Neler Yeni

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

• Kullanıyorum.

Oylar: 215 54.6%
  • Kullanmıyorum.

Oylar: 179 45.4%

• Oy kullanan toplam üye
    394
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
şimdi burada da şöyle bir "fiziksel" örnek vereyim. biri dükkanın kilidini kırsa, siz içerden mal çalınca bu hırsızlık olmaz mı? aynısını fiziksel olmayan üretimler için de örnekleyebilirsiniz. (çevirinin sızdırılması vs)
hocam bakın şuna açıklık getireyim onla bu aynı şey değil ehöehö cülerden değilim ben ortada bir arz talep meselesi var mesela eğer ben o dükkanın içinden bir şey çalmak istiyorsam birisi de dükkanın kilidini kırarsa arz talep meselesi oluşur herkes kendi karına bakıyor ayrıca fiziksel ürüne insanlar direk para veriyor bakın sanal ürüne çalışan onu oluştursun diye para verirsin bir de belki programa
fakat fiziksel de ürüne verirsin çalışana verirsin dükkan senin değilse ona verirsin ayrıca dükkanın vergileri çok daha fazla tabi yakın örnekler doğru değil fakat parası olmayan kişiye kimse indiremezsin veya indirme dememeli/diyemez

Everstal

80+
Bazı oyunları korsan yüklemek daha mantıklı, onun dışında korsan asla kullanmam. (Rockstar'ın eski oyunları)
Tüm oyunları korsan oynayan kişiye de saygım yoktur, özellikle 'enayi, sen para veriyorsun ben beleş oynuyorum ahaha' diyen maymunlara.
Ayrıca oyunlar pahalı diye yakınmaya da gerek yok sayın korsancılar. Oynamak zorunda değilsiniz o oyunu.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
inanır mısın ben de o parayı veremediğim için oynayamıyorum. korsan indirmeyi bir seçenek olarak görmediğim için oynamıyorum.

şimdi şöyle benim maliyetimi karşılaması ya da karımın çok yüksek olması önemli değil. ben bir ürün üretmişim ve kimsenin (isterse 1 milyar satsın) izinsiz kullanmasını istemem. istesem zaten hayır kurumalarına bağışlarım. hakkımı da asla helal etme. yasal yollara da başvururum.

ama ortada bir maliyet ve kazanç beklentisi var. hissedarlar var. marka ismi var. "ben buna bir fiyat biçmişim, beğenmiyorsan kullanma" derim.

şimdi burada da şöyle bir "fiziksel" örnek vereyim. biri dükkanın kilidini kırsa, siz içerden mal çalınca bu hırsızlık olmaz mı? aynısını fiziksel olmayan üretimler için de örnekleyebilirsiniz. (çevirinin sızdırılması vs)

ben kimseye "indirme kardeşim" vb demiyorum artık. yasalarda suç bireysel, dinimde günah bireysel. ben sadece insanlar farklı bir açıdan da baksın istiyorum o kadar.
gerisinde zaten gereken konuşmayı yapmışsınız bir cevabım yok

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
1 tane kullanıyorum sadece. Onu da kardeşim oynuyor, Sims 2 Ultimate Collection.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
inanır mısın ben de o parayı veremediğim için oynayamıyorum. korsan indirmeyi bir seçenek olarak görmediğim için oynamıyorum.

şimdi şöyle benim maliyetimi karşılaması ya da karımın çok yüksek olması önemli değil. ben bir ürün üretmişim ve kimsenin (isterse 1 milyar satsın) izinsiz kullanmasını istemem. istesem zaten hayır kurumalarına bağışlarım. hakkımı da asla helal etme. yasal yollara da başvururum.

ama ortada bir maliyet ve kazanç beklentisi var. hissedarlar var. marka ismi var. "ben buna bir fiyat biçmişim, beğenmiyorsan kullanma" derim.

ben kimseye "indirme kardeşim" vb demiyorum artık. yasalarda suç bireysel, dinimde günah bireysel. ben sadece insanlar farklı bir açıdan da baksın istiyorum o kadar.
arz talep meselesi başladığında zaten herkes elindekini vermeye hazr olur mesela reklam görmeye veya virüs girmesine hazır olur talep eden taraf arz eden tarafta bunlar sonucunda para kazanmayı düşünür o yüzden böyle bir arz talep olayı başlar

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
ayrıca dükkanın vergileri çok daha fazla
şöyle ki insanların "paramız yetmiyor" dediği oyunların yapımcıları büyük şirketler. bu şirketler de vergi ödüyor, kira ödüyor, insan çalıştırıyor. oyunların yayıncıları ayrı zaten. onların ödediği vergiler, komisyonlar bambaşka mevzu. ben fiziksel ya da sanal olarak ürün üretmenin farkını göremiyorum kusura bakmayın. ama kimseye de indirme demiyorum, "banane" diyorum. ama üzüldüğüm husus aynısının yarın belki benim ürettiğim ürünün de başına gelebilecek olması.
Mesaj otomatik birleştirildi:

arz talep meselesi başladığında zaten herkes elindekini vermeye hazr olur mesela reklam görmeye veya virüs girmesine hazır olur talep eden taraf arz eden tarafta bunlar sonucunda para kazanmayı düşünür o yüzden böyle bir arz talep olayı başlar
korsan oyun bir "piyasa" olamayacağı için arz-talep dengesi de olamaz. virüs dediğiniz şey bir arz sonucu değildir. hırsızın daha ufak hırsıza mal itelemesidir. (bakın güzel bir söz vardır "bir ürüne para vermiyorsanız, ürün sizsinizdir". bu olay korsan için değil de sosyal medya için söylenmiş gerçi ama olsun.)

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Maaşı düşük olan bi insan 30 TL de olsa zor gelir ayrıca niye alamazmış o insan değil mi
30 TL veremeyecek adam bu oyunları oynatacak sistemi nerden buluyor? Günümüzde toplanan en ucuz oyuncu bilgisayarı fiyatları 5K TL'den başlıyor. Burada konumuz insanlık değil zaten bu konuyu açıklamaya çok yoruldum. Önceki konularda da değindiğim gibi 30 TL'yi veremeyecek adamın oyunlar ve oyuncu sistemleri dışında daha büyük sıkıntıları mevcut. Görmek istediğiniz yerden görmeyin konuyu. Hala yatırımcı firma siz olmadığınız için ''benana yahu'' kafasında ilerliyorsunuz. Yok fiziksel ürünle bir değilmiş yok öyleymiş yok böyleymiş. Fiziksel ürün olan sudan adam 30 kr kar etmeye çalışıyorsa yapımcı firmada kopyalardan kar etmeye çalışıyor. Eğer dijital bir ürüne para vermek istemiyorsanız CD veya USB üzerinden satılan versiyonları mevcut bir tık daha fazla para verip onları alın. Tekrar diyorum bu konuya yapılan yorumların çoğu asgari ücretlileri kullanıp kendi işlerini legalleştirmeye çalışmak oluyor. Emin olun asgari ücretliler bu konuya bu kadar takılmayıp kul hakkı muhabbetinden dolayı elinden geldiğince kullanıyordur ki asgari ücretli olup internet bağlatabilen bile sayılı hane vardır. Game pass tarzı seçeneklerde artık mevcut ve yaygınken sistemi olup korsan kullanımı yasallaştırmanın hiç bir mantığı yok ki zaten yasal bir durum değil. Örnek arıyorsanız Microsoft firmasının Windows için uyguladığı politikalara göz atabilirsiniz. Ha şimdi burada anlamayıp idrak etmeyip ''asgari ücretlileri aşağılıyor ehü ehü ehü'' diye gezecek insan olduğu içinde şu konuya da açıklık getireyim. Sizin oyun alamamanızın sebebi benim yaptığım yorumlar ve firmalar değil senin ülkenin ekonomik sorunu burada kızacağını bir nokta varsa tepkinizi bana değil ''ekonomi neden böyle'' diyerek gösterin.

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Korsan oyun oynamak emeğe saygısızlıktır bir bakıma doğru. Ama türkiyedeki kur ve vergiler belli. Her firma kendi oyunlarını türkiye için özel fiyatlandırma ile çıkarsa çok da sorun çıkmaz.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
"banane" diyorum.
Açıkçası buna da katılmıyorum banane diyemiyorum çünkü bu tarz olaylarda Türkiye piyasasının itibarı zedeleniyor. Firmalar ''bu ülke zaten korsan kullanıyor ben neden yatırım yapayım ki?'' deyip Türkiye piyasasını eleyebiliyor. CDPR firması dışında tüm oyunlarına adam akıllı Türkçe yama koyan kaç tane şirket var? Kabile kırması diller bile dil desteği alırken bu kadar geniş bir kitlesi olan Türkçe desteği neden sunulmuyor?

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Türkiye şartlarında kullanıyorum

Status
Bu konu kilitlenmiştir.