastalık olarak daha dayanıklı olurlar. Ama hangi hastalık nüksedeceğini bilemeyeceğiniz için önlem alma gibi bir çözümünüzde olmaz.

Sokak köpeklerinden doğacak yavrunun alakasız bile olması can sıkmazken, cins köpekte farklı tipte bir yavru alındığında yetişkin köpeklerinizin kırma olduğu ortaya çıkar değeri düşer.

Cins köpek alacaksan özellikle 5 10 15bin gibi rakamlar verilecekse kesinlikle şecereli olması gerekmekte. En azından ileride başka bir secereli köpekle çiftleştirip satacağınız yavrularla masraflarını çıkarıp birazda cep harçlığı yaparsınız. Ondada şecerenin A tipi olması mühimdir, B tipinde sadece köpek kütüğe kayıtlıyken A tipinde 3 5 nesilden öncesini bilirsiniz.

Ayrıca köpeğe sunabileceğiniz şartları iyi değerlendirin. Her gün Spor yaptıramam diyorsanız ona göre cins seçin. Benim çok bütçem yok evde de tek kalacak hayvan diyorsanız küçük bir ırk seçip kum veya bez/gazete masrafını hesaplayın.
Günümüzde en ucuz 15kg mamaları ortalama 300 400 e buluyorsunuz ama içerisinde yararlı besin değeri yok denecek kadar az. Aşılar olmuş 200 300 lira. Bütün her şeyi göz önüne alın ki sonrasında yetişemiyorum, sıkıldım diyip hayvana eziyet etmeyin.

Bu söylediklerimi hesap etmeyen, tecrübesi çok olmayan veya tecrübesi varmış gibi hayvan pazarlamaya çalışanlardan duyduklarınız aklınızda kalsın ama kesin gözüyle bakmayın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Arkadaşlar köpek alacaktık bir kac petshop a sordum 5k ila 15k arası fiyatı değişiyor dendi.Baktigim yer de bu şekilde mesaj attı.

😐😐😐😐😐
Merhaba Hoşgeldiniz
Lütfen okuyunuz !!

*1500* TL
2 aylıklar
0 numara
Boy büyümüyor !
Tuvalet eğitimli
Bakımları kolaydır
Kuru mama ile besleniyor
13/15 yıl ömürleri var
(((( Afyon ))))) dAn
Gelip alabilir!!!
veya
24 saat içinde teslimat

Sizce normal midir ?
Hocam köpeklere para verip insanlar benim gözümde ya canidir ya da enayidir. Köpek dediğin canlıyı sahiplenirsin.. İnternette sahiplendirme ilanları var eğer illa cins bir şey istiyorsanız 1 2 yavru kendilerin alıp kalanları bakamadıkları için sahiplendiriyorlar. Bu işi yapanlara hiç para kazandırmayın direk sahiplenmeyi deneyin.

Ama barınaktan kendinize göre bir köpek bulursanız onu da sahiplenebilirsiniz, gerçi hepsi büyük oluyor genelde o yüzden dediğmi gibi ilanla ücretsiz sahiplenmek için araştırma yapın.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Barınağa gidip sana en yakın hissettiğin köpeği sahiplenmeye ne dersin?

Aile evinde yaşamasaydım üç tane köpek sahiplenirdim.

* Golden Retriever
* Rottweiler
* Husky

KlausM

80+ Silver
Satın alma sahiplen kardeşim.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
ülkede zaten kedi köpek bolluğu var. her sokakta her şehirde onlarca yüzlerce cins olan olmayan köpek ırkı var. seç birini :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Görkem çetinkaya
ülkede zaten kedi köpek bolluğu var. her sokakta her şehirde onlarca yüzlerce cins olan olmayan köpek ırkı var. seç birini :D
Sağ ol hic bilmiyordum herkes aynı şeyi yazıyor ztn yine de sağ ol

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Benim gözlerde bi sıkıntı var galiba ya...
Köpek olmak istiyorum normal mi? diye okuyorum iyice kafayı yedim🤕

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

😐😐😐😐😐
Merhaba Hoşgeldiniz
Lütfen okuyunuz !!

*1500* TL
2 aylıklar
0 numara
Boy büyümüyor !
Tuvalet eğitimli
Bakımları kolaydır
Kuru mama ile besleniyor
13/15 yıl ömürleri var
(((( Afyon ))))) dAn
Gelip alabilir!!!
veya
24 saat içinde teslimat

Sizce normal midir ?
Normal
Ben olsam kedi alirim cok daha kolay bakmasi
Screenshot_20221031-125524_Gallery.jpg

JSezar

80+ Silver
Yazik hayvanlara

MehmeTD

80+ Bronze
İlla cins istiyorsan bazı siteler var insnalar hayvanlarının doğan yavrularını sahiplendiriyor ücretsiz sahibindende fln bir kac ilan vardı ama güvence istiyorlar aylık gelip kontrol ediyolar fln biraz sıkıntı o iş

Top Bottom