Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

ChristianSerratos

80+ Silver
Kim kontrol ediyor :D sence devlet bunu kontrol eder mi ?
Mesela bizde de kaçak maç izlemenin cezası var :D
torrent kullanımın da IP Tespit etmek kolay ve evet kontrol ediliyor

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Birincisi bu rtx4090 dağıtmak değil biri mağazadaki rtx4090 ların alarmını kapatmış sen de çalıyorsun durumu yanlış örneklemeyle meşrulaştırmayın. Artı olarak crack adobe kullanıyorsan yine hırsızsın çünkü alternatifleri var örn. şu an office programlarına bütçe ayıramadığım için wps ve libre office programlarını kullanıyorum onlar kadar kullanışlı olmasa da işimi halletmeye çalışıyorum yapacak bişey yok.
İnternette yaptığın her şey kayıt altında hırsızlık yaparsan sonuçlarını katlanırsın

Aynen dostum adobe alternatiflerini kullanırım iyi söyledin (y)

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Bir oyunu crack indirmek çalmak yada hırsızlık olmaz. Çalmak bir suçtur ve cezası vardır ceza alan varmı? oyunu crackleyen yakalanırsa o ceza alır.

Hırsızlık diyenlerde aynı düz mantıkta örnek veriyor.
Dostum bunlar yeni tür hırsızlıklar bak bakalım bizim ceza hukukumuz ne zaman yazıldı bu tarz yeni hırsızlıklar ne yazık ki türkiye hukukunda kendine yer bulamadı diyecektim ki ufak bir araştırmayla şu maddeye denk geldim :)

Lisanssız yazılımın çoğaltılması, yayılması, nakledilmesi, ticari mevkiiye konulmasi durumları, 2011 yılında kabul edilen 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince haksız rekabet fiili ve suçu teşkil eder.

Yani gördüğünüz gibi ne kadar uygulanıyor ayrı bir mesele ama bizim ülkemizde de resmi olarak suçtur.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
torrent kullanımın da IP Tespit etmek kolay ve evet kontrol ediliyor
Aynen aynen bizde de kaçak maç izleyenler kontrol ediliyor. Siz crack oyunları sadece torrentten ibaret sanıyorsunuz galiba hiç kimse bunu takip etmiyor

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,422
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
Şöyle bir örnek vereyim sana yolda yürüyorsun birisi beleş rtx4090 dağıtıyor almayacak mısın? Almam diyorsan konu kapanmıştı başka bir şey diyemem :)
Saçmalamışsın. rtx 4090 ı gidip kendi parasıyla satın alıp dağıtıyorsa alırım, bu hediyeye girer ama gidip bi mağazadan çaldıysa almam, tabii bunu bilemem sonuçta alnında yazmıyor. Bu crack oyun da tam olarak son dediğim şey, birisi gidip bir mağazadan oyunu çalıyor çoğaltıyor ve sana bedavaya veriyor.

Konu basit yüzlerce kişinin uğraşıp, milyonlar döktüğü ve belli bir ücretle çeşitli yerlerde satılan oyunları, illegal yollar ile crackleyip bedavadan indirtmek ve indirmek HIRSIZLIKTIR. Sen yüzlerce kişiye, oyunu satın alanlara ve oyuna milyonlar harcayan firmalara saygı duymazsan onlarda sana saygı duymayıp, oyunlarına bırak Türkçe dublajı, alt yazıyı, Türkçe arayüz bile eklemez.

ChristianSerratos

80+ Silver
Aynen aynen bizde de kaçak maç izleyenler kontrol ediliyor. Siz crack oyunları sadece torrentten ibaret sanıyorsunuz galiba hiç kimse bunu takip etmiyor
Hocam boş boş konuşuyorsun 12tb seed dosyam var benim bana mı açıklıyorsun neyin ne olduğunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Marketten mal çalmak denetlenmese onu da yapacaksın sanırım burada sadece karşılığında ceza alacaksam yapmayayım ceza yoksa yapayım gibi bir savunmayla geliyorsun bana.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Dostum bunlar yeni tür hırsızlıklar bak bakalım bizim ceza hukukumuz ne zaman yazıldı bu tarz yeni hırsızlıklar ne yazık ki türkiye hukukunda kendine yer bulamadı diyecektim ki ufak bir araştırmayla şu maddeye denk geldim :)

Lisanssız yazılımın çoğaltılması, yayılması, nakledilmesi, ticari mevkiiye konulmasi durumları, 2011 yılında kabul edilen 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince haksız rekabet fiili ve suçu teşkil eder.

Yani gördüğünüz gibi ne kadar uygulanıyor ayrı bir mesele ama bizim ülkemizde de resmi olarak suçtur.
En basiti fullprogramlar sitesi 2012'den beri açık bunun gibi bir çok site var da niye kapalı değil

ChristianSerratos

80+ Silver
En basiti fullprogramlar sitesi 2012'den beri açık bunun gibi bir çok site var da niye kapalı değil
telif atılmadığı sürece site'de içeren bir ürünü kaldırmazlar yasal olsaydı dizipal sonunda ki rakamlar her ay değişmezdi hala neyi tartışıyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Dostum anlamıyorsun sanırım oradaki linkler durmadan yenileniyor zaten adamlar site patlarsa adının başına sonun numara koyup tekrardan açıyorlar aynısı kaçak maç, film ve dizi sitelerinin de başına geliyor bunların denetimi düzgün yapılmıyor diye mi suç sayılmayacak mı ?

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Marketten mal çalmak denetlenmese onu da yapacaksın sanırım burada sadece karşılığında ceza alacaksam yapmayayım ceza yoksa yapayım gibi bir savunmayla geliyorsun bana.
Aynı şey değil dostum saçma örnekler veriyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

telif atılmadığı sürece site'de içeren bir ürünü kaldırmazlar yasal olsaydı dizipal sonunda ki rakamlar her ay değişmezdi hala neyi tartışıyorsun
Tamam niye telif atılmıyor oyunu yapan adam bir şey yapmıyor siz burda hırsızlık diyorsunuz :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Aynı şey değil dostum saçma örnekler veriyorsun.
Dostum bunların hepsi dijital hizmettir ha bugün kaçak film izlemişsin ha kaçak oyun ikisi de aylık abonelik sistemi ile kullanılabiliyor. sen burada bedava rtx4090 örneğine karşın bunlara saçma diyorsan ben sana bir şey anlatmaya çalışmayacağım daha fazla çünkü anlamıyorsun veya kendine hırsız demeyi gururuna yediremediğin için anlamamış gibi davranıyorsun.

Top Bottom