Neler Yeni

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

• Kullanıyorum.

Oylar: 215 54.6%
  • Kullanmıyorum.

Oylar: 179 45.4%

• Oy kullanan toplam üye
    394
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Ankete biraz banlanma korkusuyla cevap verildiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar oynadığım her oyunu oynadığım tarihte orijinal alsaydım bilgisayarımı ikiye katlardı muhtemelen. Kimse kusura bakmasın ama oyunlar yurtdışındaki gibi 60tl değil. En basit oynanabilir oyunlar bile 200 tl lerde geziyor. Kalitelilerse 500tl bandında. Korsan kullanıyorum ve oyun oynamak istiyorsam kullanmam gerekiyor :(

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Korsan oyun oynamak emeğe saygısızlıktır bir bakıma doğru. Ama türkiyedeki kur ve vergiler belli. Her firma kendi oyunlarını türkiye için özel fiyatlandırma ile çıkarsa çok da sorun çıkmaz.
Hocam zaten bir kaç firma dışında hemen hemen hepsi bölgesel kur belirliyor. Belki de en ucuz oyunları biz alıyoruzdur avrupa genelinde. Vergilere firmanın yapabileceği bir durum yok.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
1 tanecik sadece o da Minecraft 🤭

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Korsan oyun kullanıyor musunuz?

NOT: Forumda korsana destek verilmediğini biliyorum. Sadece forumun ne kadarı korsan kullanıyor merak ettim..
Korsan kullanmayı sevmiyorum hep sorun çıkıyor ama evet kullanıyorum.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,591
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
30 TL veremeyecek adam bu oyunları oynatacak sistemi nerden buluyor? Günümüzde toplanan en ucuz oyuncu bilgisayarı fiyatları 5K TL'den başlıyor. Burada konumuz insanlık değil zaten bu konuyu açıklamaya çok yoruldum. Önceki konularda da değindiğim gibi 30 TL'yi veremeyecek adamın oyunlar ve oyuncu sistemleri dışında daha büyük sıkıntıları mevcut. Görmek istediğiniz yerden görmeyin konuyu. Hala yatırımcı firma siz olmadığınız için ''benana yahu'' kafasında ilerliyorsunuz. Yok fiziksel ürünle bir değilmiş yok öyleymiş yok böyleymiş. Fiziksel ürün olan sudan adam 30 kr kar etmeye çalışıyorsa yapımcı firmada kopyalardan kar etmeye çalışıyor. Eğer dijital bir ürüne para vermek istemiyorsanız CD veya USB üzerinden satılan versiyonları mevcut bir tık daha fazla para verip onları alın. Tekrar diyorum bu konuya yapılan yorumların çoğu asgari ücretlileri kullanıp kendi işlerini legalleştirmeye çalışmak oluyor. Emin olun asgari ücretliler bu konuya bu kadar takılmayıp kul hakkı muhabbetinden dolayı elinden geldiğince kullanıyordur ki asgari ücretli olup internet bağlatabilen bile sayılı hane vardır. Game pass tarzı seçeneklerde artık mevcut ve yaygınken sistemi olup korsan kullanımı yasallaştırmanın hiç bir mantığı yok ki zaten yasal bir durum değil. Örnek arıyorsanız Microsoft firmasının Windows için uyguladığı politikalara göz atabilirsiniz. Ha şimdi burada anlamayıp idrak etmeyip ''asgari ücretlileri aşağılıyor ehü ehü ehü'' diye gezecek insan olduğu içinde şu konuya da açıklık getireyim. Sizin oyun alamamanızın sebebi benim yaptığım yorumlar ve firmalar değil senin ülkenin ekonomik sorunu burada kızacağını bir nokta varsa tepkinizi bana değil ''ekonomi neden böyle'' diyerek gösterin.
Para biriktirerek ve ya part time çalışarak almış olabilir ben gibi. Her sistemi olan zengin mi oluyor?

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Hocam zaten bir kaç firma dışında hemen hemen hepsi bölgesel kur belirliyor. Belki de en ucuz oyunları biz alıyoruzdur avrupa genelinde. Vergilere firmanın yapabileceği bir durum yok.
Yani hocam sende haklısın ama ne denir ki. Adamların parası olmasına rağmen korsan oyun indiriyorlar. Yayıncı harici oyunları adam akıllı alanlar yok. Sistemi 10 15 bin TL'ye dizip 200 tl oyuna veremiyor

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,386
İsim
Furkan
unutmayın türkiyede yaşıyoruz bir insan bir ps5 oyununa işlemci parası veriyor
bir insan ps5 konsola motorsiklet parası veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani hocam sende haklısın ama ne denir ki. Adamların parası olmasına rağmen korsan oyun indiriyorlar. Yayıncı harici oyunları adam akıllı alanlar yok. Sistemi 10 15 bin TL'ye dizip 200 TL oyuna veremiyor
Aynen onlara tilt oluyorum yayın açmış rtx 2060 pc toplamış mc oynuyo pubg oynasana zevkli olur diyorum alırsan oynarım, korsan olanı online olsa oynardım diyor

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Para biriktirerek ve ya part time çalışarak almış olabilir ben gibi. Her sistemi olan zengin mi oluyor?
Zenginlik belirtisi adı altında bir ithamım bulunmadı bu konuya. Böyle bir imkanı olan insan yine çalışıp yine oyun alabilir diyorum bende. Bu duruma ister hayıflanın ister üzülün ister içerlenin ama Türkiye sınırları içinde oyunculuk dediğimiz kavram bir lüks. Lüksün için çalışabiliyorsanız bir diğer lüks olan oyunlar içinde çalışabilirsiniz. Bende sistemimi yazın düğün fotoğrafçılığı yaparak aile desteği almadan aldım fakat ''part time çalıştım yahu korsan benim hakkım'' diye dolaşmıyorum maalesef. Genel olarak bakıyorum piyasaya adamın kullandığı sistem minimum normal şartlarda 9K TL'ye toplanıyor ama 30 TL'yi geçtim 6 TL olan GamePass'e para bulamıyor çünkü ekonomik sıkıntısı var. Sizce de komik değil mi bu durum?
Yani hocam sende haklısın ama ne denir ki. Adamların parası olmasına rağmen korsan oyun indiriyorlar. Yayıncı harici oyunları adam akıllı alanlar yok. Sistemi 10 15 bin TL'ye dizip 200 TL oyuna veremiyor
Hocam bunu anlatamıyorum işte ben anladığınız için teşekkür ederim.

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
bir insan ps5 konsola motorsiklet parası veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen onlara tilt oluyorum yayın açmış rtx 2060 pc toplamış mc oynuyo PUBG oynasana zevkli olur diyorum alırsan oynarım, korsan olanı online olsa oynardım diyor
Usta millete laf anlatamazsın. Bu devirde kendi pc'ni paşalar gibi toplarsın benim gibi. Parasını da basar oyunu çift tıkla açar oynarsın. Yok öyle crack yapayım virüs taraması yapayım bir de oyuna göre driver kurayım derdi yok. Parasını verdiğinde masaüstüne simgesi gelir. Ve tek tıkla açarsın. Bence 50 tane şeyle uğraşmakla para verip almak daha mantıklı

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,386
İsim
Furkan
Usta millete laf anlatamazsın. Bu devirde kendi pc'ni paşalar gibi toplarsın benim gibi. Parasını da basar oyunu çift tıkla açar oynarsın. Yok öyle crack yapayım virüs taraması yapayım bir de oyuna göre driver kurayım derdi yok. Parasını verdiğinde masaüstüne simgesi gelir. Ve tek tıkla açarsın. Bence 50 tane şeyle uğraşmakla para verip almak daha mantıklı
birde oyunlara para verenlere enayi para verilmez oyuna diyor ama oyun oynamak için sistem topluyor, kendine enayi diyor farkında değil

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,591
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Zenginlik belirtisi adı altında bir ithamım bulunmadı bu konuya. Böyle bir imkanı olan insan yine çalışıp yine oyun alabilir diyorum bende. Bu duruma ister hayıflanın ister üzülün ister içerlenin ama Türkiye sınırları içinde oyunculuk dediğimiz kavram bir lüks. Lüksün için çalışabiliyorsanız bir diğer lüks olan oyunlar içinde çalışabilirsiniz. Bende sistemimi yazın düğün fotoğrafçılığı yaparak aile desteği almadan aldım fakat ''part time çalıştım yahu korsan benim hakkım'' diye dolaşmıyorum maalesef. Genel olarak bakıyorum piyasaya adamın kullandığı sistem minimum normal şartlarda 9K TL'ye toplanıyor ama 30 TL'yi geçtim 6 TL olan GamePass'e para bulamıyor çünkü ekonomik sıkıntısı var. Sizce de komik değil mi bu durum?

Hocam bunu anlatamıyorum işte ben anladığınız için teşekkür ederim.
Ben korsanı mı savundum? Bana niye anlatıyorsunuz bunları. Benim diceğim kim ne yapıyorsa yapsın kimsenin de umrunda olmasın ama olmuyor Türkiye'de maalesef. O torrent kullanmış o bilmemne kullanmış kime ne ki. Ayrıca dediğin gibi 9k ya sistem toplayan oyunda alabilir ben düşük sistemler için konuşuyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom