Neler Yeni

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

• Kullanıyorum.

Oylar: 215 54.6%
  • Kullanmıyorum.

Oylar: 179 45.4%

• Oy kullanan toplam üye
    394
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
birde oyunlara para verenlere enayi para verilmez oyuna diyor ama oyun oynamak için sistem topluyor, kendine enayi diyor farkında değil
Oyunları almak enayilik değil özgürlük kapısıdır. Okulun yoğun stresi, iş yerindeki yüksek nabız, veya depresyon aşk acısı gibi bütün dertlerin, hatta ölümle kaybedilmiş insanların acılarını bastırmak zamanı hızlandırmak ve kendini toparlamak nefes alabilmek için açılan bir kapıdır. Oyun oynamak herkesin yapabileceği bir şey olmasına rağmen zeka ve yürek de gerekir. Bir oyunu oynamak ayrıdır, oyunla beraber hikayeyi yaşayıp o hikayenin içindeymişsin gibi çarpışmak ayrıdır. Mesela Detroit Become Human oynarken tüm aksiyonu yaşarken oyunun crash verip alta atmasını kimse istemez. Bence para verdiğinizde o paranın hakkını hikayeyi veya aksiyonu duyguları ve maneviyatı yaşayarak hayatınıza bir kitap okumuş gibi yenilikler katmaktır. Bunun üstüne söz söyleyen her kim olursa olsun oyunlardan bilgisayardan ve duygusallıktan uzaktır.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Ben korsanı mı savundum? Bana niye anlatıyorsunuz bunları. Benim diceğim kim ne yapıyorsa yapsın kimsenin de umrunda olmasın ama olmuyor Türkiye'de maalesef. O torrent kullanmış o bilmemne kullanmış kime ne ki. Ayrıca dediğin gibi 9k ya sistem toplayan oyunda alabilir ben düşük sistemler için konuşuyorum.
Düşük sistemden kastınız göreceli bir kavram. Düşük sistemlerinde istisnai durumlar dışında alacağı oyun fiyatları da aşağı yukarı belli oluyor. Ben durumu bir tek size ithafen söylemedim çünkü bu konu hakkında bu tarz yorum çok fazla geliyor. Söylediğim laflar zaten usulca korsan kullanan adamlardan ziyade tutupta illegal bir işi ajitasyon altında legalleştirmeye çalışıp övünen tiplere.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Ankete biraz banlanma korkusuyla cevap verildiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar oynadığım her oyunu oynadığım tarihte orijinal alsaydım bilgisayarımı ikiye katlardı muhtemelen. Kimse kusura bakmasın ama oyunlar yurtdışındaki gibi 60tl değil. En basit oynanabilir oyunlar bile 200 TL lerde geziyor. Kalitelilerse 500tl bandında. Korsan kullanıyorum ve oyun oynamak istiyorsam kullanmam gerekiyor :(
yani benden iyi bir sisteme sahipsin. diyebileceğim bir şey yok sana da.

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
Türkiyede korsan oyun kullanmak kadar mantıklı bir şey yoktur.Her şey enflasyon TUİK verileri ortadadır.Masal periciliği oynamanın luzümü yok.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Açıkçası buna da katılmıyorum banane diyemiyorum çünkü bu tarz olaylarda Türkiye piyasasının itibarı zedeleniyor. Firmalar ''bu ülke zaten korsan kullanıyor ben neden yatırım yapayım ki?'' deyip Türkiye piyasasını eleyebiliyor.
dediğinize katılıyorum ama bu forumda artık korsan savunanlarla tartışmaktan yoruldum. insanlara "paran yetmiyorsa oynama" diyince sanki hor görmüşüm gibi düşünüyorlar. ancak paramın yetmediği oyunu oynamıyorum ben de. hala rdr 2 oynamadım, cyberpunk oynamadım. witcher 3ü bile son indirimde alabildim. ama artık bu tartışmalardan yoruldum çünkü zannediyor ki koskoca rockstarın bizim ülkeye kastı var o yüzden 500 tl yapıyor bu akıllılar da onu cezalandırıyor. umarım en kısa zamanda cezalarını alırlar.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
yani benden iyi bir sisteme sahipsin. diyebileceğim bir şey yok sana da.
En basit dediği oyunlardan kastı Cyberpunk düzeyi oyunlarsa kalitelisini de göstermesini isterim bu arkadaşın zira EA Play ve Activision'un dışında çoğu firmanın AAA oyunları 200 TL dolaylarında çıkıp indirimlerde çok çok çok güzel fiyatlara alınabiliyor. EA ve Activision zaten genel olarak MP odaklı olduğu için onlarında korsan oyunlarını uğraşıp indirdiğinize değmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğinize katılıyorum ama bu forumda artık korsan savunanlarla tartışmaktan yoruldum. insanlara "paran yetmiyorsa oynama" diyince sanki hor görmüşüm gibi düşünüyorlar. ancak paramın yetmediği oyunu oynamıyorum ben de. hala rdr 2 oynamadım, cyberpunk oynamadım. witcher 3ü bile son indirimde alabildim. ama artık bu tartışmalardan yoruldum çünkü zannediyor ki koskoca rockstarın bizim ülkeye kastı var o yüzden 500 TL yapıyor bu akıllılar da onu cezalandırıyor. umarım en kısa zamanda cezalarını alırlar.
Bizim insanımız at gözlüğünü çıkartıp genel bir bakış açısına erişemediği sürece bu konular böyle uzar gider kardeşim anlatmaya gerek yok bazı şeyleri.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Türkiyede korsan oyun kullanmak kadar mantıklı bir şey yoktur.Her şey enflasyon TUİK verileri ortadadır.Masal periciliği oynamanın luzümü yok.
o zaman zamları belirleyenden çalın, emekçiden çalmayın.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Korsan oyun kullanıyor musunuz?

NOT: Forumda korsana destek verilmediğini biliyorum. Sadece forumun ne kadarı korsan kullanıyor merak ettim..
Korsan oyuna kesinlikle hayır ama gittikçe artan oyun fiyatları beni buna zorlayacak gibi duruyor

G1ray

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Giray Akkan
Ne kadar korsana karşı olunsada yaşadığınız yere bakıp sonra cevap verin derim :))

Komando41.

80+ Silver
30 TL veremeyecek adam bu oyunları oynatacak sistemi nerden buluyor? Günümüzde toplanan en ucuz oyuncu bilgisayarı fiyatları 5K TL'den başlıyor. Burada konumuz insanlık değil zaten bu konuyu açıklamaya çok yoruldum. Önceki konularda da değindiğim gibi 30 TL'yi veremeyecek adamın oyunlar ve oyuncu sistemleri dışında daha büyük sıkıntıları mevcut. Görmek istediğiniz yerden görmeyin konuyu. Hala yatırımcı firma siz olmadığınız için ''benana yahu'' kafasında ilerliyorsunuz. Yok fiziksel ürünle bir değilmiş yok öyleymiş yok böyleymiş. Fiziksel ürün olan sudan adam 30 kr kar etmeye çalışıyorsa yapımcı firmada kopyalardan kar etmeye çalışıyor. Eğer dijital bir ürüne para vermek istemiyorsanız CD veya USB üzerinden satılan versiyonları mevcut bir tık daha fazla para verip onları alın. Tekrar diyorum bu konuya yapılan yorumların çoğu asgari ücretlileri kullanıp kendi işlerini legalleştirmeye çalışmak oluyor. Emin olun asgari ücretliler bu konuya bu kadar takılmayıp kul hakkı muhabbetinden dolayı elinden geldiğince kullanıyordur ki asgari ücretli olup internet bağlatabilen bile sayılı hane vardır. Game pass tarzı seçeneklerde artık mevcut ve yaygınken sistemi olup korsan kullanımı yasallaştırmanın hiç bir mantığı yok ki zaten yasal bir durum değil. Örnek arıyorsanız Microsoft firmasının Windows için uyguladığı politikalara göz atabilirsiniz. Ha şimdi burada anlamayıp idrak etmeyip ''asgari ücretlileri aşağılıyor ehü ehü ehü'' diye gezecek insan olduğu içinde şu konuya da açıklık getireyim. Sizin oyun alamamanızın sebebi benim yaptığım yorumlar ve firmalar değil senin ülkenin ekonomik sorunu burada kızacağını bir nokta varsa tepkinizi bana değil ''ekonomi neden böyle'' diyerek gösterin.
Son mesajım. Adamın iyi bir sistemi olduğu parasının olduğu anlamına gelmez çalışmıştır 1 sende anca almıştır hakkıdır 1 senede bu pcyi alan adam oyunlara hemen para veremez değilmi biraz mantıklı düşün

erenog

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eren Oğur
Instagram
https://www.instagram.com/ogurinhoartz/
Discord
! Ogurinho Artz#9275
sakın cevap vermeyin gizli ajan olabilir (!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten bilgisayarım kötü bazı oyunları oynamak istiyorum oyunlar kasabiliyo çok sık güncelleme gelen oyunsa param varsa alırım yoksa crack

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom