Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık mıdır?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Key konusu açılmışken ben korsana karşıyım, yani kendim kullanmam. Benim 10 senelik eski bir bilgisayarım var. Şimdi yenisine geçtim. Onu alırken Windows 7 Key de almıştık orijinal fakat ben o zaman küçük olduğum için bilmiyordum bir yere kaydetmeyi 5 yaşında falandım. Ona formatlar, atıldı bilgisayarcılar korsan Windows kurdu. Şimdi onu kullanmıyorum ama yeni bilgisayar alınca Windows Key gerekiyor. OEM Key ile kullanınca ben korsan kullanmış olur muyum? Zamanında parasını vermiştik sonuçta ama küçük olduğum için bilmezdim önemli olduğunu.
Evet. OEM Key'ler sadece üreticilerin hazır PC'lere/laptoplara yüklemesi için. Diğer tip OEM Key diye satılan MAK, Volume key'ler ise şirketler için. Kısaca evet korsan oluyor.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
örnek veridm alıyorsanız sıkıntı yok burda satmnayacağını düşünüyorlar o yüzden yok ayrıca steam linkiniz varmı 6000tllik hesabın seviyesini merak ediyorum
Steam Calculator'e gir . " SezerBey98 " bu kullanıcı adımı arat.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Evet. OEM Key'ler sadece üreticilerin hazır PC'lere/laptoplara yüklemesi için. Diğer tip OEM Key diye satılan MAK, Volume key'ler ise şirketler için. Kısaca evet korsan oluyor.
Onu biliyorum fakat zamanında para verdiğimiz bir şeydi Orijinal Windows. Yine de korsan olur mu? Şirkete hakkını vermiştim sonuçta. Eğer yine de korsana giriyorsa üzücü bir durum.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Onu biliyorum fakat zamanında para verdiğimiz bir şeydi Orijinal Windows. Yine de korsan olur mu? Şirkete hakkını vermiştim sonuçta. Eğer yine de korsana giriyorsa üzücü bir durum.
Artık vicdana kaldı o kısım.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR
Evet hırsızlıktır ancak 1. dereceden hırsızlık değildir. Dolaylı hırsızlıktır. Yine de hırsızlıktır ve hak yemedir...

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
haro
Hırsızlık ama dolaylı yoldan.
Yani birini gasp edip tüm parasını almakla aynı şey degil :). Oyun yapımcıları bir oyun yapmak için reklam ve oyun gelirleri toplam 50.000 dolar para harcadılar diyelim. Ve birileri çıkıp, 'param yok, param az, oyuna verecek param yok' gibi sebepler öne sürüp oyun satın almasalar. 50.000 dolarlık, oyun yapımcılarının yaptıgı yatırım batacak ve oyunu çıkarana kadar verdikleri emeklerde boşa gidecek. Yani hem yatırım yapan adamın yatırımına , hem de emegine hem de verdigi zamana hırsızlık yapmış oluyorsunuz korsan oyun alarak.

Ama bu piyasada oynadıgınız korsan oyunlar dolaylı yoldan emek hırsızlıgı oluyor. Çünkü çogu oyun, yapılan yatırımların fazlasını kazanıp kar ediyor. Bu sebeple batmıyorlar. Ama dedigim gibi korsan oyun oynamanız dolaylı yoldan emek hırsızlıgı olsa da hırsızlık hırsızıktır. Herkes param yok diye korsan oyun oynasaydı oyun yapan frimalar kar edemezler, çalışanlarına para ödeyemezler ve batarlardı. Ve böylece yeni oyunlar çıkmazdı.

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
Arkadaşlar Benim Bildiğim Korsan Oyun Şeyi biri para ile oyunu alır,
Sonra oyunu kendi reklamlı sitesine koyar,
Millette indirmek isterken bilmeden reklamlara tıklıyor 5 sn sonra düğmeye basıp oyunu indiriyor,
Sonra Reklam paraları oyun parasını kapatır hatta yapan kişi kâra girer,
İndirenlerde oyunu oynar.

Ben Sadece Among Us İlk çıktığında korsan indirmiştim ondada sadece korsan indirenler ile oynayabildiğin için sildim.
Biz Şimdi Bedava indiriyoruz sonra o reklamları izleyerek aslında oyunun parasını ödüyoruz.Bunu Sitesine Koyan aadamda kâra giriyor.Yani Bi ücret ödüyoruz buda çalmak olmaz.Ama bazı siteler oyuna para vermeyip,kodlayıp üzerine reklam koyup sitesine koyuyor,eğer bunu indirirsek hırsızlık olur

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
bence hırsızlık sonuçta paralı bir şeyi bedavaya alıyorsun yapımcının izni olmadan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,539
Üyeler
164,692
Son üye
brkdrk
Top Bottom